Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Siena po wypadku na złom?

Featured Replies

Napisano

Witam Panowie ,podpowiedzcie co mam robić...mam(miałem) Sienkę 1.6 z 1998 roku ,miesiąc temu żona miała wypadek nie z jej winy (gostek passatem trzepnął ją w lewy błotnik na skrzyżowaniu ), auto ma zepsuty błotnik przedni lewy i prawy ,drzwi lewe kierowcy i pasażera zawieszenie lewe ,zderzak ,lampy po lewej...likwidator wycenił na szkodę całkowitą i wypłacili mi dzisiaj 3400...a resztę sobie odzyskam jak sprzedam resztę dobrych części (tak to tłumaczyli).Czy ja mogę oddać wrak na złom i na tej podstawie domagać się wyrównania do wartości auta przed wypadkiem(7900 według eurotaxu...sprawdzane u innego ubezpieczyciela) ? bo bawić się w remonty to mi się za bardzo nie uśmiecha - dostał słupek przedni...

Napisano

witam, nie wiem jak teraz ale parę lat temu (5-7) trzeba było się nie zgodzić na wycenę i zażądać sumy ubezpieczenia czyli w praktyce wartości samochodu w dniu szkody i niech spada ubezpieczyciel ewentualnie remontu według kosztów (faktury ) poniesionych. Teraz mogło się coś zmienić...

pozdro,

Napisano

Może to Ci się przyda:

http://forumprawne.org/o,59100.html

Ogólnie na tym forum jest cały dział poświęcony ubezpieczeniom, warto użyć szukaj i pogrzebać po tematach zanim zapytasz wink.gif

Napisano

AFAIK jeżeli nie z Waszej winy i szkoda likwidowana z OC sprawcy to nie ma takiego pojęcia jak szkoda całkowita. Było parę wątków o tym na MK smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.