Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

el. szyby ibiza 6l nie dosuwają się

Featured Replies

Napisano

Cześć, szyba od strony kierowcy nie zamyka się do końca. Jak jest cała opuszczona, wciskam guzik do podnoszenia, podnosi się do pewnego momentu i potem znowu zjedza w dol. Ale jak juz przytrzymam guzik podnoszenia to leci do prawie samej góry, ale od pewnego momentu, podnosi się jakby nie było mocy i nie do konca (jakiś 1cm od uszczelki). Any ideas?

Napisano

> Cześć, szyba od strony kierowcy nie zamyka się do końca. Jak jest

> cała opuszczona, wciskam guzik do podnoszenia, podnosi się do

> pewnego momentu i potem znowu zjedza w dol. Ale jak juz

> przytrzymam guzik podnoszenia to leci do prawie samej góry, ale

> od pewnego momentu, podnosi się jakby nie było mocy i nie do

> konca (jakiś 1cm od uszczelki). Any ideas?

coś blokuje mechanicznie i dlatego odbija na automacie na dół

lepiej szybko rozbierz i nie domykaj na siłe bo spalisz silnik i będzie większy problem.

boczek trochę ciężko się zwala bo najpierw musisz zdjąć zaślepkę podłużną z uchwytu do zamykania (podważyć śrubokrętem i na bok odłazi) potem 2 śrubki wewnątrz od tego uchwytu (albo jedna) potem na dole drzwi śrubki x3, reszta jest na plastykowych wciskach.

jak poodczepiasz kostki to nie pomyl tej od sterowania szyb z tą od sterowania lusterek (takie same wtyczki - oznacz najlepiej) jeszcze linkę od klamki zdejmij

opóść szybe na dół a tapicerke do góry zdejmujesz - musi zejść z rantu przy szybie.

no i teraz z 10x śrubek odkręcić od tego metalowego poszycia (tu musisz pokąbinować bo dokładnie nie pamiętam) szybę unieś do połowy i powinno ładnie wyjść po odpięciu wszystkich kostek od szyb i linke poluźnij od klamiki.

albo tylko na luźno opóść na dół i przez szparę oblukaj co może blokawać, u mnie np. prowadnice się poluzowały bo są na nitach (nie blokowało ale szyba na boki chodziła

pzdr

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Hmm no niestety nie moge tego zrobic, jestem na "wygnaniu" i nie mam jak sie za to zabrac. Ale zauwazylem, ze szyba jest obluzowana. Czesto zamykalem drzwi z odsunieta szyba (mam domykacze) i pewnie tu jest wina. Naprawiac samemu czy lepiej pojechac do speca?

Napisano

> Hmm no niestety nie moge tego zrobic, jestem na "wygnaniu" i nie mam

> jak sie za to zabrac. Ale zauwazylem, ze szyba jest obluzowana.

> Czesto zamykalem drzwi z odsunieta szyba (mam domykacze) i

> pewnie tu jest wina. Naprawiac samemu czy lepiej pojechac do

> speca?

jak masz jakieś pojęcie o kręceniu śrubami wink.gif to dasz rade zrobić to sam.

jak opuszczona szyba powiedzmy do połowy telepie się w miarę luźno na boki i słychac przy tym jak obija się w środku o drzwi i poszycie, to masz ten sam problem co ja - prowadnice sie poluzowały (nity się poluzowały) musisz je albo zastąpić śrubami (chyba lepiej) albo jakoś zaklepać (ale nie polecam, bo śruby pewniejsze)

pzdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.