Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Opinie Astra II 1,4

Featured Replies

Napisano

Jakie są Wasze opinie na temat Astry II z silnikiem 1,4 benzyna

Napisano

moje jak najbardziej pozytywne, posiadam astre G z 2000r w wersji wyposazenia comfort, (nie mam klimy frown.gif ) autko duze, wygodne, dynamiczne, (przesiadlem sie z seicento 900), w 2005 roku zamontowalem instalacje gazowa, pali srednio ok. 7 LPG, mialem troszke problemow z instalacja gazowa, ale to tylko i wylacznie wina gazownika (problem rozwiazany), autko tansze w utrzymaniu od wspomnianego seicento, przejechalem 99 kkm i wymienilem w zasadzie tylko klocki hamulcowe, rozrzad, pompe wody, z napraw nie potrzebnych jakie dokonalem to wymiana modulu zaplonowego DIS-gazownik twierdzil, ze padl, a okazalo sie, ze jest w stanie idealnym i lezy w piwnicy. ogolnie zdecydowanie polecam, nawet przy trasach rzedu 1200 km w jeden dzien nie czuje sie zmeczenia, pozycja za kierownica wzorowa, kokpit rozplanowany idealnie, widocznosc do przodu, do tylu, na boki idealna, prowadzac astre G czuje, ze jade bezpiecznym samochodem, nastepne moje auto to bedzie....opel astra H tylko, ze w kombiku i pewnie diesel (bede potrzebowal bagaznik na wozek i inne duperele zwiazene z maluchem)

mam jeszcze w domu astre F, z podobnym przebiegiem, z tego samego roku (jezdzi nią ojciec) i podobnie jak u mnie zero problemow.

Napisano

> Jakie są Wasze opinie na temat Astry II z silnikiem 1,4 benzyna

ogólnie jako samochód to AII jest ok! ale silnik 1,4 moim zdaniem jest zdecydowanie za słaby

Napisano

> pali srednio ok. 7 LPG

1.4 16V pali średnio 7 L gazu na 100 km?? yikes.gif tzn. że w trasie 5-6 L, a benzyny 4 L yikes.gif mormalnie cudowny silnik! żesz w morde czemu takiegu nie kupiłem... mlot.gif

Napisano

> 1.4 16V pali średnio 7 L gazu na 100 km?? tzn. że w trasie 5-6 L, a

> benzyny 4 L mormalnie cudowny silnik! żesz w morde czemu

> takiegu nie kupiłem...

ja mam wersję kombi z sekwencją brc i bynajmniej nie pali 7 litrów ale średnio 8.5-9 i to bez klimy. z klimą około 10. na pewno motor 1.6 nie spali więcej, ten 1.4 to trzeba troche kręcić żeby dobrze działał.

w to że takie auto pali srednio 7 litrów gazu nie jestem w stanie uwierzyć a mialem już kilka aut z gazem. 6-7 litrów gazu to mi paliło daewoo tico.

podsumowując - jeśli 1.4 i gaz - to tylko sekwencja.

pozdr.

Napisano

Ja też śmigam astrą z silnikiem 1.4 16 V - wersja comfort.

Przez dwa laty jazdy po polskich dtrogach i przebiegu około 55 kkm mogę powiedzieć ,że samochodzik spisuje się rewelacyjnie. Średnie spalanie na PB to 7 literków. Astra nigdy mnie nie zawiodła, poza standartowymi i regularnymi wymianami materiałów eksploatacyjnych ( które są w przystępnych cenach ) samochód nie wymaga żadnych nakładów finansowych a

90 konna jednostka napędowa naprawdę daje rade.

Ogólnie jestem zadowolnony i polecam jako tanie wozidełko.

Pozdrawiam.

Napisano

> 1.4 16V pali średnio 7 L gazu na 100 km?? tzn. że w trasie 5-6 L, a

> benzyny 4 L mormalnie cudowny silnik! żesz w morde czemu

> takiegu nie kupiłem...

kolego srednio wychodzi kolo 7-8, na trasie( a mieszkam w gliwicach) jaka robie , autostrada Gliwice-Wroclaw przy predkosci rzedu 180 spala mi kolo 12 gazu, zdarza mi sie jezdzic traske gliwice-siedlce (jade przez Zawiercie, jedrzejow, kielce, radom, pulawy itp) jade tyle na ile warunki pozwalaja spalanie wychodzi kolo 8-10 ( nie czesto nieschodzi ponizej 170) jak jezdze sobie normalnie po miescie (Gliwice, Bytom, Chorzów, Katowice) to spala wlasnie srednio troszke ponad 7

Napisano

> kolego srednio wychodzi kolo 7-8, na trasie( a mieszkam w gliwicach)

> jaka robie , autostrada Gliwice-Wroclaw przy predkosci rzedu

> 180 spala mi kolo 12 gazu, zdarza mi sie jezdzic traske

> gliwice-siedlce (jade przez Zawiercie, jedrzejow, kielce, radom,

> pulawy itp) jade tyle na ile warunki pozwalaja spalanie wychodzi

> kolo 8-10 ( nie czesto nieschodzi ponizej 170) jak jezdze sobie

> normalnie po miescie (Gliwice, Bytom, Chorzów, Katowice) to

> spala wlasnie srednio troszke ponad 7

Jak dla mnie to jesteś kaskader cool.gif bo prędkość 180km/h to dla tego silnika (1.4 16v to już górna granica i myślę, że ciężko taką cały czas utrzymywać-no chyba że nikt ci w pas nie wjeżdza. Ale skoro dajesz radę to szacunek smile.gif

Pozdrawiam

Napisano

> Jak dla mnie to jesteś kaskader bo prędkość 180km/h to dla tego

> silnika (1.4 16v to już górna granica i myślę, że ciężko taką

> cały czas utrzymywać-no chyba że nikt ci w pas nie wjeżdza. Ale

> skoro dajesz radę to szacunek

> Pozdrawiam

kolego bez problemu, traske to robie z reguly kolo godziny 5 rano;) wiec autobana pusta, z powrotem wracam tez z reguly kolo 5;) 6 nastepnego dnia;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.