Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Katalizator a strumiennica

Featured Replies

Napisano

Zastanawiam sie nad wymiana katalizatora na strumiennice ale gnebi mnie pytanie czy sonda lambda ktora jest kolo katalizatora moze byc od tak odlaczona i gdzies przymocowana gdy zamienie na strumiennice , czy nie trzeba jej jakos specjalnie odlaczac i czy nie wplynie to na prace komputerka , jesli macie jakies doswiadczenia prosze opiszczie je.

Napisano

Ja nie mam katalizatora. Sonda jest przed katem, wiec nic jej nie grozi. Jesli ona chodzi to bedziesz mial pewnosc, ze samochod przejdzie normy spalin na przegladzie. Wzrotu mocy raczej nie doswiadczysz... Moim zdaniem strumienicy sie nie oplaca zakladac, jesli reszte wydechu masz standardowa. Mechanicy itp mowia, ze strumienica to pic na wode (ze to samo masz przy wywaleniu kata). Ja mam sama puszke z kata zostawiona, powyzej 3krpm fajny dzwiek jest. Aha, i nie wierz ludziom, co mowia, ze jak wywalisz kata to zaczyna glosniej chodzic.. g* prawda;)

Napisano

Ponoć bywają nawet przypadki kiedy to strumiennica może zaszkodzić smile.gif

Ale również podpisuję się pod tym że to pic na wodę że niby strumiennica ma podnosić moc ha ha ha hahaha.gif

Napisano

Ja mam wywalony katalizator (środek) i niestety pojawił sie niemiły metaliczny przydźwięk , więc nie mów że to nieprawda. Druga sprawa to, to że samochód chodzi troszkę gorzej a to z tego względu, że następuje szybkie rozprężenie spalin, bo zaraz za kolektorem. Po trzecie nie wiem jak u ciebie ale w 2.0 16v sonda jest wkręcona w katalizator. No i nie wiem co dlaciebie jest fajnym przydźwiękiem, bo niektórzy to sobie wydech nawiercają i mówią, że to fajnie brzmi. alien.gif

Napisano

No mi osobiscie sie podoba ten "przydzwiek". A dal mnie milym dzwiekiem jest np otworzony kat na zapalonym silniku devil.gif Spadku mocy nie poczulem.

Napisano

strumienica to temat szeroki.czasem moze zaszkodzic a czasem lepiej ale wiecej na szkode frown.gifmusi bys zamontowana w odpowiednim miejscu i odleglosci i najwazniejsze zeby reszte wydechu bylo raczej przerobione.

Napisano

ja moge powiedziec mam punto po tuningu i uklady wydechowego.Napoczatku mialem zamiast katalizatora stumienice luskowa jonsa i wydech koncowy basowy niepamietam dokladnie jakiej firmy.I w tym przypadku to byla porazka.Moc niby wzrosla ale niewiele ale moment obrotowy spadl i nawet duzo brakowalo do seri a poza tym osiagany byl dopiero przy duzej predkosci obrotowej.Moze auto minimalnie szybsze ale elastycznosci zero frown.gif

Napisano

a najwazniejsze to sonda lamda odczytywala bledne informacje i na biegu jalowym byly wichrowania obrotow zawieszal sie na pewnych obrotach i dopiero spadal i trzymal najmniej okolo 1200obr/min.I dosc czesto wydmuchiwana byla uszczelka gorna glowicy.

Napisano

Dpiero pozniej zaklad w Zorach pomogl mi z tym i usunol ta usterke.Zmieniony zostal caly uklad wydechowy.I odrazu ta strumienica jonsa wyrzucona.Wzamian zostala wlozona strumienica naddzwiekowa i poniej dwa tlumniki przelotowe,i koncowy speed line.wszysko oczywiscie michaela.

Napisano

ale to wszysko zalezy od auta w kazdym aucie reaguje i naczej.Ja jakbym jeszcze raz zmienial uklad wydechowy to niebawilbym sie ze strumienicami tylko zakladal odrazu katalizator sportowy.

Napisano

A nie mozna bylo tego wszystkiego w jednym poscie napisac?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.