Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

problem ze stukami w zawieszeniu przednim

Featured Replies

Napisano

witam , chcialbym podzielic sie swoim problemem a mianowicie ostatnio dalem do zrobienia mechanikowi łozyska przód i jednocześnie tarcze i klocki , po tym fakcie (moze to zbieg okoliczności) mam dość klopotliwe stuki w zawieszeniu więc podjechałem wymieniając wcześnie j gałke stabliz z obu stron o końcówki drązka -sworznie kulowe , podjechalem na stację diagnostycz aby posprawdzac co jest powodem tych stuków, okazało się że amortyz wymieniane okolo2 lat (40000 przejechane gazowe) są dobre przynajmnie na kompie ,wszelkie gumowe łączniki są dobre, diagnosta przyczyny nie znalazł , więc podjechałem do mechanika i po ogladzinach ruszając kierownica w jedną stronę (gdy kierownica wraca na swoją pozycję) właśnie wtedy stuki sie pojawiają (wg mechanika między tłoczkiem a druga częścią amort pojawił się luz który bedzie się powiekszał i że to jest przyczyną stuków które są bardzo uciążliwe podczas jazdy) (kiedys miałem problem ale amorki chyba był jeszcze org że w poczatkowej fazie pracy pojawiał się skok jałowy pracy amortyz i po delikatnym naciskaniu na niego bochodziło do stuków ale nie takich jak te) wracaja do tematu

czy ktoś miał taki przypadek i czy awaria jest dobrze zlokalizowana

czy do wymiany amort potrzebny jest ściagacz do sprezyn (gdzie go najtaniej dostać i jaki najlepiej kupić)

czy amorki olejowe są lepsze i czy te są dobre http://www.allegro.pl/item251623870_amortyzatory_opel_astra_f_classic_przod_rewelacja.html

na co warto zwróćic uwagę i co jeszcze wymienic podczas zabawy z amoryz

a może przyczyną jest coś innego

wszelkie sugestie mile widziane

pozdrawiam i dzieki

Napisano

Jakbym czytał swój przypadek smile.gif

Na początku roku również wymieniałem łożyska-przód i po tej wymianie pojawiły się stuki. Skonczyło sie na nowych amorkach, mimo że 2 miesiace wczesniej na przeglądzie spisywały sie super.

Przy wymianie każ założyć nowe poduszki, bo nawet jak wygladaja ładnie to pewnie za 3 miesiace zaczną hałasować i z mechanikiem bedziesz sie widział denerwująco często.

Jest jeszcze coś takiego jak łożysko amortyzatora, ale tu juz doradzą fachowcy.

Co do samych amorów to dyskusji było wiele na tym forum-powinno Ci to pomóc w wyborze.

Powodzenia

Napisano

wybrales najgorsze amory

tylko KYB lub MONROE

sa w granicach 100zł/szt.

jak juz to na dlugi okres

ale zrobisz jak uwazasz

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.