Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co wchodzi w zakres ustawiania inst. BEDINI

Featured Replies

Napisano

Witam.

Posiadam Lanosa 1,5 16V z instalacją BEDINI (reduktor), rodzaju elektroniki nie znam - w każdym razie steruje się nią za pomocą jednego przycisku z wbudowaną lampką.

W sobotę zregenerowałem za pomocą zestawu naprawczego reduktor. I umówiłem się na regulację instalacji w Deawoo na ul. Piątka w Bytomiu. Koszt usługi - 50 PLN. Ale już telefonicznie powiedziano, że nie wiadomo czy coś nie będzie trzeba wymienić... już kurna aluzja do naciągania. Mam więc zamiar patrzeć im na ręce i stad moje pytanie w jaki sposób w ogóle powinna taka regulacja odbywać się? Czy tylko kręceniem śrubą na reduktorze czy jeszcze podpięcie komputera do sterownika LPG i konfiguracja jego parametrów?

I jeszcze kilka zdań.

Przed regenaracją miałem następujące (z tego co czytam typowe) objawy: po dłuższej przerwie (szczególnie rano) mimo osięgnięcia zaprogramowanej temperatury po przełączeniu na gaz - gasł na wolnych, a w czasie jazdy szarpał. Po zagrzaniu objaw ustępował. Idealna sielanka. Bardzo sporadycznie falowały obroty. Teraz po regenaracji - po nocnym postoju - brak gaśnięcia rano oraz szarpania, ale za to obroty są bardzo wysokie (i na benzynie i na gazie) tzn. wrzucam na luz obroty rzędu 2000-2100 - auto może się toczyć 10metrów/ na godzinę, dopiero po całkowitym zatrzymaniu po około sekundowym opóźnieniu spadają bardzo delikatnie o jakieś 200 potem gwałtownie do 1300 by delikatnie wychamować na 900 obr/min - i zostać stabilnie na tym poziomie. Ale wystarczy lekko musnąc pedał gazu by znów na 2-3 sekundy 2000-2100 i ponowna procedura opadania obrotów.

Na czas regeneracji nie odłączałem aku - więc chyba nic się nie rozprogramowało.

Aha i wydaje mi się, że wtedy (przy tak wysokich obrotach) nie mogę hamować silnikiem - auto trochę ciągnie nawet.

Ta sytuacja z obrotami opisana powyżej nie jest zawsze - tylko na rozgrzanym silniku i to też nie zawsze. Dzisiaj zrobiłem kilkanście kilometrów bez tego objawu - a prawie pod samym domem znowu to samo.

Czy ta regulacja LPG - na którą jadę w środę pomoże na te zbyt wysokie obroty?

Mariusz.

PS. Jeszcze dodam, że na LPG zrobiłem do dnia regenarcji 57000 km - z braku czasu itp - bez żadnej regulacji LPG - z wyjątkiem pierwszej po 1000km. Przez ten czas (z wyjątkiem ostatnich tygodni) nie mógłbym pwiedzieć złego słowa na reduktor (do krytykantów Bedini - tych z zasady)

Napisano

> Przez ten czas (z wyjątkiem ostatnich

> tygodni) nie mógłbym pwiedzieć złego słowa na reduktor (do

> krytykantów Bedini - tych z zasady)

nie z zasady, tylko doświadczenia na własnym aucie biglaugh.gif

Pozdr

Napisano
  • Autor

> nie z zasady, tylko doświadczenia na własnym aucie

> Pozdr

Dlatego nie kierowałem to do wszystkich - tylko do tych co nawet z tym nie mieli do czynienia - ale czytają Bedini i już wiedzą co odpisać, że to g%%no. Może... ale ja nie narzekam... na razie...

Napisano

Powinno się zrestartować sterownik poprzez odłączenie akumulatora - co najmniej na 15 min i ustawić na nowo do zregenerowanego reduktora. Take jest moje zdanie, aczkolwiek

mogę się mylić. Nowy reduktor nowe ustawienia. Nie bój się to nie wybuchnie i tak jedziesz do gazownika.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.