Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

mokro pod wycieraczka

Featured Replies

Napisano

od pewnego czasu tzn od jakiegos prawie roku jest mokro pod wycieraczka. nie zawsze i szczerze mowiac nie wiem co jest tego przyczyna. nie sa to zadne plyny z chlodnicy ani nic w tym rodzaju, jest to woda. mechanik podwozie sprawdzal i nie znalazl zadnej dziurki. odplywy z pod szybia sa drozne bo tez sprawdzal. ale jest tez szyberdach, ale nie wiem czy on ma jakies dostep do srodka tzn te kanaliki od niego? wycieraczka od gory jest sucha mokro jest tylko pod nia. pomozcie prosze

Napisano

> srodka tzn te kanaliki od niego? wycieraczka od gory jest sucha

> mokro jest tylko pod nia. pomozcie prosze

Może to Ci pomoże zlokalizować wyciek/przeciek KLIK

Napisano

u mnie woda dostawała się do środka przez obudowę filtra kabinowego. Na styku tej plastikowej obudowy i blaszanej rynny pod szybą są uszczelki - u mnie sparciały i puszczały wodę (przez to padł mi silnik dmuchawy i rezystor).

Trochę silikonu załatwi sprawę 893goodvibes.gif

Napisano

>odplywy z pod szybia sa drozne bo tez sprawdzal.

Jak sprawdzał?

Zobaczył, że nie ma liści pod szybą (to za mało)?

Wlał wodę i widzał jak swobodnie leje sie z dolnej części nadkola?

Miałem dokładnie tak samo (mokro pod wycieraczką).

Po długim śledztwie odkryłem przypchane odpływy w najwęższym miejscu, czyli wyście z nadkola. Trzeba odkręcić wkręty trzymające ndkole (sam dół, przy chlapaczu) i wydłubać zawartość.

pozdr.

Napisano

a sprawdzałóeś czy czasem przez drzwi nie leci. Też miałem mokro że zaczeło aż śmierdziec i szukałem aż znalkazłem wode pod dywanikami(gombką) a ciekło mi bo w jednym miejscu sie ta folia odkleiła a w drugiom byłą totalnie poprzerywana. zrób tak uchyl lekko okno że szyba odejdzie od uszczelki z zewnątrz i lej np z konewki wode jak bedzie such na uszczelce miedzy drzwiami a autem to powinno być ok a jeśli bedzie mokro to winna folia. Mnie woda wyciekała z boczków drzwi, ale ty masz jeszcze szyber dach wiec może to nie to ale sprawdzić niezawadzi. Za błedy a takowe napewno są przepraszam i mam nadzieje że w czymś pomogłem pozdrawiam i powodzenia

Napisano

> od pewnego czasu tzn od jakiegos prawie roku jest mokro pod

> wycieraczka. nie zawsze i szczerze mowiac nie wiem co jest tego

> przyczyna. nie sa to zadne plyny z chlodnicy ani nic w tym

> rodzaju, jest to woda. mechanik podwozie sprawdzal i nie znalazl

> zadnej dziurki. odplywy z pod szybia sa drozne bo tez sprawdzal.

> ale jest tez szyberdach, ale nie wiem czy on ma jakies dostep do

> srodka tzn te kanaliki od niego? wycieraczka od gory jest sucha

> mokro jest tylko pod nia. pomozcie prosze

Z takim problemem bujałem się ponad rok w poprzednim samochodzie (Opel Omega). Było tak jak u ciebie - wycieraczka od góry sucha a pod nią mokry dywanik (wszystko było po stronie pasażera). W końcu zlokalizowałem przeciek. Zdjąłem osłonę prawego słupka od strony pasażera i zacząłem lać wodę z butelki do odpływu na podszybiu. i co zobaczyłem? Na słupku była mała dziurka (korozja) wielkości łepka od zapałki i tędy woda dostawała się do środka samochodu i spływając po słupku wpływała pod dywanik. Jako że auto było już wiekowe to zalepiłem otworek silikonem i problem znikł. A teraz ktoś inny pomyka Omegą.

Napisano
  • Autor

no nic dzwonilem do mechanika i po weekendzie znow ma sprawdzic tym razem bede stal nad nim zeby sprawdzal porzadnie

pozdrawiam i dzieki za odpowiedzi

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.