Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Reperaturka zacisku hamulcowego

Featured Replies

Napisano

no wlasnie, mam do wymiany w kolach przednich w mk1. co polecicie..tylko czesci fiata czy zamienniki tez dadza rade?? pozdr

Napisano

> no wlasnie, mam do wymiany w kolach przednich w mk1. co

> polecicie..tylko czesci fiata czy zamienniki tez dadza rade??

> pozdr

Początkowo poszukać oryginalnego-na pewno są dostępne i to taniej niż zamienniki.Widziałem ostatnio w dobrej cenie na allegro

Napisano

> Początkowo poszukać oryginalnego-na pewno są dostępne i to taniej niż

> zamienniki.Widziałem ostatnio w dobrej cenie na allegro

dokladnie troche dilerow/aso sprzedaje na alledrogo, ja tak maske kupile oryginalna taniej niz jakis podly zamiennik.

Napisano
  • Autor

bylem w aso i za produkt fiata mi powiedzieli 260 zl na dwa kola, nie wiem czy to duzo czy malo..ale jak patrze na te dwa kółeczka gumowe o srednicy mniej wiecej 4cm to wydaje sie duzo..dlatego pytam o zamiennik

Napisano

Chodzi Ci o te gumowe uszczelniacze, które są w zacisku ? Ja kupowałem jakieś polskie za kilkanaście złotych bodajże ( nie pamiętam juz dokładnie ) i nic mi nie cieknie, hamulce hamują ok. Do dostania są też same tłoczki na wymianę jeśli stary ma już wżery.

Trzeba jednak przy wymianie uważać i wszystko dobrze wyczyścić z syfu bo potem jak coś wlezie pod gume to sie traci czas na sprawdzanie 'czemu to nie pasi' 270751858-jezyk.gif

Napisano

> bylem w aso i za produkt fiata mi powiedzieli 260 zl na dwa kola, nie

> wiem czy to duzo czy malo..ale jak patrze na te dwa kółeczka

> gumowe o srednicy mniej wiecej 4cm to wydaje sie duzo..dlatego

> pytam o zamiennik

Jakaś chora cena, polecam kupić zamiennik.

Napisano

> no wlasnie, mam do wymiany w kolach przednich w mk1. co

> polecicie..tylko czesci fiata czy zamienniki tez dadza rade??

> pozdr

zamienniki produkuje AutoFren, oryginaly do MkI produkuje Bosch, a w ASO masz na 100% wlasni produkt Boscha.

Autofren wystepuje w dwoch wersjach - z gumowo-metalowymi uszczelniaczami prowadnicy zacisku i bez tego.

Poczatkowo szukalem Boscha bo znalazlem dla tego zestwu specjalny numerek, ale okazalo sie ze jest on niedostepny w Polsce. Potem poszukiwania w ASO, ale cena 260 pln sklonila mnie do zakupu Autofrenu - niestety mimo najszczerszych checi nie udalo mi sie tego zamontowac z powodu roznicy w wymiarach o 1 mm na obwodzie uszczelniacza.

Jako, ze cena w ASO porazajaca kupilem ...kompletne oryginalne, nowe zaciski Boscha na Allegro w cenie zestawow naprawczych w ASO smile.gif

Zeby niczego nie przesadzac - pamietam ze ktoremus z kacikowiczow udalo sie ów nieryginalny zestaw zaprawczy zamonować z powodzeniem. Ja nie mialem chyba szczescia/cierpliwosci/umiejetnosci frown.gif

Napisano
  • Autor

hehe to sa wlasnie chore ceny fiata...cena jakis gumek = cenie calych zacisków. Zamówilem w aso na piatek sprowadzenie zamienników...moze uda im sie zalozyc gume na instrument oink.gifhehe.gif

Napisano

> hehe to sa wlasnie chore ceny fiata...cena jakis gumek = cenie calych

> zacisków. Zamówilem w aso na piatek sprowadzenie

> zamienników...moze uda im sie zalozyc gume na instrument

nie zapomnij sie pochawlic kto jest producentem i jakie sa numery katalogowe wink.gif

QuickBrake ma tez cos w swojej ofercie ale ichniejszy katalog z wyszczegolnieniem co wchodzi w sklad zestawu jest chyba dla ludzi pokroju Dody zlosnik.gif (znaczy sie o wysokim IQ)

Napisano
  • Autor

jak zobaczylem jak wygladaja zamienniki reperaturek zacisku hamulca postanowilem z nich zrezygnowac i zakupic nowe zaciski. Ile taki zacisk kosztuje i jaka firme brac?? pozdr

Napisano

> jak zobaczylem jak wygladaja zamienniki reperaturek zacisku hamulca

> postanowilem z nich zrezygnowac i zakupic nowe zaciski. Ile taki

> zacisk kosztuje i jaka firme brac?? pozdr

na allegro - znajdziesz oferty goscia u ktorego kompletny zestaw na jedna strone produkowany przez Boscha (nawet z wybitymi numerami fiata) kosztuje ~145 zl/szt.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.