Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ile i jakie żarówki/diody?

Featured Replies

Napisano

Witam...

Moja sprawa wygląda nastepująco... Posiadam licznik taki jak ten ze zdjęcia które zamieściłem niżej:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1769102193fc9954.html

Mam pytanko. Nie świecą mi wogóle zegary, a wczoraj przestała także świecić kontrolka od świateł... Stwierdziłem ze czas sie za to zabrać i pomyślałem ze wymienie od razu wszystkie żarówki/diody jakie w liczniku są... Za jednym zamachem wszystko...

Pytanie brzmi... Jakie i ile żarówek/diód musze kupic? Mozecie mi powiedziec? Chcialbym od razu kupic wszystkie i jak juz rozbiore licznik to wymienić od razu wszystkie...

Pozdrawiam smile.gif

Napisano

są to żarówki 1.2W podobne do postojówek tylko mniejsze i nie wiem po co chcesz wymieniac wszystkie wystarczy wymienić te co sie przepaliły

Napisano
  • Autor

chce wymienić wszystkie bo nie bedzie mi sie chcialo potem rozbierac licznika po to zeby jedna zaroweczke wymienić... zlosnik.gif a skoro juz powoli sie zaczynaja kontrolki przepalać to stwierdziłem ze dobrze by bylo "odswierzyć" oswietlenie zlosnik.gif

Napisano

ale to nie trzeba rozbierać licznika a czasem jest tak ze nowa żrówka świeci krocej od nowej więc nie wiem czy takie coś ma sens

Napisano

> ale to nie trzeba rozbierać licznika a czasem jest tak ze nowa żrówka świeci krocej od nowej więc nie wiem czy takie coś ma sens

Takie coś - na pewno nie biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

hehe zeby.GIF

a powie mi ktos czy nie? 270751858-jezyk.gif ile tych zarowek i jakie? 270751858-jezyk.gif bo wszystkie są 1,2 ? 270751858-jezyk.gif

Napisano

> hehe

> a powie mi ktos czy nie? ile tych zarowek i jakie? bo wszystkie są

> 1,2 ?

Nie

14 x 1,2W (weź na wszelki wypadek 15)

1 x 2W (weź na wszelki wypadek 2)

Napisano
  • Autor

> Nie

> 14 x 1,2W (weź na wszelki wypadek 15)

> 1 x 2W (weź na wszelki wypadek 2)

noooo dziekuje! i o taką fachową odpowiedź mi chodziło ;P

to niedlugo zamowie na allegro komplet i biore sie za wymiane bo troche kiepsko nie widziec niczego na liczniku 270751858-jezyk.gif

Napisano

A czy te żarówki 1,2V to są też do podświetlania cyferblatu?

Jak tam się dostać? Czy wystarczy zdjąć szybkę czy jakieś trudniejsze manewry trzeba potrenować?

Napisano

> A czy te żarówki 1,2V to są też do podświetlania cyferblatu?

mówiąc "cyferblat" masz na myśli wskaźniki?

> Jak tam się dostać? Czy wystarczy zdjąć szybkę czy jakieś trudniejsze

> manewry trzeba potrenować?

Poszukaj w archiwum - znajdziesz opis dokładny jak wymontować licznik. Te dwa imbusy od frontu spowodują odkręcenie całego licznika. Musisz włożyć rękę pod deskę i na środku namacać linkę prędkościomierza, ściągnąć z niej taki kołnierz i odpiąć od licznika. Wtedy będziesz mógł już wysunąć na tyle zegary, by móc zmienić żaróweczki podświetlenia. Zegary podświetlane są trzema żarówkami wkręcanymi z góry licznika - nie trzeba się do niego dobierać. By wymienić pozostałe, musisz odpiąć kostki z przewodami i wtedy będziesz miał dobry dostęp do pozostałych gniazd podświetlenia kontrolek i licznika przebiegu.

Napisano

> noooo dziekuje! i o taką fachową odpowiedź mi chodziło ;P

> to niedlugo zamowie na allegro komplet i biore sie za wymiane bo

> troche kiepsko nie widziec niczego na liczniku

A po co na alledrogo?

Pójdź do pierwszego lepszego sklepu z częściami samochodowymi, albo na stację paliw i kupisz.

Jeśli upatrzyłeś sobie kolorowe to już mogę odradzić - jakość kiepawa, a i tak niewiele będziesz widział sick.gif

Napisano

> Nie

> 14 x 1,2W (weź na wszelki wypadek 15)

> 1 x 2W (weź na wszelki wypadek 2)

Dodam jeszcze, że ta 2W jest od kontrolki ładowania.

Napisano

> Dodam jeszcze, że ta 2W jest od kontrolki ładowania.

Dokładnie ok.gif

choć ja wstawiłem u siebie dodatkowo 2W do podświetlenia.

Napisano

> mówiąc "cyferblat" masz na myśli wskaźniki?

Dokładnie o to mi chodziło. Dzięki za wyczerpującą odpowiedź. Szacuneczek waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.