Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tylna wycieraczka - mechanizm naprawiam - zaciolem sie :(

Featured Replies

Napisano

Witam wszytskich

Naprawiam mojej dziewczynie Seia. Zepsula sie jej tylnia wycieraczka i wszytsko wskazuje, ze jest to problem z zapieczonym trzpieniem. Wykreciłem wycieraczke, rozkrecilem mechanizm i sie zaciolem.

mechanizm1.jpg

W manualu na centomani pisze ze teraz nalezy sciagnac pierscien zabezpieczajacy trzpien.

Jesli ja dobrze rozumiem to

3. to trzpien smile.gif

2. p[ierscien ktory nalezy sciagnac ???

1. duza zebatka przekazujaca ruch - nie wiem jak to inaczej nazwac.

Powiedzcie mi jak sciagnac ten pierscien ? Ja mam wrazenie ze pozycja 2 i 3 sa tak polaczone ze nie da sie rozlaczyc ale glowy uciac sobie nie dam. Bede wdzieczny za kazda pomoc.

Najprosciej byloby wymienic wszystko ale jestesmy nie za bardzo na kasie, wiec staram sie to naprawic.

Napisano

sluchaj, najpierw to zloz to wszystko do kupy, pozniej wloz silniczek w imadlo, wez do reki boszke i natnij po dlugosci (wystarczy polowe zazwyczaj) teflonowa oslonke tego trzpienia od strony ktora wychodzi juz za szybe, popsikaj jakims wd po nacienciu posmaruj smarem i tyle, bedzie smigac jak talala ok.gif

Napisano

a ja to zrobiłem w inny sposób. walnij parę razy w ośkę tą długą tam gdzie wycieraczka przykręcona tylko jeszcze zawleczkę zdejmij i samo wyjdzie ino nie za mocno bo gwint sklepiesz potem wyczyścić mały oring nowy i nasmarować i złożyć do kupy i najpierw silnik odkręć będzie łatwiej

Napisano

i wsio wychodzi a pozostaje niebieskie kółko i niepotrzebnie odginałeś tą prowadnicę

Napisano

a ja zrobilem tak:w tym teflonie wywiercilem dziurkę malutkim wiertlem (tak blizej silniczka),potem psikalem tam co jakis czas WD-40,nastepnie tam gdzie przychodzi wycieraczka przy tym gwincie jest taki oring,zdjąłem go,nalałem pelna nakretke WD-40 i zamoczylem ten koniec od trony gwintu na całej głębokości nakretki i pozostawilem tak na jedna godzine zeby WD sie dobrze wgryzlo,potem poskladalem wszystko do kupy i mechanizm działa juz ponad rok

Napisano

> na szrocie nowy silniczek 30-50 zł....

Na szrocie nowy? spineyes.gif

Kupisz taki uzywany i za niedlugo znow sie popsuje 270751858-jezyk.gif

Napisano

posluchaj rad obecnych tutaj i zobacz ten drazek w silniczku, zerwij plastik nasmaruj i bedzie smigac prawdopodobnie ja tez bylem krok od nowego silniczka ale pan majster Oscar zrobil i smiga elegancko, pozdrawiam

• 11 miesięcy później...
Napisano

dzieki temu wątkowi też podołałem i naprawiłem tylnią wycierałkę i bangla lepiej niz nowa waytogo.gif

SZUKAJKA RZĄDZI !!! zlosnik.gif

wywierciłem kilka dziurek i wlałem oleju i bangla na maxa, a uzuwka 80zyli boje_sie.gif

Napisano

> dzieki temu wątkowi też podołałem i naprawiłem tylnią wycierałkę i

> bangla lepiej niz nowa

> SZUKAJKA RZĄDZI !!!

> wywierciłem kilka dziurek i wlałem oleju i bangla na maxa, a uzuwka

> 80zyli

IThankYou.gif,i chwała tobie ze nie zakładałes nowego wątku

Napisano

> ,i chwała tobie ze nie zakładałes nowego wątku

Twoja metoda podziałała waytogo.gif, polecam wszystkim którym zaczyna zwalniać tylnia wycierałka cfaniaczek.gif i zanim spali sie silniczek wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.