Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wracam do mojej listy

Featured Replies

Napisano

Witam.

Czy ktoś jeszce pamięta moją listę napraw i poprawek jakich mialem dokonać w moim Unolocie dla przypomnienia Otóż przez te 6 miesięcy od kiedy napisalem ten post lista ta znacząco się skrócila.

Mianowicie:

mechanika

wymienione pierścienie, uszczelniacze zaworów - w końcu powstrzymany zostal potop oleju

Łożysko w sprzęgle dalej czeka na wymianę, ale już do niego się przyzwyczailem więc pewnie prędko to nie nastąpi, no chyba, że się rozleci i mi auto zablokuje

Nowa odma zmieniona wraz z wymianą pierścieni

Nowe wszystkie filtry (olej, powietrze, paliwo, gaz)

Nowiutki sforzeń wachacza zainstalowany

Uszczelniacze na pólosiach lada dzień bendą zmienione

Niestety klapa bagażnika nadal podpierana jest kijem, ale malo go używam więc da radę i chiba przez to nie śpieszy mi się z wymianą

W końcu mam sprawny wskaźnik poziomu paliwa i znów wskazówka nieublaganie z każdym dniem opada niżej

Po miesiącach poszukiwań w końcu znalazlem kostkę do podpięcia kontrolki ssania. Male ustrojstwo oblepione gąbką i schowane pod kierownicą

Przy okazji poszukiwania tej kostki coś się stalo i przestala żażyć mi się kontrolka od temp. silnika (ciekawe jak dlugo?)

Kostka w stacyjce pozostala ta sama, jak na razie dziala bez zarzutu

Klakson się wziol i sam naprawil oby reszta podzespolów poszla w jego ślady !!!

Kierownica dalej patrzy na mnie krzywo, jakoś nie mogę się zebrać żeby ją wyprostować

Wycieraczki wymienione w 50 % tzn przednia,

Wymienoiny zawór i zalożona ponownie linka sterująca tym zaworem, w końcu mam jakiś wplyw na klimat w aucie

Doszly tylko dwie nowe rzecz wymiana kabli WN już zrobiona oraz wymiena oslony z odbijaczem na lewej kolumnie, ale to będzie zrobione razem z uszczelniaczami

facelifting

Jak na razie udalo mi się tylko pomalować felgi, umyć i odkurzyć brykę (te dwie ostatnie czynności kilkakrotnie). Ruda chyba zawiesila broń bo nie widzę nowych ognisk, a stare nie wyglądają tak źle.

I co najważniejsze dokonalem tego wszystkiego naprawdę niewielkim nakladem finansowym.

Oby tak dalej, czego sobie i Wszystkim klubowiczom życzę. biglaugh.gif

Acha zapomnialem o jednym - wymiana podciśnieniowego regulatora zaplonu (w skrócie UFO ;-)

Napisano

> Łożysko w sprzęgle dalej czeka na wymianę, ale już do niego się

> przyzwyczailem więc pewnie prędko to nie nastąpi, no chyba, że

> się rozleci i mi auto zablokuje

Odpuść to sobie, za durzo roboty a stać się nic nie powinno, zreszta u mnie też hałasuje jak głupie już od dawna.

Napisano

> Oby tak dalej, czego sobie i Wszystkim klubowiczom życzę.

Witam !!

Widze ze ktoś z okolic Płońska smile.gif

Równiez zycze aby lista niezbędnych zabiegów została jak najszybciej wykoanana albo wykonała sie sama jak w przypadku klaksona wink.gif

Napisano

Witam "ziomalów" 30.GIF, co do sprzęgła to bym uważał bo w zeszłym roku też hałasowało, a w końcu pedał wpadł w podłogę i wymiana całego była koniecznością angryfire.gifsciana.gifangryfire.gif.

Napisano
  • Autor

> Witam "ziomalów" , co do sprzęgła to bym uważał bo w zeszłym roku też

> hałasowało, a w końcu pedał wpadł w podłogę i wymiana całego

> była koniecznością .

Cześć.

Witam sąsiadów, być może mineliśmy się kiedyś w trasie.

Powodzenia dużo życzę

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.