Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Z marchewą w trasę?

Featured Replies

Napisano

Problem mam takowy że mechanior nie zdążył dojść do ładu z silnikiem (wymieniał całe zawieszenie, hamulce i płyny). Wiem tylko tyle, że marchewa się czasem zapala i szarpie silnikiem we wszystkie strony. Samochód stał przez jakieś 5 miesięcy nie ruszany, choć ponoć wcześniej też był już podobny problem. Teraz po wymianie wszystkich płynów, świec, przewodów, olejów i filtrów, łącznie z paliwa, jest dużo lepiej, ale i tak co kilka km wywala marchewę. Komp wykazał błąd na drugim wtryskiwaczu, (między całą listą starych błędów), ale po wykasowaniu, ten jeden błąd wywala dalej.

Jakiś czas jest ok, potem wywala, zazwyczaj przy dodawaniu gazu, potem sobie znowu marchewa gaśnie itd.

Pytanie 1 - czy po przeczyszczeniu, czyli przejeżdżeniu na świeżym paliwie z dodatkami jest szansa na rozwiązanie definitywne problemu?

Pytanie 2 - jeśli to rzeczywiście pada wtryskiwacz, to czy mogę się wybrać na długi wyjazd (1100km) bez ryzyka, i czy ten wyjazd nie zeżre mnie finansowo (np przez marchewę będzie palił jak smok, czy tp)

Wymiana tego wszystkiego już mi zżarła dwie wypłaty, a nie chcę się doprowadzić całkiem do ruiny frown.gif

Napisano

Z tym wtryskiwaczem to sprawdz przewody i kostki łączące sie z wtryskami mi właśnie nie łaczyło i wywalało marchewe oraz silnik się trząsł.

Napisano

> Pytanie 2 - jeśli to rzeczywiście pada wtryskiwacz, to czy mogę się

> wybrać na długi wyjazd (1100km) bez ryzyka, i czy ten wyjazd nie

> zeżre mnie finansowo (np przez marchewę będzie palił jak smok,

> czy tp)

> Wymiana tego wszystkiego już mi zżarła dwie wypłaty, a nie chcę się

> doprowadzić całkiem do ruiny

Przerabiałem to dwa miesiące temu. Po podłączeniu pod kompa wykazało, że padł wtryskiwacz na czwartym cylindrze a jakie objawy brak mocy, niemiłosiernie telepało silnikiem o spalaniu nie wspominając pali jak smok. Nie warto jechać nawet ze względów bezpieczeństwa ja musiałem pokonać dystans 100 km i miałem dosyć tongue.gif.

Nowy wtryskiwacz kupiłem z allegro cena z wysyłką 295 PLN + robocizna 100 PLN. Zauważyłem, że po wymianie przestał szarpać na drugim biegu wink.gif.

Napisano
  • Autor

Jadę jutro na próbne 100km i zobaczę jak ze spalaniem. Najciekawsze jest to, że czasami marchewa się wyłącza i przez parę minut wszystko jest ok.

Napisano

> Pytanie 2 - jeśli to rzeczywiście pada wtryskiwacz, to czy mogę się

> wybrać na długi wyjazd (1100km) bez ryzyka, i czy ten wyjazd nie

> zeżre mnie finansowo (np przez marchewę będzie palił jak smok,

> czy tp)

Nie będziesz myślał o niczym innym tylko o marchewie.

Komfort jazdy no.gif

W czasie wakacji jechałem prawie 2000 km bez mocy z zamulonym silnikiem przez rozsypany tłumik w środku. Przyjemność jazdy bardzo wątpliwa.

Napisano

> Jadę jutro na próbne 100km i zobaczę jak ze spalaniem. Najciekawsze

> jest to, że czasami marchewa się wyłącza i przez parę minut

> wszystko jest ok.

U mnie było podobnie przed diagnozą padu wtryskiwacza zapalała się czasem kontrolka auto automatycznie traciło moc, ale po chwili gasła i wszystko wracało do normy. Jednak pewnego dnia na trasie zapaliła się marchewa i już nie zgasła jazda nie należala do przyjemnych frown.gif

Napisano
  • Autor

Raport:

Dziś marchewa paliła się prawie cały czas,

komfort jazdy średnio-niski,

dynamika średnio zadowalająca

zużycie - 12,46l/158km - 7,9l

Napisano

> Raport:

> Dziś marchewa paliła się prawie cały czas,

> komfort jazdy średnio-niski,

> dynamika średnio zadowalająca

> zużycie - 12,46l/158km - 7,9l

popraw kable przy listwie i wszytkie dochodzace do niej

jezeli raz jest dobrze a raz nie to problem z elektryka

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.