Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

CC umarło - nie chodzi na benzynie i nie ma siły

Featured Replies

Napisano

Witam.

Mam CC 700 ED 94r. przerobionego na gaz (z polskim gaźnikiem podobno).

2 dni temu jak wyjeżdżałem z pracy, przy uruchamianiu coś strzeliło, ale silnik chodził. Jednak po przejechaniu ze 20 metrów samochód zgasł i nie chciał odpalić. Zauważyłem też, że ssanie się zacięlo - nie można było schować tego wystającego pipetka.

Jeden znajomy z pracy naprawił mi to szczotką, ale samochód już nie chciał ruszyć. Po jakimś czasie udało się go odpalić, ale podobno chodził na jednym cylindrze, trzeba go było ostro gazować, żeby trzymał jakieś obroty i po krótkim czasie gasł. Było przy tym mnóstwo spalin.

Zostawiłem go na noc - licząc na to, że się zalał i po jakimś czasie będzie ok. Następnego dnia udało się go odpalić, przejechałem kilkadziesiąt metrów i znów zgasł. Nie wiem, czy to pomogło, ale wymieniłem przewody WN i udało się odpalić - ale na gazie. Na benzynie ani nie chce odpalić, ani też jechać po przestawieniu na nią w trakcie jazdy. Po przestawieniu z benzyny na gaz trzeba długo kręcić, żeby zaskoczył, w międzyczasie czuć benzynę, trochę też chyba kapie z rury wydechowej.

Samochód na gazie jeździ, ale jest dużo słabszy, niż wcześniej. Wolno przyspiesza, ale też duzo słabiej hamuje się silnikiem.

Co to może być? Czy jest to coś, co mogę we własnym zakresie naprawić, czy muszę się wybrac do mechanika?

pozdrawiam

Napisano

.. trudno powiedzieć ..

odkręć porkrywę nad gaźnikiem i zajrzyj do niego czy coś do niego nie wpadło (skoro blokuje ssanie)

Napisano
  • Autor

> .. trudno powiedzieć ..

> odkręć porkrywę nad gaźnikiem i zajrzyj do niego czy coś do niego nie

> wpadło (skoro blokuje ssanie)

Ze ssaniem już problemu nie ma. Problem jest z pracą na benzynie.

Napisano

> Ze ssaniem już problemu nie ma. Problem jest z pracą na benzynie.

Miałem tak samo w poprzednim cc.

odpalal a po chwili gasl. Okazało się ze:

dysze w gazniku były zabrudzone.

kable wn miały przebicie przy swiecy. (musiałem owinąć taśma izolacyjną koncówke swiecy i kabla)

ssanie się mi też wieszało (zalanie silnika i vrak możliwości odpalenia) okazało się że obluzował się plastikowy dzinks który steruje klapkami w gazniku.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.