Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Płyn do chłodnic borygo

Featured Replies

Napisano

Witam po ostatniej zmianie płynu chłodnicy z petrygo na borygo mam problem z temperaturą silnika tzn nawet na trasie wskaźnik ciągle powyżej 95 załącza się wentylator a czasami nawet wyższa...układ odpowietrzony (leci płyn po rozgrzaniu silnika)...czy to może być przyczyna tego że borygo ma gorsze właściwości od petrygo...

termostat otwiera bo oba węże gorące

Proszę o pomoc bo już nie mam sił aha po zgaszeniu silnika słychać we wnętrzu auta z okolic kratek nadmuchu przez chwilę jakieś bulgotanie

Napisano

Ja od paru lat jeżdżę na Boryko EKO, i nie mam takich problemów. Płyn jak płyn, więc przyczyn bym szukał gdzieś indziej.

Napisano

> Witam po ostatniej zmianie płynu chłodnicy z petrygo na borygo mam

> problem z temperaturą silnika tzn nawet na trasie wskaźnik

> ciągle powyżej 95 załącza się wentylator a czasami nawet

> wyższa...układ odpowietrzony (leci płyn po rozgrzaniu

> silnika)...czy to może być przyczyna tego że borygo ma gorsze

> właściwości od petrygo...

> termostat otwiera bo oba węże gorące

> Proszę o pomoc bo już nie mam sił aha po zgaszeniu silnika słychać we

> wnętrzu auta z okolic kratek nadmuchu przez chwilę jakieś

> bulgotanie

Wymieniając płyn, otworzyłeś nagrzewnicę, przesuwając suwak regulacji temperatury nawiewu na czerwone pole? Jeżeli tego nie zrobiłeś mógł w nagrzewnicy pozostac stary płyn, w konsekwencji czego układ jest zle odpowietrzony i stad ten bulgot...

Napisano

> tak jak przy wylewaniu i wlewaniu temperatura na max

A przed wymianą płynu wszystko było OK? Może termostat nawala, ale skoro piszesz że ona węże gorącę to chyba raczej wyklucza to tę mozliwość...

Napisano
  • Autor

przed wymiana płynu normalnie w trasie trzymał temperature 85 st a teraz nawet w trasie rośnie jakbym stał w korkach

Napisano

> przed wymiana płynu normalnie w trasie trzymał temperature 85 st a

> teraz nawet w trasie rośnie jakbym stał w korkach

Trzymał temperaturę pewnie dlatego że wentyl włączał się wcześniej, w granicach 90st, skoro teraz włącza się powyżej 95st. to przyczyna może leżeć w czujniku...

Napisano
  • Autor

czujnik jest nowy przed wymiana załączał normalnie ale sam fakt że autko w trasie sie grzeje to coś jest nie tak tylko co...czy może jeszcze raz opróżnić układ i zalac go płynem

Napisano

> czujnik jest nowy przed wymiana załączał normalnie ale sam fakt że

> autko w trasie sie grzeje to coś jest nie tak tylko co...czy

> może jeszcze raz opróżnić układ i zalac go płynem

podotykaj wszystkich wezy jesli beda gorace przyczyna jest w czujniku lub termostacie

Napisano

> czujnik jest nowy przed wymiana załączał normalnie ale sam fakt że

> autko w trasie sie grzeje to coś jest nie tak tylko co...czy

> może jeszcze raz opróżnić układ i zalac go płynem

Dokładnie - jak na trasę to i tak wysoka temperaturą - ja wymieniałem płyn miesiac temu - zalałem go fiatowskim Paraflu - 40zł/4l - problemów żadnych nie ma, temperaturę trzyma jeszcze lepiej niz na poprzednim płynie (nie wiem czym był wcześniej zalany), nie miałem też zadnych problemów z termostatem ani wentylatorem...

Moze to co u Ciebie jest, ma przyczynę w jakiejś powstającej niedrożności układu - jakiś kamień lub coś? Moze warto przed wymianą przepłukać dokładnie cały układ aby pozbyć się nagromadzonego w nim syfu....

Napisano
  • Autor

Wymieniony nowy czujnik wentylatora, przepłukany kilkakrotnie układ chłodzenia termostat raczej dobry po czuć że otwiera oba węże gorące układ odpowietrzam z zamkniętym korkiem zbiornika

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.