Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Krokowiec przyczyszczenie w wersji nierozbieralnej -zrobione

Featured Replies

Napisano

Witam po dłuższej przerwie.

Obiecałem kiedyś, że jak przeczyszcze drania krokowego to dam znać. W zeszłm tygodniu się za to zabrałrm, więc daję znać. Przepraszam jeśli był już podobny wątek.

Auto: BBM z plastikowym kolektorem (nierozbieralny krokowiec)

Objawy: Pojawiające się czasem zaniki wolnych obrotów lub intensywne falowanie frown.gif, które po roku przeszło w prawie zupełny brak jałowych obrotów.

Naprawa: Przeczyszczenie smile.gif

Tak naprawdę nie czyści sie samego krokowca, tylko ufajdany grzybek, którym porusza.

Razem jest 6 śrubek torx do odkręcenia 3 wieksze i 3 mniejsze, ale rozmiarów nie pamiętam frown.gif

Musiałem psiknąć po nich dzień wczesniej WD-40, bez tego nie moglem odkręcić frown.gif

Linkę z gazu sie odhacza, a cybanty za wielorazowego użytku proste do sciagniecia przy pomocy śrubokręta i zalożenia z użyciem kombienerek.

Po wyjęciu przepustnicy od razu widać , w która szczeline trzeba psikać, jest w niej taki grzybek cały z sadzy smile.gif

Preparat do czyszczenia gaźników w spraju i gotowe.

Ja dodatkowo pomogłem mu sprężonym powietrzem, najlepiej robić to w jakims kartonowym pudle (zeby ograniczyć rozbryzgi), brudnych ciuchach, i masce z pleksy na twarzy. Przy spreżonym powietrzu ta ostatnia okazała się bezcenna smile.gif

U mnie jałowe obroty juz prawie zupelnie znikły, lub falowaly. Po przeczyszczeniu - normalnie nówka. Nawet komp się przez chwilę musiał dostosować do przeczyszczonego krokowca.

Calość okazała się prostsza niż myslalem , zrobiłem w 1,5h, nie potrzebnie tyle zwlekalem smile.gif

Zachęcam wszystkich z podobnym problemem do przeczyszczenia - warto smile.gif

Napisano

Dziekuje koledze za zmotywowanie.

Wlasnie przeprowadzilem zabieg na 1.6 16v wersja rozbieralna.

Czas operacji 30 minut efekt bezcenny, nie inaczej.

Zachecam wszystkich z objawami !!!

Napisano
  • Autor

A i jeszcze zapomniałem dodać, że oczywiście pisałem o zdemontowaniu przepustnicy w celu przeczyszczenia tego grzyba smile.gif

Napisano

> A i jeszcze zapomniałem dodać, że oczywiście pisałem o zdemontowaniu

> przepustnicy w celu przeczyszczenia tego grzyba

Mi już obrotki nie skaczą, zapewne przyczyna to wiazka, która puki co dobrze sie trzyma, później trza może będzie zrobić skromny.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.