Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanie o pamięć i o radio

Featured Replies

Napisano

Witam. Dwa pytania:

Wyjaśnijcie mi proszę bo się nie znam jak to jest z tą utratą pamięci po wyjęciu z kieszeni. Dlaczego w moim starym radiu (jakiś Philips - kaseciak) kiedy wyjmę radio z kieszeni nie ma utraty pamięci, a w nowych radiach wszystkie ustawienia szlag trafia? Od czego to zależy?

Drugie pytanie:

Na dniach będę kupował radio i już prawie zlosnik.gif zdecydowałem się na JVC KD-G 332,

ale a propos tej utraty pamięci w grę wchodzi jeszcze Balupunkt London MP37 (podobno jako jedyne nie tracą pamięci po wyjęciu) i Blaupunkt Ravenna mp27

Podpowiedzcie czy wybrać JVC czy balupunkt, a jak blaupunkt to który? Dodam, że nie będę wstawiał wzmaka i nie jestem audiofilem.

Proszę o pomoc i z góry dzięki pad.gif (ps w szukajce o blaupunkt ravenna mp27 nic nie znalazłem)

Napisano

> Witam. Dwa pytania:

> Wyjaśnijcie mi proszę bo się nie znam jak to jest z tą utratą pamięci

> po wyjęciu z kieszeni. Dlaczego w moim starym radiu (jakiś

> Philips - kaseciak) kiedy wyjmę radio z kieszeni nie ma utraty

> pamięci, a w nowych radiach wszystkie ustawienia szlag trafia?

> Od czego to zależy?

Od konstrukcji radia tzn. czy ustawienia sa zapisywane w pamieci nieulotnej (nie wymagajacej stalego zasilania) czy tez wrecz przeciwnie. W czasach "kieszeni", gdy radia byly projektowane z mysla o ich kazdorazowym zabieraniu producenci wybierali (drozszy) wariant nr 1. Obecnie uznali, ze skoro radio ma byc na stale, a zabiera sie tylko panel (coz, japonscy konstruktorzy pewnie nigdy nie byli w Polsce wink.gif) to zapamietywanie ustawien po zaniku zasilania nie jest juz konieczne. Wyjatkiem jest wspomniany dalej Blaupunkt

> Drugie pytanie:

> Na dniach będę kupował radio i już prawie zdecydowałem się na JVC

> KD-G 332,

> ale a propos tej utraty pamięci w grę wchodzi jeszcze Balupunkt

> London MP37 (podobno jako jedyne nie tracą pamięci po wyjęciu) i

> Blaupunkt Ravenna mp27

> Podpowiedzcie czy wybrać JVC czy balupunkt, a jak blaupunkt to który?

> Dodam, że nie będę wstawiał wzmaka i nie jestem audiofilem.

> Proszę o pomoc i z góry dzięki (ps w szukajce o blaupunkt ravenna

> mp27 nic nie znalazłem)

Z tego co wiem, to wszystkie Blaupunkty nie gubia ustawien po odlaczeniu zasilania (a w kazdym razie nie spotkalem takiego, ktory by je gubil, co najwyzej wyswietla jakis ekran "first install" jak np. stary RDM127, ale wszystko pamieta). Mozesz wiec wybrac sobie takiego "kropka" jaki Ci sie podoba ok.gif

Napisano

Jak napisal przedmowca, pamieci nie gubia dzis tylko Blaupunkty. Kumpel ma San Remo i sobie chwali. Jaki przewidujesz budzet?

Wlasnie - on ma Santa Cruz smile.gif Tyle tych nazw maja ze sie czlowiek gubi...

Napisano

ja mam blaupunkta london mp 37 i calkiem zacne radyjko jak za ta cene smile.gif zastanawialem sie jeszcze nad blaupunktem santa cruz ale london ma dodatkowo wejscie aux z przodu

Napisano
  • Autor

Japońce mają za daleko, ale Helmuty (Blaupunkt) to już wiedzą o co chodzi zlosnik.gif i dlatego "utrzymali" pamięć.

Byłem w MM i po analizie organoleptycznej grinser006.gif skłaniam się ku Blaupunkt San Diego MP27 (ten ze srebrnym wyświetlaczem). Blaupunkt London nie bardzo mi pasuje, a poza tym nie wykorzystałbym sporej ilości jego funkcji.

W JVC się nie właduję, bo u nas za często trzeba radio wyciągać, żeby później od początku się bawić w ustawianie parametrów.

Jeśli ten Blaupunkt San Diego MP 27 nie zagra dużo gorzej niż JVC KDG 332 to będę zadowolony.

Jeszcze konkretne pytania:

1.czy samodzielny montaż takiego radia, a właściwie kieszeni nastręcza jakiś trudności (antenę mam podprowadzoną ale nie wiem nic o kostkach, wtyczkach itp.)

2. czy to radio działa bez włączonej stacyjki, ewentualnie jak to sprawdzić i co ewentualnie trzeba dokupić żeby działało.

Pozdrówki i z góry dzięki za pomoc

Napisano

> 2. czy to radio działa bez włączonej stacyjki, ewentualnie jak to

> sprawdzić i co ewentualnie trzeba dokupić żeby działało.

>

Powinno. Blaupunkt utrzymal rowniez tzw. logike zaplonu z czego slynie od lat. Mozna w ogole nie dotykac radia - bedzie sie wlaczac i wylaczac razem z zaplonem, a jesli zapragniesz je wlaczyc na postoju to pozwoli na to, i po godzinie samo sie wylaczy. Tak przynajmniej dzialaly wszystkie "kropki" jakie widzialem - wygodniej juz sie nie da ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.