Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

gwizd silnika w głośnikach

Featured Replies

Napisano

Tak więc moja pierwsza instalacja wzmacniacza i już jest zonk. W glosnikach slychac mocny gwizd o czestotliwosci wprost proporcjonalnej do obrotów silnika, im obroty wyzsze tym wyzszy pisk i glosniejszy....dramat, nie da sie sluchac po cichu muzyczki. (innych dzwiekow typu kierunkowskazy itp. nie slychac).

Coś o mojej "instalacji" zeby bylo łatwiej rozwiazac problem: wzmak magnat 460 przykręcony do deski a ta potem do oparcia kanapy (nie ma styku obudowy z oparciem). Kabel prądowy 10mm" idzie w okolice pedałów a potem pod deską i do tyłu prawą stroną auta. Kable sygnałowe idą srodkiem auta, pod tunelem srodkowym. Masa wzięta z nadwozia, śruba mocująca chyba kanape. Nie mam pomysłów od czego zacząć, pewnie powiecie od wszystkiego crazy.gif wiedzialem że to nie będzie profi robota ale tego sie nie spodziewalem crazy.gif od czego zacząć ? jakieś sugestie ?

Napisano

Hmm przepraszam jeśli wprowadzę kolege w błąd albo kogoś uraże. Nie siedzę aktualnie w audio ale ktoś mi kedyś powiedział, że jesli chcę uniknąc tego tupy problemów czyli tzw. gwizdów w głosnikach powinienem zastosować kondensator napięcia.

Jeśli ktoś wie co innego to proszę o wypowiedź

Napisano

Z tego co nauczylem sie i wydumalem czytajac przerozne materialy o car audio... kondzio tu nie ma nic do rzeczy... Moim zdaniem wina lezy przy masie od blachy 270751858-jezyk.gif Lepiej pociagnij od aku.... takie moje zdanie... Nie bic , nie szachrac jesli sie mysle:P Pozdrawiam

Napisano

> Z tego co nauczylem sie i wydumalem czytajac przerozne materialy o

> car audio... kondzio tu nie ma nic do rzeczy... Moim zdaniem

> wina lezy przy masie od blachy Lepiej pociagnij od aku....

> takie moje zdanie... Nie bic , nie szachrac jesli sie mysle:P

> Pozdrawiam

u mnie instalacja dzalala caly czas bez zadnych gwizdow do czasu kiedy wyciagnalem radio i po ponownym wlozeniu uslyszalem gwizdy. Sprawdzilem zasilanie wzmaka-ok , przewody sygnalowe-ok no wiec co- okazalo sie po dlugich grzebaniach ze sie minimalnie wysunol przewodzik masowy z kostki przy samym radyjku chociaz masa byla i tak z przewodu antenowego i na takim nie pelnym styku byly gwizdy. Tak wiec przyczyn moze byc 100 albo i wiecej. Pozostaje tylo szukac z cierpliwoscia ktorej nam brakuje.

Napisano

> Z tego co nauczylem sie i wydumalem czytajac przerozne materialy o

> car audio... kondzio tu nie ma nic do rzeczy... Moim zdaniem

> wina lezy przy masie od blachy Lepiej pociagnij od aku....

> takie moje zdanie... Nie bic , nie szachrac jesli sie mysle:P

> Pozdrawiam

chyba z naszego forum... (ale nie jestem pewien)

filtr dolnoprzepustowy na kablach zasilających radia i jeśli trzeba wzmacniacza: połączone ze soba równolegle kondensatory elektrolityczny o pojemności 4700uF(lub więcej)+ceramiczny 100pF wlutowane pomiędzy + i - jak najbliżej radia(i jeśli trzeba wzmacniacza).Jesli to nie pomoże to na pewno nie zaszkodzi w odkłóceniu od strony zasilania z małych tętnień.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.