Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak podłączyć radio w Accordzie ?

Featured Replies

Napisano

Witam

Posiadam Accordzika 99r. z Systemem BOSE, zmieniarka, itp. Mam jednak pytanko chcę zamontować radio pioneer DEH-7400. Radio posiada sterowanie subem. Jak to podłączyć aby działał wzmacniacz, sub. i procesor bose z tym radiem? Ma może ktoś schemat tych trzech kostek które idą do oryginalnego radia ? Z góry dzięki za pomoc pozdrawiam.

Mam też inny problem gdzie mogą się znajdować bezpieczniki od podgrzewania siedzeń ? Od regulacji znalazłem i ona działa, a podgrzewanie nie ( nie dochodzi prąd do włączników) frown.gif i nie mam pojęcia gdzie mogą być te bezpieczniki. Jeszcze raz dziękuje za wszelką pomoc.

Napisano

najlepiej podjedz do elktryka i Ci wszystkie kabelki poznajduje

bezpiecznik o ktory pytasz moze byc rowniez pod ''maska'' wiec luknij i tam ok.gif

Napisano
  • Autor

> najlepiej podjedz do elktryka i Ci wszystkie kabelki poznajduje

> bezpiecznik o ktory pytasz moze byc rowniez pod ''maska'' wiec luknij

> i tam

Witam

Dzięki za pomoc miałeś rację ten bezpiecznik znajduje się pod pokrywą silnika w miejscu o nr. 33. Ale niestety to nie on jest moim problemem. Bezpiecznik okazał się OK, a prądu na włączniku jak nie było tak nie ma frown.gif Strasznie dużo kabli idzie do tego włącznika może ktoś wie na jakiej zasadzie to działa ? czy on tylko podaje prąd czy puszcza co jakiś czas ? Czy włącznik posiada wbudowane przekaźniki czy muszą być one gdzieś w skrzynkach ? Na elektryka niestety nie mam czasu do autka z robotę pewnie i tak się przysiądę za 2 tygodnie w wolną nockę. Niestety praca frown.gif Pozdrawiam i czekam na porady smile.gif

Napisano

Niestety na odleglosc nic nie pomoge, chyba ze wybierasz sie w niedlugim czasie autem do Londynu zlosnik.gif

Niestety wielkim minusem Hondy jest elektryka. Na jednym bezpieczniku moze isc kilka obwodow, ktore sa polaczone z innymi bezpiecznikami i innymi obwodami.

Sprawdz, czy wszystkie inne urzadzenia w aucie dzialaja poprawnie?! Jesli ktores jest uszkodzone, poszedlbym tym tropem i zajrzal pod odpowiedni bezpiecznik.

Niestety radia i suba na odleglosc Ci nie podlacze, poszukaj moze w sieci?

Aha, i jeszcze taki maly przyklad... Jak podlaczalem radyjko w swojej prelude zwarlem dwa kabelki ktore nie trzeba zlosnik.gif w efekcie ginela mi pamiec radia za kazdym wyjeciem kluczyka, oraz nie dzialalo 4WS icon_eek.gificon_eek.gificon_eek.gif

Chciaz bezpiecznik 4WS byl ok ok.gif to jednak nadal cos bylo nie tak. Po wymianie bezpiecznika od podtrzymania pamieci (nota bene na tym samym bezpieczniku dziala tez zegarek icon_eek.gif ) wszystko zaczelo dzialc poprawnie zlosnik.gifhehe.gifzlosnik.gif

inny przyklad. Jesli przepali sie zarowka STOP, przestaje dzialac ABS zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Nic tylko popelnic rytualne sepuku hehe.gif

Pozdrawiam

Napisano

> inny przyklad. Jesli przepali sie zarowka STOP, przestaje dzialac ABS

> Nic tylko popelnic rytualne sepuku

Hmmmm...to chyba tylko w Prelude, jeśli w ogóle. Nigdy się z tym nie spotkałem, a trochę się tych Hond przewinęło. Zresztą nie wyobrażam sobie by mogło tak być fabrycznie...kwestie bezpieczeństwa, norm itp.

Napisano

> Hmmmm...to chyba tylko w Prelude, jeśli w ogóle. Nigdy się z tym nie

> spotkałem, a trochę się tych Hond przewinęło. Zresztą nie

> wyobrażam sobie by mogło tak być fabrycznie...kwestie

> bezpieczeństwa, norm itp.

no coz, nie bede Cie o tym zapewnial, ale tak jest. Poza tym, mozesz sobie o tym poczytac na Prelude Team Poland wink.gifok.gif

Napisano
  • Autor

> no coz, nie bede Cie o tym zapewnial, ale tak jest. Poza tym, mozesz

> sobie o tym poczytac na Prelude Team Poland

Witam

Co do tej teori z ABS-em to w akordzie chyba nie działą wykręciłem żarówkę bo nie mogłem uwierzyć i ABS jak działał tak działa.

Co do podłączania radia to radyjko gra + głośniki BOSE został mi jeszcze tylko sub. frown.gif i tu nie wiem co robić demontować oryginalny wzmacniacz BOSE patrzeć który kabelek jest + który - itd. czy pod oryginalnego suba podpiąć wzmaka infinity i dać się na spokój z rozgryzaniem tego systemu. Tylko czy to zagra no i jak zagra ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.