Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zawory problem

Featured Replies

Napisano

Witam.

Mam problem... zmienilem uszczelke pod glowica. Wsio ladnie poskrecalem. Przed zalozeniem walka dla pewnosci chcialem sobie zrobic obrot walem i... przy najwyzszych polozeniach tlokow mam opor wraz ze stuknieciem... jak mocniej szarpne to opor ten moge pokonac i wal obraca sie dalej... Dodam, ze planowana byla glowica. Bylo to jej conajmniej 2 planowanie (2 za mojej kadencji a czy poprzedni wlasciciel planowal to nie wiem). Teraz zebrane bylo 0,25mm. Czy ten opor to moze byc wna tego ze glowica jest juz za bardzo splanowana i poprostu tloki wala w zawory? A moze mogloby to byc przyczyna zle zalozonej uszczelki? (chociaz raczej nie da sie jej zle zalozyc no ale kto wie). Nie chce narazie odkrecac ponownie glowicy wiec chce najpierw wyeliminowac wszystkie inne mozliwe przyczyny. Moze ktos kiedys sie z czyms takim spotkal?

Napisano
  • Autor

> jak jest za bardzo splanowana to bardzo prawdopodobne że to tłok

> spotyka sie z zaworem

Domyslam sie ze nie ma czegos takiego jak UPG nadnominal...? frown.gif czy li ni mniej ni wiecej czeka mnie zakup glowicy... ehhh znalezc cokolwiek do tego silnika frown.gif

Napisano

Sprawdź jeszcze dokładnie czy nic nie zostało w cylindrach-ktoś niedawno miał taki problem....poradził sobie bez zdejmowania głowicy-ale trzeba zajrzeć do cylindrów przez otwory świec wink.gif

Napisano
  • Autor

> Sprawdź jeszcze dokładnie czy nic nie zostało w cylindrach-ktoś

> niedawno miał taki problem....poradził sobie bez zdejmowania

> głowicy-ale trzeba zajrzeć do cylindrów przez otwory świec

To raczej odpada bo stukanie i opor jest przy obu parach tlokow jak sa w gornej pozycji wiec musialbym cos zostawic w 2 tlokach smile.gif a taki nieuwazny raczej nie bylem smile.gif Mam juz druga glowice. Jest w idealnym stanie. wyciagnieta ze sprawnego silnika i zastanawiam sie teraz czy ja planowac przed zalozeniem czy nie. Uszczelke kupie juz druga ale z planowaniem sie zastanawiam. Ta nowa glowiczka nie ma ani jednego wzeru i jest praktycznie idealna w porownaniu do mojej gdzie mialem wzery po splanowaniu okolo 5mm glebokosci boje_sie.gif Koles ktory mi planowal glowice zapytal: "Jezdzil pan na borygu?"... fakt jezdzilem na borygu ale czy borygo moze takie wzery powodowac?? Troche dziwne...

Napisano
  • Autor

A wiec problem juz rozwiazany smile.gif Jak sie okazalo to tloki nie walily w zawory tylko... w uszczelke... Pisze to ku przestrodze innych niech dokladnie sprawdza zanim zaczna skrecac bo tylko dodatkowa praca nas czeka. Kupilem druga uszczelke i pomimo ze ma takie samo oznaczenie to srednica otworow jest rowna srednicy tlokow. Na pierwszej uszczelce metalowe zbrojenie uszczelki praktycznie cale bylo wewnatrz tlokow. Co prawda w sklepie powiedzieli ze uznaja mi reklamacje ale co sie narobilem to moje :/

Napisano

> A wiec problem juz rozwiazany Jak sie okazalo to tloki nie walily w

> zawory tylko... w uszczelke... Pisze to ku przestrodze innych

> niech dokladnie sprawdza zanim zaczna skrecac bo tylko dodatkowa

> praca nas czeka. Kupilem druga uszczelke i pomimo ze ma takie

> samo oznaczenie to srednica otworow jest rowna srednicy tlokow.

> Na pierwszej uszczelce metalowe zbrojenie uszczelki praktycznie

> cale bylo wewnatrz tlokow. Co prawda w sklepie powiedzieli ze

> uznaja mi reklamacje ale co sie narobilem to moje :/

Jakś lipna uszczelka lipna była , dobrze wiedziec , sam niedługo bede wymianiał silnika w swoim sportingu wiec zwróce uwage u siebie

Napisano

>Kupilem druga uszczelke i pomimo ze ma takie

> samo oznaczenie to srednica otworow jest rowna srednicy tlokow.

> Na pierwszej uszczelce metalowe zbrojenie uszczelki praktycznie

> cale bylo wewnatrz tlokow. Co prawda w sklepie powiedzieli ze

> uznaja mi reklamacje ale co sie narobilem to moje :/

kto jest producentem uszczelki (tak na wszelki wypadek, zeby unikac)?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.