Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

AII kluczyk padł?

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie, AII z alarmem TIGA, jeden kluczyk oplowski z przyciskami, drugi zwykły z pilotem alarmu. Sterowanie alarmem i CZ jest mozliwe pilotem alarmu, na kluczyk z przyciskami przestało reagować. Jeśli ktoś miał podobny przypadek proszę o info co padło i gdzie można naprawić.

Napisano

> Jak w temacie, AII z alarmem TIGA, jeden kluczyk oplowski z

> przyciskami, drugi zwykły z pilotem alarmu. Sterowanie alarmem i

> CZ jest mozliwe pilotem alarmu, na kluczyk z przyciskami

> przestało reagować. Jeśli ktoś miał podobny przypadek proszę o

> info co padło i gdzie można naprawić.

Włóż kluczyk do stacyjki, przekręć na zapłon i naciśnij w takiej pozycji przycisk otwierania. Jeśli się tylko rozsynchronizował to zadziała.

Napisano
  • Autor

Synchronizacji już próbowałem, bez rezultatu. Bateria w kluczyku OK, dioda zapala się podczas naciskania przycisków, niestety nie posiadam sprzętu "radiowego" aby sprawdzić czy nadajnik kluczyka pracuje.

Napisano

Sugeruje rozebranie pilota i wprawiona reka poprawic luty baterii bo moze nie kontaktuja(zimne luty). To ze dioda sie pali to nie oznacza ze bateria jest dobra i tez zalecam ja sprawdzic-wymienic. Po tym synchronizacja. Jesli nadal bedzie odmawial wspolpracy to bedziemy wtedy sie glowic.

Napisano

Mam te same objawy, ja juz rozłożyłem ręce. Kilka razy próbowałem rzucać temat na forum , ale nic co było w temacie powiedziane nie sprawiło że kluczyk zaczął działać. Ciekaw jestem czy tym razem ktos dopomoże.

Napisano

Mam dokładnie to samo, nagle kluczyk przestał zamykać i otwierać drzwi... angryfire.gif

Napisano

> Mam te same objawy, ja juz rozłożyłem ręce. Kilka razy próbowałem

> rzucać temat na forum , ale nic co było w temacie powiedziane

> nie sprawiło że kluczyk zaczął działać. Ciekaw jestem czy tym

> razem ktos dopomoże.

No ale słuchaj to chyba logiczne jest ze trzeba posprawdzac bezpieczniki, w pilocie zimne luty, w module CZ tez sprawdzic czy nie ma jakiejs przerwy i lutownica dla pewnosci tez poprawic lacza, wtyczki co ida do moduly tez luknac i kontraktonem psiknac. To sa rzeczy oczewiste i odruchowe. Ja takie sprawy robie zawsze jak podchodze do nowego nabytku. Rozbieranie stacyji i smarowanie jej, tak samo mechanizmy szyb i zamkow itd. moglbym wymieniac bez konca. Jedyne co moge Ci polecic to zaberaj sie do roboty.

Napisano

hej !!

niedawno kupiłem asterke 2 i dosatłem dwa kluczyki ale jak sie okazało tylko jeden z nich działa ( chodzi o CZ ) mam te same objawy co u Ciebie.. czyli... kontrolka sie świeci baterie sprawdzałem i jak sie okazuje jest ok. podobno kluczyk sie rozkodował... ponowne zakodowanie 30 zł.... ale slyszałem,że możana jakos samemu ponownei zakodować -może ktoś ma jakis patent ??

pozdrawiam

Napisano

MOże chodzi Ci o Synchronizację kluczyka a nie kodowanie grinser006.gif synchronizację zrobisz sam poprzez wejście do auka zamknięcie drzwi i przekręcenie kluczyka na zapłon ,wtedy musisz przycisnąć przycisk na kluczyku w czasie coś 20sek. zlosnik.gif jeżeli chodzi o kodowanie to chyba dalej tylko w ASO ( koszt spory) chyba że już ludziki w serwisach gdzie dorabiają kluczyki wpadli na cos innego 893goodvibes.gif

Napisano

> MOże chodzi Ci o Synchronizację kluczyka a nie kodowanie

> synchronizację zrobisz sam poprzez wejście do auka zamknięcie

> drzwi i przekręcenie kluczyka na zapłon ,wtedy musisz przycisnąć

> przycisk na kluczyku w czasie coś 20sek. jeżeli chodzi o

> kodowanie to chyba dalej tylko w ASO ( koszt spory) chyba że już

> ludziki w serwisach gdzie dorabiają kluczyki wpadli na cos

> innego

Tak jest mozliwosc doprogramowania kluczuka do auta innym sprzetem jak tech 2. Kolega ma taki komputer do diagnostyki chyba firmy"linuch" i tam jest taka opcja jak rogramowanie ale potrzebne sa kody z car passa.

Napisano
  • Autor

I jest rozwiązanie zagadki.

Po pomiarach i oględzinach stwierdziłem że nadajnik pracuje "w kratkę" i kluczyk zgubił synchronizację z centralką. Po bardzo dokładnym sprawdzeniu płytki nadajnika znalazłem pęknięcie spoiny przy nóżce oprawki na baterię, pod tą oprawką właśnie (swoją drogą "gratulacje" dla konstruktora). Potrzebna jest lutownica z długim, cienkim grotem i trochę cyny, 15 sekund pracy nad poprawieniem spoiny i pełen sukces. Synchronizacja zrobiona, kluczyk pracuje. BTW, Etzold pisze bzdury na temat synchronizacji, po włączeniu zapłonu nie należy czekać 30 s lecz w trakcie tych 30s nacisnąć przycisk CZ.

Napisano

> I jest rozwiązanie zagadki.

> Po pomiarach i oględzinach stwierdziłem że nadajnik pracuje "w

> kratkę" i kluczyk zgubił synchronizację z centralką. Po bardzo

> dokładnym sprawdzeniu płytki nadajnika znalazłem pęknięcie

> spoiny przy nóżce oprawki na baterię, pod tą oprawką właśnie

> (swoją drogą "gratulacje" dla konstruktora). Potrzebna jest

> lutownica z długim, cienkim grotem i trochę cyny, 15 sekund

> pracy nad poprawieniem spoiny i pełen sukces. Synchronizacja

> zrobiona, kluczyk pracuje. BTW, Etzold pisze bzdury na temat

> synchronizacji, po włączeniu zapłonu nie należy czekać 30 s lecz

> w trakcie tych 30s nacisnąć przycisk CZ.

Tak masz racje tylko ze Etzold dobrze napisal tylko zle go przetłumaczyli nasi juz szpece zaprzysiężeni. wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.