Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

G..G...G....Gaz

Featured Replies

Napisano

I kolejny problem ... z innej beczki. Codziennie rano mam problem z przejściem z benzyny na gaz, objaw zawsze ten sam... przejście z benzyny na gaz na biegu jałowym = natychmiastowe wyłączenie silnika - przełączenie w czasie jazdy = wersja ekstramalna - silnik gaśnie wersja klasyczna - utrata mocy i odgłos jakby silnik pracował na dwu garach.. stopniowo zanikający wraz z poprawą parametrów pracy silnika. Potem przez chwilę jeszcze ewidentne wachlowanie obrotami na biegu jałowym a po paru kilometrach wszystko znika i silnik pracuje jak złoto. Z ciekawostek... objawy te są niezależne od temperatury silnika... dziś przytrzymałem go praktycznie do 80.. po przełączeniu na gaz zdechł natychmiast. Ostatnie... po tym jak uda mi się go zmusić rano do jazdy na gazie przez kolejne 8 godzin spokój... powrót do domu z roboty praktycznie bez stresu

Czy może ktoś przerobił coś podobnego ?? bo ja mam pomału dość codziennych wizyt u gazowników którzy tak naprawde g... robią bo samochód " jest przecież w porządku"

Napisano

Nie napisałeś jaka instalacja. Ogólnie wygląda na to, że za wcześnie odłącza się benzyna. Gaz nie zdąży dojść do cylindrów. Może jest za długa droga od parownika do kolektora.

Napisano
  • Autor

uuuh sorki

OVL Dream XXi czwarta generacja ( z wymienioną listwą wtryskową )

zapomniałem dodać.... na jednym wyłączeniu się nie kończy .. praktycznie NIE DA SIĘ przejść na gaz na biegu jałowym... rekord - 6 prób... przy siudmej sie poddałem i przełączyłem przy setce.... zanim silnik złapał prawidłową moc samochód przystopowało do 60 ... On nie miał nawet mocy by utrzymać prędkość... potem czuło sie stopniowy przyrost mocy aż do całkowicie prawidłowej pracy

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.