Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanie o wymiary atrapy w Tipo/temprze

Featured Replies

Napisano

Ostatnio jak byłem na szrocie to zakupiłem sobie taką biała atrape z przeznaczeniem na stunningowanie jej i zamontowanie w unie.Poucinałem więc beleczki ze znaczka fiata i poszedłem coś sprawdzić przy samochodzi i tu blush.gif stworzył się problem.Kupiłem "grill" z przeznaczeniem do una a tu okazuje się że atrapa jest większa długa na 80 cm (u góry i na 78,5 na dole) wysoka na 16 cm (wymiary częsci widocznych (poprzeczek/belek, a więc tych wypółkłych bez pomiaru wycięcia na otwarcie i uchwytów mocujących)Czy ta atrapa jest od Tempry/Tipa i czy ew. ktoś z Was był by zainteresowany jej odkupieniem (wyciełem znaczek fiata,więc atrapa trzeba zaszpachlować i wkleić siatkę,dlatego też jak bym sprzedawał to za max 15 zł smile.gif ?

Napisano

> Ostatnio jak byłem na szrocie to zakupiłem sobie taką biała atrape z

> przeznaczeniem na stunningowanie jej i zamontowanie w

> unie.Poucinałem więc beleczki ze znaczka fiata i poszedłem coś

> sprawdzić przy samochodzi i tu stworzył się problem.Kupiłem

> "grill" z przeznaczeniem do una a tu okazuje się że atrapa jest

> większa długa na 80 cm (u góry i na 78,5 na dole) wysoka na 16

> cm (wymiary częsci widocznych (poprzeczek/belek, a więc tych

> wypółkłych bez pomiaru wycięcia na otwarcie i uchwytów

> mocujących)Czy ta atrapa jest od Tempry/Tipa i czy ew. ktoś z

> Was był by zainteresowany jej odkupieniem (wyciełem znaczek

> fiata,więc atrapa trzeba zaszpachlować i wkleić siatkę,dlatego

> też jak bym sprzedawał to za max 15 zł ?

Masz jakies zdjecie? smile.gif

Napisano
  • Autor

> Masz jakies zdjecie?

no właśnie że nie mam (i obawiam się że nie będe miał bo nie dysponuje aparatem frown.gif ).Obok znaczka Fiat/Lancia jest nr 7683992

a nieco niżej A 255 2191551800 Jedyne to co zniej wyczytałem to te numery i rocznik produkcji najprawdopodobniej 91 bo na plastiku jest wytłoczona 9,0 i 1 więc zapewne rocznik produkcji 91

Napisano

>Obok znaczka Fiat/Lancia jest nr 7683992

Nic mi ten nr nie mowi. Poszukaj zdjec T/T w sieci bedziesz wiedzial od czego ta atrapa.

Napisano
  • Autor

> Nic mi ten nr nie mowi. Poszukaj zdjec T/T w sieci bedziesz wiedzial

> od czego ta atrapa.

a ile modeli atrap było w Tipie? I czy po FL nie zmieniły się światła?

Ta atrapa którą dysponuje sciana.gif jest z 91 roku, przeglądając Fotki Tip na necie widze że miały one kilka modeli grilów.No tak chyba zgadza się atrapa jest od Tipo.Może uda mi się ją sfotografować jutro i ktoś był by zainteresowany zakupem tego co po niej zostało (wycięty ukośny znaczek Fiata)

Z atrapy którą zakupiłem chciałem uzyskać coś takiego :

69.jpg

więc jeśli kogoś interesuje atrapa najprawdopodobniej z Tipa z początku produkcji to z chęcią się tego wyzbęde.Jeśli może ktoś z Was zmierzyć jak długa jest atrapa w Waszych samochodach to był bym wdzięczny.Na 1 rzut oka wygląda mi na Tipo,oby się nie okazało że to atrapa od 1 wydania Fiata Cromy frown.gif

Napisano

> a ile modeli atrap było w Tipie? I czy po FL nie zmieniły się

> światła?

zmienily. w najlepszym razie atrapa jest z Tipo sprzed fl, ale nr katalogowy sie nie zgadza...

Napisano
  • Autor

> zmienily. w najlepszym razie atrapa jest z Tipo sprzed fl, ale nr

> katalogowy sie nie zgadza...

na tyle na ile się dało to pomierzyłem na innym Tipie z 89' i by się zgadzło.To jest Tipowska atrapa.Więc jeśli ktoś z okilic Częstochowy chciał by zobaczyć jak to wygląda i ew. to odkupić to zapraszam.Atrapa jest wyczyszczona nie posiada emblematów fiata, ma pare odprysków zmatowionych przezemnie i przyszykowanych do pryśnięcia lakierem podkładowym do tw. sztucznych (jak będzie potrzeba to pożycze na zapodkładowanie jej).A dokładne wymiary jej to:

Dł 80,5 cm

Wys 18 cm

Dół i góra w atrapie ma otwory po wycięciu poprzecznych belek znaczka fiata,a środkowa poprzeczka (ze względu na usunięcie loga) nie ma odcinka o dł 9,5 cm.Znaczka z napisem fiat (tego na niebieskim tle nie było) do atrapy dorzuce 3 beleczki(w tym jedna nieorginalna z metalu) z tego poprzecznego znaczka Fiata ( 2 pozostałe podczas demontażu się złamały)

Wyzbęde się tego w zamian za atrape do uniaka/15 zł (do negocjacji)/albo 3 lepki AK smile.gif

Napisano
  • Autor

Dzisiaj miałem możliwość skonfrontowania "swojej atrapy" z grillem z Fiata Tipo mk1 (kolega wrócił z Niemiec wink.gif ) i okazało się że......moja jest o 2 cm krótsza frown.gif,dlatego też ponawiam swoją prośbę o to by jeśli możecie to pomierzcie swoje atrapy i pomóżcie mi stwierdzić z jakiego ona jest Fiata waytogo.gif

PS

A może organizujecie za niedługo jakiś spocik w okolicach Częstochowy,albo ktoś z Waszego kącika zamieszkuje w tym mieście?

Napisano

widzę ze twój problem urasta do rangi badań naukowych mój grilek ma wymiary 81,5x16 cm jest to tipek z 1990r. z motorem 1.4 270751858-jezyk.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.