Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

cyk, cyk, cyk, cyk... ...cyk

Featured Replies

Napisano

Tytuł może i dałem troche irytujący, ale wierzcie mi, że takie cykanie w trakcie jazdy to jest dopiero upierdliwa sprawa.

W sumie to z tym kłopotem powinienem napisać do wróżki, a nie na Forum ale może ktoś z Was już "to" miał i się z cholerstwem uporał, może poprostu szuczam przyczyn w złym miejscu. Do rzeczy:

W ciepłe dni lub gdy auto się mocno zagrzeje (ogrzewanie/silnik niewiem.gif) przerywacz kierunkowskazów zaczyna cykać, cyka dwa razy szybciej niż przy normalnej pracy gdy włączymy kierunkowskaz, kontrolka się nie świeci i kierunki także nie działają. Gdy włącze kierunkowskaz to wszystko działa jak należy, ale kiedy "wyrzucę" to znowu cyka jakby było na spidzie choć nic nie miga (kierunki+kontrolka). Na próbę zamontowałem stary przerywacz chyba z fiata 125p. Ten drugi też świruje i w dodatku zaczął śmierdzieć więc go zdemontowałem - wychodzi na to, że mój jest OK.

Cóż padło na to, że to przebicie w wiązce elektrycznej (styki w tylnych lampach wykluczone, wszystko zostało wyczyszczone).

Teraz szukam uszkodzonych kabli, może są w progu może pod deską pad.gif

Macie jakieś pomysły ?

Napisano

> Tytuł może i dałem troche irytujący, ale wierzcie mi, że takie

> cykanie w trakcie jazdy to jest dopiero upierdliwa sprawa.

> W sumie to z tym kłopotem powinienem napisać do wróżki, a nie na

> Forum ale może ktoś z Was już "to" miał i się z cholerstwem

> uporał, może poprostu szuczam przyczyn w złym miejscu. Do

> rzeczy:

> W ciepłe dni lub gdy auto się mocno zagrzeje (ogrzewanie/silnik )

> przerywacz kierunkowskazów zaczyna cykać, cyka dwa razy szybciej

> niż przy normalnej pracy gdy włączymy kierunkowskaz, kontrolka

> się nie świeci i kierunki także nie działają. Gdy włącze

> kierunkowskaz to wszystko działa jak należy, ale kiedy "wyrzucę"

> to znowu cyka jakby było na spidzie choć nic nie miga

> (kierunki+kontrolka). Na próbę zamontowałem stary przerywacz

> chyba z fiata 125p. Ten drugi też świruje i w dodatku zaczął

> śmierdzieć więc go zdemontowałem - wychodzi na to, że mój jest

> OK.

> Cóż padło na to, że to przebicie w wiązce elektrycznej (styki w

> tylnych lampach wykluczone, wszystko zostało wyczyszczone).

> Teraz szukam uszkodzonych kabli, może są w progu może pod deską

> Macie jakieś pomysły ?

u mnie przy zawiasach drzwi kierowcy tez coś robi tyk tyk tyk zlosnik.gif co mnie cholernie denerwuje tuk.gif

próbowalem juz różnych sztuczek ale max po tygodniu zaczyna pukać na nowo, normalnie łapy opadają crazy.gif

Napisano
  • Autor

> u mnie przy zawiasach drzwi kierowcy tez coś robi tyk tyk tyk co

> mnie cholernie denerwuje

> próbowalem juz różnych sztuczek ale max po tygodniu zaczyna pukać na

> nowo, normalnie łapy opadają

u mnie coś zaczeło strzelac w zawiasie od strony kierowcy przy otwieraniu drzwi ale na razie ani myślę tego ruszać bo już rozgrzebałem kable...

u mnie cyka przerywacz... łudze się, że ktoś podsunie mi jakis trop, ale chyba przyjdzie mi każdy centymetr wiązki wymienić alien.gifscrewy.gif

Napisano

> u mnie coś zaczeło strzelac w zawiasie od strony kierowcy przy

> otwieraniu drzwi ale na razie ani myślę tego ruszać bo już

> rozgrzebałem kable...

> u mnie cyka przerywacz... łudze się, że ktoś podsunie mi jakis trop,

> ale chyba przyjdzie mi każdy centymetr wiązki wymienić

wez włącz zapłon i ruszaj kablemi gdzie sie da jak zacznie cykać tzn ze coś nie łączy, jak nic sie nie bedzie działo tzn ze usterka leżu po stronie tego urządzenia lub ewentualnie w innym miejscu instalacji np pod maską ok.gif

Napisano

Identyczną sytuację miałem w fiacie 125p po zrobieniu 2 rzeczy: Po pierwsze zamontowałem przerywacz kierunkowskazów elektroniczny zamiast bimetalicznego, po drugie po jakimś czasie założyłem elektroniczny regulator napięcia w miejsce klasycznego. I pojawiło się cykanie identyczne z opisywanym przypadkiem. Po jakimś czasie założyłem inny regulator napięcia (też elektroniczny), który już nie powodował takiego zjawiska. Ja to sobie wytłumaczyłem wtedy, że elektronika "się gryzie" i mówi się trudno i trzeba jeździć na klasycznym regulatorze napięcia. Aż na szrocie trafiłem inny regulator i wszystko jest OK, bez cykania. Może ta historia w czymś pomoże?

Napisano

Mnie kiedys tez cos cykalo ( wlasnie jak przerywacz )..szukalem i szukalem...ale nie znalazlem...przestalo, jak uruchomilem wycieraczki alien.gif i od tamtego czasu cisza.. cool.gif podejrzewam ze silniczek wycieraczki tak halasowal hmm.gif..

....wiem wiem..oszalamiajaca dedukcja 001.gifhahaha.gif

Napisano

miałem to samo - już nawet podejrzewałem "resztki" alaramu po poprzedniej właścicielce auta - ale u mnie cykanie ustąpiło gdy ......... wymieniłem przepaloną żarówkę kierunkowskazu yikes.gif nie wiem jaki to mogło mieć związek niewiem.gif

Napisano

> u mnie przy zawiasach drzwi kierowcy tez coś robi tyk tyk tyk co

> mnie cholernie denerwuje

> próbowalem juz różnych sztuczek ale max po tygodniu zaczyna pukać na

> nowo, normalnie łapy opadają

a mi od strony pasażera skrzypią, pukają, stukają, trzeszczą zawiasy i niewiem co z tym zrobić

Napisano

> a mi od strony pasażera skrzypią, pukają, stukają, trzeszczą zawiasy

> i niewiem co z tym zrobić

Wypędzluj olejem, potem jeszcze polej olejem z oliwiarki i jeszcze raz pędzlem 270635636-JUMP2.gif

Miałem wieczne problemy z drzwiami od strony kierowcy, popsikanie WD40 pomagało na tydzień, czasami dwa, a od kąpieli olejowej mam już 2 lata spokój zlosnik.gif

Napisano

> Mnie kiedys tez cos cykalo ( wlasnie jak przerywacz )..szukalem i

> szukalem...ale nie znalazlem...przestalo, jak uruchomilem

> wycieraczki i od tamtego czasu cisza.. podejrzewam ze

> silniczek wycieraczki tak halasowal ..

> ....wiem wiem..oszalamiajaca dedukcja

kiedy miałem uniaka, robiło się to samo, zawsze po odłączeniu aku. Sposób na to (w mojej maszynie) był taki: włączyć i wyłączyć centralny zamek. Może to i głupie, ale pomagało.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.