Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[CC 900] pali za duzo...Dlaczego??

Featured Replies

Napisano

mam CC 900 juz od dluzszego czasu i auto palilo niewiele.Teraz co sie stalo chyba bo pali mi okolo 10l...Zbiornik paliwa jest ok...Co to moze byc??

Napisano

> mam CC 900 juz od dluzszego czasu i auto palilo niewiele.Teraz co sie

> stalo chyba bo pali mi okolo 10l...Zbiornik paliwa jest ok...Co

> to moze byc??

lambda np , niskiej jakosci paliwo np , a ogolnie to ZIMA i ogolnie w zime pali wiecej

Napisano
  • Autor

> lambda np , niskiej jakosci paliwo np , a ogolnie to ZIMA i ogolnie

> w zime pali wiecej

Zima swoja droga bo w zeszlym roku nie bylo takiego czegos...

10l na takie autko to za duzo...Paliwo tankuje na BP caly czas.A lambda??Jak mozna sprawdzic czy dziala poprawnie??czy juz jakis mechanik musi wkroczyc?? frown.gif

Napisano
  • Autor

Przyczyną było kilka rzeczy...1.Filtr powietrza, 2.świece zabrudzone 3.Delikatny wyciek jednak ze zbiornika....:/

Napisano

........temperatura płynu chłodzącego, może masz walnięty termostat i masz niedogrzany silnik? Tak miałem i palił jak smok!!!!

Lambda, to też istotne i sensor map, też będzie "smoczył":)

Powodzenia w diagnostyce

Napisano

ja wlasnie bylem u gaznikowaca wyregulowalem gaznik analizator spalin w normie teraz zobaczymy zalalelem 50 zl 11 litra i policzymy ile zrobie km:)

Napisano

> lambda np , niskiej jakosci paliwo np , a ogolnie to ZIMA i ogolnie

> w zime pali wiecej

Ja od siebie dołożę czujnik ciśnienia bezwzględnego (map sensor)

sprawdź podłączenie wtyczki, może "przerywa".

Napisano

bylem u gaznikowca wyregulowal wszystko super chodzi emisja spalin w normnie ale niestety zima pali 8L:(

juz chyba nizej sie

nieda,'

Napisano

> bylem u gaznikowca wyregulowal wszystko super chodzi emisja spalin w

> normnie ale niestety zima pali 8L:(

> juz chyba nizej sie

> nieda,'

ale chyba 8 litrów w mieście jak zimno to norma i raczej ciesz się że dobrze wszystko działa jak piszesz. byś chciał żeby ile palił? 5?

Napisano

> zadowlonoby bym byl z 6-6,5 litra ale coz fiat tak ma

To sprzedaj samochód i kup skuterek albo lepiej - rower. Jest chłodniej i są efekty a cinquecento w mieście nigdy nie będzie oszczędne bo trzeba je cisnąć żeby toto chciało jechać. Mi pali teraz 8-9 litrów gazu, no ale to 700, benzyny w tą pogodę nigdy niżej jak 7 nie zeszło. Maluch pali mi 8,5. Więc nic z tym nie zrobisz, a i raczej ciężko znaleźć samochód który w tą pogodę by w mieście palił mniej. A jak tu niektórzy piszą, jak zresztą i gdzie indziej też jak to im malo samochody spalają, dajmy na to że cc zimą w mieście 5,5 czy 6 to sorry ale nie wierzę. pozdro

Napisano

> zadowlonoby bym byl z 6-6,5 litra ale coz fiat tak ma

Spokojnie taki poziom zrobisz, ale na trasie, a w lato, może nawet ci się uda zejść poniżej 5 (przy lekkiej nodze). W zimie siłą rzeczy musi spalić więcej (wyciągasz ssanie). Powiem ci, że ostatnio w listopadzie sprawdzałem (trasa 40% miasto 60%) i średnie spalanie mi wyszło 6,11 l/100km.

Fakt faktem, że listopad był ciepły, a teraz to nie ma ranka, żebym nie wyciągnął ssania, bo inaczej nie zapali. Wydaje mi się, że nie pali ci tak strasznie dużo, może nieznacznie, a nie masz przypadkiem ciężkiej nogi, może tu tkwi przyczyna. grinser006.gif

PS. na dniach sprawdzę ponownie ile mi pali (jazda wyłącznie w mieście) i wtedy podam wartość dla porównania. wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.