Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zgasły swiatla pozycyne co robic?-dlugawe

Featured Replies

Napisano

Moze zaczne od poczatku,chcac wczoraj wymienic zarowki podswietlenia konsoli srodkowej,przez przypadek przepalił sie bezpiecznik(w sumie to z mojej winy),po wymianie tych zarowek i dalszym ich nie swieceniu zaczolem szukac w instr.obs. czy jest za te zarowki odpowiedzialny jakis bezpiecznik,i dla picu wyciaglem bezpiecznik numer 4(lewa lampa oswietlenia tab.rejestr.)no i po jego wsadzeniu bezpiecznik sie przepalił,wsadzilem dowy i juz bylo wszystko ok

Ale zauważyłem dzis rano zamykajac brame ze nie swieci mi lewa tylna postojowa i lewa tabl.rejestracyj.,wiec kupilem je dzis i wymienilem tylko ta od postoju,przekrecam włacznik swiatel i slysze "PYK",zakladam na tył a tam ciemnosc,prawa postojowa i tab.rejstr przesaly swiecic,no wiec tak odkrecam klosz zeby ja wymienic i widze ze do zarowki przytopiony jest plastyk i jest cos tam w kloszu przepalone,i od razu zakladam do lewej lampy tam gdzie wczesniej wyminialem zarowke i jest wszystko ok,nie wiedząc co robic czym predzej pojechal do elektryka,a tam termin na po swietach,facet mi mowi za mam sprawdzic czy swieca mi przednie pozycyne(wczesniej gdy swiecila jeszcze jedna tylna lampa tego nie sprawdzielm)bo jezeli siweci jedna jedna z tylu i jedna pozycejna z przodu na krzyż to to bedzie bezpiecznik,wiec ide do auta no i faktycznie przednie pozycyjne nie swieca ale juz dwie tak samo z tylu,wiec juz nie wracajac do goscia jade jeszcze do sklepu bo bezpieczniki 10A,przyjechalem do domu i sprawdzam jeszcze raz bezpieczniki wszystki ok,sprawdzam zarowki w tylnich lampach tez ok,zarowki podswietlenia tablicy rej. przepalone

no i jeszcze nie swieci teraz podswietlenie licznika

Jak sie ktos zna to niech pomoże !!!Dzieki wielkie z gory.

Napisano
  • Autor

Bylem jeszcze raz zobaczyc bezpieczniki,był przepalony bezpiecznik o nr,20 20A(Dźwignie pod kierownica),czy ta sa przelaczniki zespolone?

po wymianie tego bezpicznika swieci mi spowrotem jedno postojowe przednie i jedno tylne po skosie ale wybija mi non stop bezpiecznik nr.4 10A

Napisano

> Bylem jeszcze raz zobaczyc bezpieczniki,był przepalony bezpiecznik o

> nr,20 20A(Dźwignie pod kierownica),czy ta sa przelaczniki

> zespolone?

tak, to są przełączniki zespolone ok.gif

Napisano

Tu masz :

bezp.JPG

Ale jak ci pali bezpieczniki bez opamiętania to szukaj przyczyny, coś zwiera ... same wymiany nic nie załatwią 270751858-jezyk.gif

Napisano

U mojego brata tak było ale w poldku. Było zwarcie na szybkach elektrycznych i wywalało światła pozycyjne po ukosie. Zobacz w instrukcji obsługi co masz podpięte w obwód świateł i w czym ostanio grzebałeś. Żadko kiedy zwarcie sie samo robi.

Napisano

Jesli masz gdzies przytopiony plastik to tam ci moze robi zwarcie, wymien kostki albo daj se nowe wsowki - zaklej tasma, przelec bezpieczniki kontrolka. Jesli bedzie jakis problem to sproboj na krotko z przelacznika na swiatla poslac jesli beda normalnei swiecic to bedzie znaczylo ze gdzies na 100 masz przytopiona instalacje smile.gif.

Napisano
  • Autor

jutro jade do elektryka moze da rade mnie przyjac w tym tygodniu bo bylem wczoraj u innego ale termin mial dopiero po swetach

Napisano
  • Autor

hehe juz naprawione,sam sobie tylko roboty narobilem,bo sciagalem ostanio panel srodkowy ten przy lewarku i jak go montowałem spowrotem to wkrętem przebilem kabel od zapalniczki i robilo sie zwarcie

Podziekowania i 20.GIF dla kolegi mlodyx-a który mnie na to naprowadził

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.