Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

oborty w 2.0

Featured Replies

Napisano

Cos mi sie ostatnio nie podobaja obroty w moim aucie jak go odpale to skacza tak o 50-100 obrotow w gore i w dol a mianowicie powiedzmu ze jest 1000 to spadna w ciagu sekundy do 900 i potem w ciagu nastepnej sekundy wracaja do 1000 potem kilka sekund jest spokoj potem znowu o jakies 50-100 i tak caly czas....co moze byc powodem ?

Napisano

Silniczek krokowy? Poczytaj wczesniejsze watki, przeczysc i daj znac czy pomoglo

Napisano

> Silniczek krokowy? Poczytaj wczesniejsze watki, przeczysc i daj znac

> czy pomoglo

Dobrze gadasz ehhehe

Napisano

> Dobrze gadasz ehhehe

hehe ciagle ten temat powraca...

Napisano

> hehe ciagle ten temat powraca...

Jak zostane moderatorem to ci nadam tytul Spec od silniczkow krokowych ehhehe hahaha.gif

Napisano

> Jak zostane moderatorem to ci nadam tytul Spec od silniczkow

> krokowych ehhehe

hiehiehie. Dobre ok.gif

Moze ja tez modem bede (ale to duze moRZe;) )

Napisano
  • Autor

taa tylko ja nie wiem co to jest silniczek krokowy i jakto to to wyglada, wdzieczny bylbym za zdjecia gdzie to jest i jak to zdemontowac ewentualnie jak wyregulowac bo sa skoki obrotow na wolnych w grancach 100obr.dzieki z gory

Napisano

> taa tylko ja nie wiem co to jest silniczek krokowy i jakto to to

> wyglada, wdzieczny bylbym za zdjecia gdzie to jest i jak to

> zdemontowac ewentualnie jak wyregulowac bo sa skoki obrotow na

> wolnych w grancach 100obr.dzieki z gory

Fotek nie mam a o dokladne porady to pytaj naszego FACHMANA Lincolna_ A tutaj poczytaj starsze watki w ktorych opisane sa jego zmagania KLIK

Napisano

> Silniczek krokowy? Poczytaj wczesniejsze watki, przeczysc i daj znac

> czy pomoglo

Pierdu pierdu. 2.0 16v nie ma silnika krokowego tylko elektrozawór. Nie da się go przeczyścić ani naprawić. Trzeba kupić drugi. Jak byś chciał to wiem kto ma. cfaniak.gif

Napisano
  • Autor

no spoko czytalem tylko nie wiem gdzie jest ten silniczek...gdzies na forum czytalem ze w tipo 2.0 16v go nie ma ale nie wydaje mi sie....

u mnie obok silnika znaczy sie przykrecone do silnika po prawej stronie kolo rozdzielacza jest takie koromyslo, dochodzi do niego dwie rurki gumowe, jedna jest poprowadzona od tej duzej rury gumowej ktora laczy filtr powietrza z przepustnica a druga gumowa odchodzi od koromysla i idze do metalowego korpusu zaraz za przepustnica do tego koromysla dochodzi jeszcze jeden przewod elektryczny (dwie zyly)...

idac od linki gazu ...linka dochodzi do poczatku dzwigienki ktrora jest ograniczona mala srubka ktora jest wkrecana w kolektor dolotowy, dzwigienka jest oparta o jakas oske ktora cos otweira wenatrz kolektora dalej ta dzwigienka przechodzi a raczej laczy sie z druga dzwigienka ktora porusza przepustnica , na przepustnicy od strony szyby jest takie cos plastikowe czerwone do ktorego dochodza dwa przewody domyslam sie ze to czujnik polozenia przepustnicy...

no i badz tu madry gdzie jest ten silniczek krokowy...domyslam sie ze to koromyslo z dwoma gumowymi wezami to wlasnie ssanie automatyczne...

naprawde nie wiem gdzie jest ten silniczek krokowy...od odebrania od mechanika wlasnie cos sie tak dzieje ze obroty zmieniaja sie po zapaleniu i na luzie od 50-100 obr w te i we wte...nie za duzo ale slychac ze silnik tak jakby raz na 10s nierowno chodzil...moze to wina mojego wysluzonego silniczka a moze cos jest nie tak...

martwi mnie jeszcze jedna rzecz...auto stalo tylem blisko do drzwi i jak pochodzilo sobie kilka minut to na drzwiach pojawil sie czarny nalot w postaci "czarnej wody" znaczy sie takie kropelki ktore po rozmazaniu byly bezwonna czarna woda...domyslam sie czy to efekt spalania...aha dym ktory sie wydostaje z rury nie jest czarny...zwykly dym...moze to normalne nie wiem nie znam sie...moze jakas woda w wydechu lub cos w tym stylu...jesli ktos potrafi rozwiazac jeden z moich problemow prosze o odpowiedz bede bardzo wdzieczny...powoli trace cierpliwosc...

jesli ktos by cos wiedzial prosze odezwijcie sie na gg 3312120

Napisano
  • Autor

no tak zebym to ja mojego tipcia zrozumial to bedzie dobrze smile.gif postal sobie jeden dzien dzisiaj mu dalem w piz**** podczas ruszania i teraz oborty sa prawie idealne tylko jak sie przycisnie drzwigienke od przepustnicy to sa jeszcze rowniejsze wyglada na to ze sie samo chyba naprawilo jutro jade jeszcze na ewentualny przeglad przepustnicy miejmy nadzieje ze wszystko bedzie ok:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.