Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

700 ciekawy problem z obrotami jałowymi

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich! Podobny problem był ale na aisanie a ja mam fosa.. Mianowicie gdy puszczę gaz podczas jazdy na biegu to szarpie. Gdy wcisnę wtedy sprzęgło to zgaśnie. Jeśli dodam gazu to utrzyma wolne obroty super. I ogólnie to na postoju silnik pracuje idealnie, tylko to hamowanie silnikiem frown.gif Proszę help me!

Napisano

jak się nie przywitał na towarzyskim to niech się nie dziwi czemu brak odzewu

Napisano
  • Autor

> jak się nie przywitał na towarzyskim to niech się nie dziwi czemu

> brak odzewu

Przepraszam..cóż mogę więcej mlot.gif Błąd naprawiłem. Dzięki za naprowadzenie!

Napisano

> Przepraszam..cóż mogę więcej Błąd naprawiłem. Dzięki za

> naprowadzenie!

nie szkodzi przynajmniej wiesz kto jest w twoich okolicach co do gaźnika może elektrozawór kanału jałowego się zacina tak niby śruba wkręcona do gaźnika z wystającymi kablami warto by było oblukać czujnik biegu jałowego jeden kabel to w aisanie a w fos trza by zobaczyć dysze biegu jałowego oraz sprawdzić regulacje składu mieszanki oraz obrotów biegu jałowego

Napisano
  • Autor

Gaźnik najpierw regulowałem sam. Pracował super. A teraz jest po dwóch wizytach u różnych mechaników. Za każdym razem to samo: o co ci chłopie biega przecież chodzi lala.. obie dysze biegu jałowego wymieniłem. Dziś kupiłem ngk bpr 6 e i spieszę wymienić. Choć obecne iskry mają 1,5 mies.. dziś zgasł na przejeździe:(

Napisano

> Gaźnik najpierw regulowałem sam. Pracował super. A teraz jest po

> dwóch wizytach u różnych mechaników. Za każdym razem to samo: o

> co ci chłopie biega przecież chodzi lala..

to się w końcu zdecyduj czy chodzi lala czy coś nie halo

Napisano

> to się w końcu zdecyduj czy chodzi lala czy coś nie halo

W warsztatach slyszy, ze chodzi lala, od mechaniorooff przecie zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> to się w końcu zdecyduj czy chodzi lala czy coś nie halo

To tak ciężko zrozumieć? Na postoju silnik przeważnie pracuje dobrze. Problemy są przy hamowaniu silnikiem(dławi go). I wtedy po wysprzęgleniu potrafi zgasnąć(jak nie zgaśnie to faluje) Nie ma problemu z odpaleniem i wtedy obroty są równiutkie. No cóż wymiana świec nie pomogła... a że od mechaników słyszę że lala to ja się nie dziwię się;/

Napisano

Książka w dłoń i po kolei regulacja gaźnika. Nie ma tego dużo.

Napisano
  • Autor

> Książka w dłoń i po kolei regulacja gaźnika. Nie ma tego dużo.

No tak też chyba zrobię ale raczej w przerwie świątecznej bo brak czasu. A większość mechaników woli się raczej zająć lepsiejszymi brykami gdzie robią wszystko z lapem w dłoni.. ciekaw jestem czy w fosie jest osobny układ hamowania silnikiem? No nic wielkie dzięki Wam za rady! bow.gif Pozdrawiam!

Napisano

> To tak ciężko zrozumieć? Na postoju silnik przeważnie pracuje dobrze.

> Problemy są przy hamowaniu silnikiem(dławi go). I wtedy po

> wysprzęgleniu potrafi zgasnąć(jak nie zgaśnie to faluje) Nie ma

> problemu z odpaleniem i wtedy obroty są równiutkie. No cóż

> wymiana świec nie pomogła... a że od mechaników słyszę że lala

> to ja się nie dziwię się;/

Problem gaśnięcia przy hamowaniu silnikiem dokładnie taki jak u ciebie miałem przy aisanie po moich modyfikacjach czyściłem dysze i nic czyściłem czujnik wału i nadal to samo świece kable wymienione cewka prawie nówka sprawna pożyczona i nadal miał tendencje do gaśnięcia i dodatkowo zalewał silnik przy hamowaniu na początku pomagało jak jeszcze się toczyłem wciśnięcie sprzęgła cofnięcie kluczyka następnie z powrotem przekręcałem kluczyk aby się zapaliły kontrolki puszczałem sprzęgło i albo strzelił z rury i chodził silnik jak złoto lub silnik zaskakiwał bez strzału i też pracował jak złoto pomogło zaślepienie silnika krokowego i odpięcie centralki aisana, na fosie miałem raz falowanie obrotów gasnąć nie gasł ale obroty spadały do 600 rpm ale to była ewidentna wina siłownika podciśnieniowego, braku chwytu ciepłego powietrza oraz gównianych uszczelek pod gaźnikiem efekt dział się po przejechaniu paru kilometrów no i odpalał z pierwszego pyknięcia a jeszcze jedno znajomy też czyścił gaźnik ale chyba za mało dokładnie dopiero szpej od gaźników porządnie mu wyczyścił i auto przestało się trząść jak ciągnik rolniczy na postoju,

Mechanikami się nie przejmuj jak nie chce im się drążyć tematu to powiedzą że wszystko ok smile.gif tak więc rzuć okiem na wskazówki, nie denerwuj się, użyj szukajki może ktoś już wcześniej miał ten sam problem ale powód był inny niż to co w tym poście wymieniłem np. wysłużony rozrząd i pisz o postępach po to jest to forum.

Napisano

Dokładnie tak jak @arcik25 napisał. Teraż tak miałem, pomogło zaślepienie dodatkowego zzbiornika powietrza do aisana, chwytak ciepłego powietrza lekkie popuszczenie przepustnicy (przekręcenie śryby z godziny 10 na godz 12 czyli bardzo mało 2/6 z pełnego obrotu i gitara chodzi ok

Napisano
  • Autor

Wiem przecież że wymieniam poglądy z kompetentnymi ludźmi ok.gif I tylko wkurza mnie to właśnie co zauważyłeś: nie wiadomo czy jest ok czy kicha.. aha tą membrankę od regulatora obrotów wymieniłem i tyż nic frown.gif Nie chciałem aisana właśnie dlatego. Tam jest ponoć wężyk podciśnienia (chyba czerwony) i on lubi się urwać. A fos niby taki prosty. Rozbiorę ten gaźnik sam. W poldku rozkręcałem do śrubki i składałem bez problemu. Mam jeszcze jeden pomysł: układ przejściowy (otworki nad przepustnicami). Może ich nie wyczyścili? Chwyt powietrza znad kolektora mam - nawet załatałem tam taką malutką dziurkę w tej rurce (poxilina ok) No chyba że to problem z silnikiem - wtedy sam nic nie poradzę.. Jasne że napiszę jak tylko coś się poprawi! Dzięki i pozdrawiam!

Napisano

> Dokładnie tak jak @arcik25 napisał. Teraż tak miałem, pomogło

> zaślepienie dodatkowego zzbiornika powietrza do aisana, chwytak

> ciepłego powietrza lekkie popuszczenie przepustnicy

> (przekręcenie śryby z godziny 10 na godz 12 czyli bardzo mało

> 2/6 z pełnego obrotu i gitara chodzi ok

przed godziną znajomy miał jeszcze lepsze jaja na gaźniku fos po 2 km zgasło auto na amen wziąłem go na hol do garażu po rozebraniu dolotu cała gardziel gaźnika to jedna kostka lodu a winą był termostat w filtrze powietrza który zablokował się na zimne powietrze na zewnątrz -2 stopnie

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Witam ponownie! Tak jak pisałem gaźnik rozebrałem sam. Zdrowia straciłem sporo (zaczęło się już przy zdejmowaniu z kolektora). Ta śrubka pod pompką przyspieszającą jest nie do uchwycenia frown.gif Wyczyszczony na błysk i zamontowany. I co? I nadal to samo.. W dodatku pali na zimnym na jeden gar. Pojechałem do znajomego elektromechanika a on mimo że cewka była sprawdzana powiedział że to ona winna. Jeszcze nie wymieniłem ale po zlaniu jej WD-40 na chwilę pomogło. No i byłoby na tyle. Dzięki wszystkim za okazaną mi pomoc! Pozdro!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.