Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

problem ze spalaniem

Featured Replies

Napisano

Witam.

Asterka zaczęła ostatnio za dużo palić. Trwało to tak od jakiegoś czasu no i wczoraj wyszło 17 literków gazu na setke. zlosnik.gif To jest już zdecydowanie za dużo więc muszę coś z tym zrobić. autko ma prawie 170 tyś. km, ostatnio wymienione nowe świece, regulacja gazu była też. Podejrzewam katalizator albo tłumiki. Ostatnio autko jakby zamulone jest. Chcę wymienić tłumiki bo podejrzewam że są zatkane. jeden mechanior sugerował mi, że są wypalone i zatkane. Przy okazji wymiany tłumików chciałem od razu sprawdzić katalizator. Jak mogę samodzielnie sprawdzić czy jest dobry? Czy po prostu od razu przy okazji wymienić kata?A może wywalić go całkiem?

pozdrawiam

Napisano

zacznij od prostszych rzeczy:

termostat dobry? temperatura trzyma się powyżej kreski z 90?

check nie wywala błędów?

pomierz sondę lambda

Napisano
  • Autor

> zacznij od prostszych rzeczy:

> termostat dobry? temperatura trzyma się powyżej kreski z 90?

> check nie wywala błędów?

> pomierz sondę lambda

termostat jest dobry, wymieniany około rok temu. Autko nagrzewa się prawidłowo i temperaturka trzyma sie na poziomie 90-95 stopni. Check nie wywala błędów.

Sondy nie sprawdzałem i szczerze mówiąc nawet nie wiem jak się do tego zabrać. zlosnik.gif Gdzie jest i jak mogę ją sprawdzić?

pozdrawiam

Napisano

> Gdzie jest i jak mogę ją sprawdzić?

jak popatrzysz z góry na kolektor wylotowy, pomiędzy ścianą przedziału silnika, a silnikiem, to powinieneś ją zobaczyć. Będą z niej wychodziły przewody, które idą do uszczelnionej złączki, gdzieś tam za zbiorniczkiem płynu spryskiwaczy. Jak już się dobierzesz do tej złączki to wepnij się z miernikiem 2V/DC między czarny przewód a masę, i oczywiście nie odłączaj sondy od instalacji! Opis działania wygooglujesz.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.