Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

spryskiwacz tylnej szyby bravo

Featured Replies

Napisano

jak to działa, gdzie szukać przyczyny jak nie działa, czy to jest zasilane z tego samego zbiorniczka co przód?? jest do tego osobna pompka?? niewiem.gif

Napisano

> jak to działa, gdzie szukać przyczyny jak nie działa, czy to jest

> zasilane z tego samego zbiorniczka co przód?? jest do tego

> osobna pompka??

Ta sama pompka tylko się kręci w drugą mańkę. Oczywiscie z tego samego baniaka se bierze.

Napisano
  • Autor

> Ta sama pompka tylko się kręci w drugą mańkę. Oczywiscie z tego

> samego baniaka se bierze.

ciekawe. a jak przód działa a tył nie?? też jest na tył gdzieś taki zaworek zapobiegający cofaniu płynu?? jakieś standardowe usterki??

Napisano

U mnie zsunął sie wężyk, który jest w tylnej klapie.

Plusem było to, że ładnie w bagażniku pachniało.

893goodvibes.gif

Napisano

> jak to działa, gdzie szukać przyczyny jak nie działa, czy to jest

> zasilane z tego samego zbiorniczka co przód?? jest do tego

> osobna pompka??

Ta sama pompka. Słychać ją jak włączysz spryskiwanie? W okolicy zbiorniczka płynu hamulcowego pomiędzy komorą silnika, a kabiną znajduje się zawór zwrotny. Sprawdź go. Objawem jego usterki będzie prawdopodobnie plama z płynu pod samochodem. Przynajmniej u mnie tak było. Kupiłem jakiś inny od oryginalnego. Działa znakomicie.

Napisano

U mnie jest to samo sprawdzalem w tylnej klapie wezyk byl odlaczony - podlaczylem go ale plyn wogole do spryskiwacza nawet nie dochodzi pompka pompuje i teraz jest pytanie gdzie znika pompowany plyn??

Napisano

> U mnie jest to samo sprawdzalem w tylnej klapie wezyk byl odlaczony -

> podlaczylem go ale plyn wogole do spryskiwacza nawet nie

> dochodzi pompka pompuje i teraz jest pytanie gdzie znika

> pompowany plyn??

Niech sobie pompka popracuje trochę, a potem zajrzyj pod samochód. Będzie mała kałuża wink.gif

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

ok proplem rozwiązany zsunąl się wężyk z tyłu. przy okazji wymieniłem zaworek zwrotny (12zeta zgroza). Pytanie o wycieraczkę/ pióro ponieważ że oryginał jest dosyć drogi zamiennik to lipa, kupiłem same pióro z podróbki i przełożyłem do oryginalnej obudowy/uchwytu. jest prawie dobrze ale pióro jest pod kątem trochę za dużym w efekcie plastik uchwytu rysuje szybę więc cos muszę pokombinować. a jak Wy sobie z tym radzicie?? i jak się reguluje strumień tylnego spryskiwacza??

Napisano

> przy okazji wymieniłem zaworek zwrotny (12zeta zgroza).

Gdzie się znajduje ten zaworek?

Napisano
  • Autor

> Gdzie się znajduje ten zaworek?

tak jak kolega wyżej pisał w okolicy zbirniczka płynu hamulcowego. tak na tej scianie miedzy komorą a kabiną. miedzy kielichem a błotnikiem zlokalizujesz wężyk który idzie dalej do tyłu. a zaworek po przeciwnej stronie kielicha.

Napisano

Kupiłem zwykłe metalowe ramie za 37 zł w serwisie fiata razem z piórem i zapasową gumką. Plastikowe w Norauto widziałem za 89 zł a w serwisie fiata chcieli mi sprowadzić za 149 zł. Plastiku nie kupiłem bo szybę już mam podrapaną a czuje że nowy po roku też byłby do wymiany. metalowy trzyma odpowiedni kąt "natarcia" . Ja muszę jeszcze ze spryskiwaczem powalczyć po pompka pracuje ale na podsufitce robi się plama.

Napisano
  • Autor

wszystko się zgadza tylko metalowy zamiennik nieładnie wygląda zlosnik.gif

Napisano

Chciałbym dopytać jak biegnie ten wężyk od pojemnika z płynem do samej tylnej wycieraczki. Czy przechodzi górą - nad drzwiami pasażera i od góry wchodzi w tylną klapę? U mnie też nie leci z tyłu, trochę pompuje, ale plam pod samochodem nie widać a i pod sufitem mam sucho. Pytanie gdzie jest ten płyn? ? ?

Napisano
  • Autor

od zbiorniczka chyba po podłużnicy w takiej plastikowej osłonie potem pod wygłuszeniem na ścianie pomiędzy komorą a kabiną przechodzi na drugą stronę znaczy stronę kierowcy w okolicy zbiorniczka płynu hamulc o czym była mowa wyżej jest zaworek zwrotny (sprawdź po ściągnięciu wężyka do tego miejsca dochodzi płyn) dalej weżyk wchodzi do kabiny i prawdopodobnie górą sobie "leci" do tyłu samochodu gdzie poprzez tą harmonijkę w klapie schodzi dalej do spryskiwacza( najprawdopodobniej się wysunął właśnie tam). powodzenia

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.