Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Spalanie gazu w TIPO 1.4ie..Ile ???

Featured Replies

Napisano

Witam

mam tipo 1.4ie 1989 monowtrysk, wszystko sprawdzone ,instalacja nowa Tomasseto a pali mi od 12,5 do 16 l !!!!

Instalacja bez komputera.Spalanie benzyny - trasa 6 l miasto 8,3 l.

Ludzie macie jakiś pomysł co moze byc przyczyna takiego spalania gazu?.

Dodam że filtr, kable obudowa filtra sa ok.

dajcie znać jak możecie.

Dzieki i pozdrawiam. Rafal

Napisano

> Witam

> mam tipo 1.4ie 1989 monowtrysk, wszystko sprawdzone ,instalacja nowa

> Tomasseto a pali mi od 12,5 do 16 l !!!!

> Instalacja bez komputera.Spalanie benzyny - trasa 6 l miasto 8,3 l.

> Ludzie macie jakiś pomysł co moze byc przyczyna takiego spalania

> gazu?.

> Dodam że filtr, kable obudowa filtra sa ok.

> dajcie znać jak możecie.

> Dzieki i pozdrawiam. Rafal

za ciezka noge masz eheh A tak na powaznie to mozliwe ze masz za duza dawke gazu ustawiona Jeli masz na takim przwodzie srube to ja wkrec troszki i popatrz czy samochod jest nie zamulony Jeli bedzie oki to metoda prob i bledow kombinuj Ja usiebie ustawilem i pali mi okolo 12l a jak kupilem to palil 17 l na 100

Napisano

> za duza dawke gazu ustawiona

Zgadza sie. Podjedz do gazownikow i powiedz w czym problem.

>Jeli masz na takim przwodzie srube to ja

> wkrec troszki i popatrz czy samochod jest nie zamulony Jeli

> bedzie oki to metoda prob i bledow kombinuj

Ja bym sam nie kombinowal. Z tego co sie orientuje to do Tipo wkladaja instalacje z emulatorem lambdy(takie nowsze). Jesli masz takie mautkie pudeleczko to przy swoim kreceniu mozesz sprawic, ze sonda nie bedzie dzialac (za uboga lub za bogata mieszanka) i wtedy papa sondo;)

>Ja usiebie ustawilem

> i pali mi okolo 12l a jak kupilem to palil 17 l na 100

Moj teraz na 10 litrach przejechal 77km. Wiec "ten typ tak ma" buu.gif

Napisano

witam, ja własnie myslę nad zainstalowaniem gazu do takiegoż modelu tipo, ale jesli pali 12 gazu to nie ma sensu, jesli benzyny pali mi około 7,5 l srednio na 100 km oslabiony.gif

Napisano

Panowie prawda jest taka za garazy gdzie zakladaja gaz jest full ale specoow od regoolacji jest paru na cale duze miasto znam to z wlasnego doswiadczenia ojciec zalozyl gaz do Skody 1,3 i pali mu 16/100 a jak pojedzie do regoolacji to owszem pali nawet sporo mniej ale wogoole nie ciagnie to jest toczenie a nie jazda a jak juz w miare jezdzi to na bezynie niechce i tak w koolko a serwis jak zalozy ci juz gaz to ma cie gleboko w d... naklei tasiemke na wlot powietrza pokreci i tak za chwile jest to samo sick.gif Tipo mi pali 8,5 do 9 w miescie wiec nie widze sensu zakladania instalacji gazowej bynajmiej I generacji jak ma mi palic 16/100 i jeszcze dodatkowe koszta typu przeglad czestrze wymiany filtroow i tlumika to wogole sie nie oplaca tym bardziej ze na gazie srednio 3 lata i glowica do remontu

pordrowienia dla fanoow Tipo

Napisano

Mam 1,4 ie z gazem i na poczatku palił o zgrozo 13/l/miasto ! Pojechałem do gazowników i mała regulacja , potem okazało się że jeszcze po wymianie sondy miałem błędy niepokasowane i teraz dusze ile wlezie i nie ma prawa 11 l przekroczyć w mieście a 9 l na trasie brawo.gifa nogę mam ciężką niestety devil.gifi jak mnie się pytali przy zakładaniu czy mają ustawić na oszczędność czy na moc - oczywiście wybrałem MOC! drive.gif

A tak przy okazji koleżka powyżej trochę goryczą bolesnych doświadczeń zaślepin albo nie ma pjęcia o czym piszehahaha.gif (to spalanie, regulacje, historia z głowicą ) screwy.gifbanialuki screwy.gif

Poczytaj sobie na necie o gazie i instalacjach . Tam nie ma filozofii ani też zbyt dużego pla manewru . Jak instalacja jest ustawiona dobrze to przyczyny trzeba szukać gdzieindziej , ale nie rób tego sam. Popytaj o fachowca z jaką taką renomą i nie kombinuj boozing.gif

Napisano

> A tak przy okazji koleżka powyżej trochę goryczą bolesnych

> doświadczeń zaślepin albo nie ma pjęcia o czym pisze (to

> spalanie, regulacje, historia z głowicą ) banialuki

> Jak instalacja jest ustawiona

> dobrze to przyczyny trzeba szukać gdzieindziej , ale nie rób

> tego sam. Popytaj o fachowca z jaką taką renomą i nie kombinuj

Hmm duzo ludzi negatywnie jest do gazu nastawiona. Tak sobie mysle, ze spalanie sie zgadza (beznyny palil 9-10, teraz gazu ok 13). Wszyscy i tak sie dziwia, ze tak malo po pierwszej jezdzie ze mna (hehehe ja tam swojego bledu tu nie widze). Wiem jedno. Nastepny samochod to cos powyzej 120KM.

Napisano

Witam.

Mój Tipo 1,4 z gaźnikiem pali średnio 10,5 l. gazu. W trasie ok. 9 l., w mieście ok. 11-12 l., chociaż zdarzyło się sporadycznie, że spalił ponad 13 l. Ilość gazu mam tak ustawioną, że nie ma prawa nic mulić. Zwłaszcza mój syn nie pozwoliłby mi na to. Za instalację 2,5 roku temu dałem 1.250,- zł, tak że przy przebiegu ok. 12 tys. km. na rok, zwróciła mi się po niecałym roku. Też długo nie mogłem zdecydować się na założenie LPG, ale wkońcu nie wytrzymałem rosnących cen benzyny więc założyłem instalację i teraz nie żałuję tego.

Napisano

> Witam.

> Mój Tipo 1,4 z gaźnikiem pali średnio 10,5 l. gazu. W trasie ok. 9

> l., w mieście ok. 11-12 l., chociaż zdarzyło się sporadycznie,

> że spalił ponad 13 l. Ilość gazu mam tak ustawioną, że nie ma

> prawa nic mulić. Zwłaszcza mój syn nie pozwoliłby mi na to. Za

> instalację 2,5 roku temu dałem 12,5 tys. zł, tak że przy

> przebiegu ok. 12 tys. km. na rok, zwróciła mi się po niecałym

> roku. Też długo nie mogłem zdecydować się na założenie LPG, ale

> wkońcu nie wytrzymałem rosnących cen benzyny więc założyłem

> instalację i teraz nie żałuję tego.

A COŻ TO ZA INSTALACJA ZA 12.5 TYS.ZŁ blush.gif

Napisano

> A COŻ TO ZA INSTALACJA ZA 12.5 TYS.ZŁ

Chyba koledze sie mylnelo i jedynka wskoczyla przed 2,5 (chyba, bo takie ceny byly kiedys)

PS. Quasimidi ty dalej w pracy siedzisz? O tej godzinie?! Toz to tak nie wolno! devil.gif

Napisano

> Chyba koledze sie mylnelo i jedynka wskoczyla przed 2,5 (chyba, bo

> takie ceny byly kiedys)

> PS. Quasimidi ty dalej w pracy siedzisz? O tej godzinie?! Toz to tak

> nie wolno!

ZARAZ SPYLAM NA HAUSEN MOŻE JAKIŚ BROWAREK PÓŻNIEJ BO PANIE ZIMNO NA DWOŻE O BOŻE POZDRAWIAM KOLEGE ok.gif

Napisano

> A COŻ TO ZA INSTALACJA ZA 12.5 TYS.ZŁ

blush.gif Sorry!!!!!!!. 1.250,- zł. Już poprawiłem.

Napisano

> tym bardziej ze na

> gazie srednio 3 lata i glowica do remontu

screwy.gif to juz chyba musze sie umawiac na remont, bo mam instalacje z 2001 r ...

moj gaznikowy 1.4 pali ok. 12 litrow LPG w miescie, ok. 9-9,5 na trasie.

Napisano

witam a moj dziadzius 1,4ie zaczyna lykac powyzej 14 l w cyklu mieszanym frown.gif niedobrze czas na male regulacje i chyba pod komp.gif podlaczyc

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.