Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pali jak smok

Featured Replies

Napisano

Witam serdecznie . Często przeglądam forum nie piszę bo moja wiedza na temat motoryzacji jest znikoma.Mam problem i proszę o poradę od czego zacząć. Samochód użytkuje głównie żona dojeżdza do pracy na krótkich odcinkach robiąc dziennie około 10 -15 km. Ostatnio z ciekawości chciałem sprawdzić ile oleju spala Brava 1,9td 100 rok 1997 przebieg 200tys i zatkało mnie wyszło 13L. Żadnych problemów z uruchamianiem auta.

Napisano

Hmm, teoretycznie zima i krótkie odcinki mogą byc tego przyczyną ale to i tak zdecydowanie za dużo.

Moja 2,4TD bierze w mieście max 9l, w mieszanym 8l i też się zastanawiałem czy troszkę nie za dużo.

Napisano

13 l to zdecydowanie za duzo ja tez glownie jezdze na krotkich odcinkach najczesciej okolo 15 km (z czego 5 po miescie niezadko w korkach)czasem okolo 30 i w jezdzie mieszanej wychodzi okolo 6,5l

Napisano

A jak z techniką jazdy u żony? Może trzeba jej pokazać że Brava ma więcej biegów niż 2 biglaugh.gif

Boa

Napisano

13l icon_eek.gif moja Maryna 100TD teraz miala sprawdzian,jestem w Niemczech,przejechala 1300km na jednym oddechu i tak:w polsce,w nocy i slisko wiec nie pogonilem max do 100 wyszlo w 3 dorosle osoby i caly bagaznik, 5,6\100 po niemczech juz wiecej,dokladine nie wiem ile bo dzis bede tankowal dopiero ale jest 2 kreski od dolu a zrobilem ponad 600km wyjdzie tak z przedzialu 6,5-7 mysle ze niezly wynik, po autobahnie caly czas 130-150 i potem ok 100km po gorkach ze caly czas na obrotach i non stop redukcja,mysle ze calkiem dobry wynik jak na zimowe warunki...nie zdarzylo mi sie abywziela wiecej niz 7 nigdy nawet jak dojezdzam 5km do pracy...

Napisano

" sprawdzić ile oleju spala Brava 1,9td 100 rok 1997 przebieg 200tys i zatkało mnie wyszło 13L"

13L oleju? cfaniak.gif270635636-JUMP2.gif

Napisano

Sprawdź przepływomierz, technikę jazdy żony :-)

Ja tez jeżdżę głównie małe odcinki ( 5 - 7 km w łódzkich korkach) i przy obecnych temp nie wziął mi więcej niż 8.

W jeździe mieszanej wychodzi ok 6 - 6,5.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.