Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie glosniczki 16,5cm za okolo 200zł

Featured Replies

Napisano

Witam

najpierw prosze o wyrozumialosc bo jestem laikiem w Car-Audio

Poszukuje za okolo 200zł glosniczkow 2 lub 3 droznych w rozmiarze 16,5 cm do przednich drzwi autka

nie interesuja mnie zestawy odseparowane, zabawa ze zwrotnicami tym bardziej kupno wzmacniacza i zabawa z okablowaniem !!!!

Poprosru glosniczki przyzwoite ktore zagraja jak najlepiej z Radyjkime Pioneer DEH-P5700MP (niby 4x50W)

z tylu w boczkach mam elipsy 6x9 Kenwood (chyba 4 drozne) KFC-6976 160W (zostaly ze starszego autka) ale tez pewnie je wymienie na cos dobrego jesli przy tym radyjku bez wzmacniacza cos lepszego da efekt ????

mam wiele pytan i rozterek np czy gloniki w tym rozmiarze na przodzie majace 400-550W mocy Max pociagnie klasyczne radyjko tj ten pionek (pelno jest na allegro takich boschmanow ktore kupa ludzi kupuje od 400-550W z wielkimi magnezem)

np te:

BOSCHMANN TURBO EXTREME 550W

co o nich sadzicie ??

Prosze o wyrozumialosc i rade jakie glosniczki wybrac w cenie okolo 200zl ??

i czy uzywajac samego radio pakowac sie w lepsze glosniczki

moje typy (laika crazy.gif) to:

HERTZ DCX 165

PYLE

Pyle PLE 6.2 360 W

LANZAR HR6.2

Bede bardzo wdziezny za pomoc !!

Pozdrawiam

Napisano

nie Buszmen, nie inne smieci...

jak Hertza znajdziesz w tej cenie to bierz - ja bym polecil SIGNAT'a w kilku samochodach to widzialem i calkiem przyjemnie gra.

Cena wlasnie okolo 200zl, tylko ze modelu glosnika nie pamietam crazy.gif

Napisano

> Dzieki za rade

> dzis troche podzwonilem i mysle ze najlepsze beda te:

> Pyle PLE 6.2 360W

Co się tak upierasz przy x-drożnych? Soprany są kierunkowe, więc głośniki powinny mieć kontakt "wzrokowy" z uchem. Jak wmontujesz je nisko w drzwiach, to nie będziesz ich prawie słyszał bo zaginą w nogach.

Napisano
  • Autor

mialem kiedys taki zestaw z sopranami przy lusterkach dosc dobrymi i gowniano to gralo

potem kupilem w miare przyzwoite 2 lub 3 drozne 13-ki i wywalilem soprany i gralo to o klase lepiej

stad taka decyzja i mniej kombinacji z sopranami

Napisano
  • Autor

dzis doszly glosniczki - fajnie wygladaja

ale nie wiem jeszcze jak graja

ale tu zaczynaja sie jaja

glosniki ktore kupilem to 165mm ale ten wymiar odnosi sie do srednicy calego glosnika a nie tylko otworow montazowych ktore maja srednice 15,5 cm

natomiast oryginalne glosniki mojego autka sa tego samego rozmiaru w sensie mambrany itp ale otwory mocujace maja odsadzone na rogach tzn glosnik wraz z obramowka nie jest okregiem i tu srednica na tych otworkach ma 16,5cm czyli gdzies o 1 cm wiecej

glosniki niby te same wymiary ale otwory montazowe inne - pewnie bede samemu robic pierscien dystansowy z jakiegos materialu

i tu pytanie ???

moze ja zamowilem zle glsniki ale nie ma chyba innych wymiarow (nie mowie o elipsach)

po 16, 16,5 cm potem sa 20 cm a te napewno nie wejda

przeciez nie ma gosnikow o srednicach 17, 18, 19 cm ?????

wie ktos gdzie mozna nabyc takie panele montazowe przejsciowe

musze przejsc na mniejszy wymiar ale samych otworow montazowych a nie srednicy glosnika

Napisano

pozbieraj kase i kup odseparowanego hertza dsk 165

wypasik ja na wolumenie kupiłem za 340zł + 2sztuki pierścieni przejściówek z 10cm na 16,5 żeby je jakoś upchnąć,

tylko upewnij sie czy szyba niebędzie wadziła o kosz

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.