Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

astra 17dtl odpala normalnie i gaśnie po 1km

Featured Replies

Napisano

od miesiąca mam kłopoty ze swoją asterką.Jest garażowana, odpala dobrze ale po przejechaniu ok.1km obroty zchodzą do ok 800 i nie dają się podwyższyć i gaśnie.potem trzeba pochechcłać aby odpalić, znów 1km i tak wkoło.Myślałem że to wina paliwa ,zmieniłem filtr paliwa,odkręciłem bak,wyczyściłem wszystko ale bez rezultatów.Dodam ,że na wolnych obrotach chodzi dobrze nawet przez bardzo długo, ale przy odpalaniu trochę spadają obroty, gdy się podgrzeje to rosną do normalnych.To jest astra x ok.gif17dtl 220tyś.km kombi 95r.czy to może być pompa?proszę mądrych ludzi o porady.cześć

Napisano

Wygłada na to że mu z jakiś przyczyn brakuje paliwa. Zrób sobie prze pompą kawałek przezroczystego węzyka, będziesz widział czy nie idą bomble powietrza i czy jask zgaśnie to czy jest pusto w wężyku.

Miałem kiedys (w poprzednim aucie) podobny objaw. Przyczyną było dużo syfu pływającego w baku i oblepiającego siateczkę przy tym hmm "ssaku" od paliwa.

Napisano
  • Autor

> Wygłada na to że mu z jakiś przyczyn brakuje paliwa. Zrób sobie prze

> pompą kawałek przezroczystego węzyka, będziesz widział czy nie

> idą bomble powietrza i czy jask zgaśnie to czy jest pusto w

> wężyku.

> Miałem kiedys (w poprzednim aucie) podobny objaw. Przyczyną było dużo

> syfu pływającego w baku i oblepiającego siateczkę przy tym hmm

> "ssaku" od paliwa.

bak odkręcałem i czyściłem ssak, nie pomogło

Napisano

> bak odkręcałem i czyściłem ssak, nie pomogło

Poszukaj w moich postach sprzed 1.5 -2lat

Jest to objaw braku paliwa ...byc moze masz elektrozawor/jakies odciecie na przewodach paliwowych moze cos z pompa wtryskowa itp obadaj dokladnie droge paliwa a sprawa sie wyjasni

czolem

Oberon

Napisano
  • Autor

dzięki za podpowiedzi.dzisiaj wzięło mnie jakieś grypsko, ale jak tylko mnie trochę minie to idę do garażu i zacznę sprawdzać.Tylko zastanawiam się jak wstawić przezroczyste przewody paliwowe aby byłowidać czy nie łapie lewego powietrza. mam przewody orginalne z końcówkami oczkowymi, a w sklepach takich niet.może ktoś ma jakąś koncepcję to będę wdzięczny za informcję. cześć. ok.gif

Napisano

zawsze mozna wlozyc tez koncowke ta od filtra w "wiaderko" z ropa i wziasc pompe na "krotko" tylko nalezy miec na uwadze ze szybko zassie wiec powrot tez nalezalo by skierowac na "wiaderko"

co do tego by bylo widac powietrze to mysle ze niewarto bo chyba innego wyjscia jak rozciecie przewodu to nie widze. ewentualnie na powrocie mozna wstawic przezroczyste.

Mimo wszystko mysle ze predzej "cos blokuje" paliwo albo pompa niedomaga

czolem

Oberon

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.