Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pompa wspomagania

Featured Replies

Napisano

Czy pompę wspomagania w astrze F 96 r diesel można naprawić czy jest jednorazowa dzisiaj zaczeło w niej coś trzaskać i po 5 km wywaliło olej częściowo z pompy a częściowo ze zbiorniczka.

co robić ? może wiecie ile takie coś kosztuje na szrocie, a może ktoś ma na zbyciu?

Napisano

Witam

Poszukaj postów takiego gówniarza OBERONa, jakiś czas temu przedrabiał ten sam problem z pompą w silniku diesla.

Pozdro

Napisano

> a ile wchodzi oleju i jaki kupić?

Quote:

Ja zalalem uklad wspomagania plynem Mobil1 ATF 220 Dextron w ilosci 1l, ktory ma kolor czerwony i jest przeznaczony do automatycznych skrzyn biegow oraz ukladow wspomagajacych kierowanie Uklad powinien sie sam odpowietrzyc.

Wystarczylo przeczytac 893goodvibes.gif

Napisano
  • Autor

kupiłem używaną pompę wspomagania budową jest trochę inna niż oryginał ale uchwyty, napinacz, koło , wyjście na przewody pasuje wspomaganie działa poprawnie. Na pompie dostrzegłem znaczek audi i w związku z tym mam pytanie czy mogą wystąpić jakieś konsekwencje użytkowania nie oryginalnej pompy.

Napisano

> kupiłem używaną pompę wspomagania budową jest trochę inna niż

> oryginał ale uchwyty, napinacz, koło , wyjście na przewody

> pasuje wspomaganie działa poprawnie. Na pompie dostrzegłem

> znaczek audi i w związku z tym mam pytanie czy mogą wystąpić

> jakieś konsekwencje użytkowania nie oryginalnej pompy.

Niestety ale tak. pompy od napewno VW (wiec podejzewam ze audi tez) maja wieksze cisnienie (chyba o 1/4 wieksze [poszukaj w moich postach kiedys jak bylem na bierzaco to pamietalem wartosci 893goodvibes.gif]) Wiec wyzsze cisnienie moze uszkodzic przekladnie (tak mi mowil jeden spec co zajmuje sie regeneracja pomp wspom.)

Wazne jest tez by kolo pompy wspom. chodzilo w tej samej płaszczyznie co kolo pasowe od silnika bo inaczej dlugo nie pochodzi a i pasek bedzie sie zrywal

EDIT: tak jest np gdy bys chcial zalozyc pompe wspom. od ISUZU tam kolo pasowe jest bardziej wysuniete mimo ze pompy wygladaja prawie tak samo

czolem

Oberon

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.