Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

b3 zagazowany, zimny nie chce jeździć na benzynie

Featured Replies

Napisano

mój pasek to b3 88' silnik na wielopunkcie 1.8 (numer silnika PB****) zagazowany, problem polega na tym że na zimnym silniku odpalając na benzynie to strasznie chrapie prawie nieżyje dodaje gazu to prawie zero efektu obroty rosną ale bardzo powoli i spadają praktycznie do zera jak się przełączy na gaz to jest oki (czasami pływają obroty), wymieniłem wcześniej czujnik temperatury, świece i przez kilka dni było oki a teraz znowu to samo, zauważyłem jeszcze że na gazie obroty bardzo powoli spadają, na biegu jałowym utrzymują się na poziomie 1500, jak lekko przygazuje to spadają do 900 i jest oki, martwi mnie ta beznzyna dolewałem jakiś dodatków i niby pomogło ale aktualnie to bardzo kiepsko na benzynie śmiga a raczej nie śmiga tylko zdycha i nie wiem co to może być, pewnie ten komin co leży na silniku (przepływomierz powietrza), jeszcze jedna uwaga jak sie zagrzeje do nie ma problemy z jazdą na Pb,

Ps. od dłuższego czasu jeżdże z rezerwą w zbiorniku może woda albo szlam sie zgromadził?, ale czemu jak sie nagrzeje to na benzynce śmiga??? czytam róże fora i www i widzę że dużo ludzi ma z tym problem po założeniu gazu i nie ma jednoznaczej odpowiedzi, chyba że ktos ma. pozostało zmienić przewody WN, filtr paliwa, uszczelkę pod wtryskami, ciekawe co jeszcze ? pali jakieś 9 litrów gazy na 100km, benzyny nie wiem bo tylko na niej odpalam, silnik ma moc ok (w sumie 112 KM) oleju nie bierze, dzisiaj pobawiłęm sie w montera i w końcu powymieniałem plastikowe trójniki na miedziane (ubytki płynu chłodniczego - wyciek z plastików nie dało sie dociągnąc)oraz przewody gumowe, miedziane trójniki zrobiłem z takich wykorzystywanych przy instalacjach grzewczych troche zabawy ale powinno pomóc.W zeszłym tygodniu zmieniłęm filterek gazy i szlam spuściłem z parownika obroty dalej falują. Odczyt z komputera podpięty do emulatora sondy lambda ok.

czyżby ssania nie ma?

Napisano

wyglada na powazny problem. jedyne co moge poradzic to reset (odlaczyc aku na noc, wyjac bezpiecznik od instalacji gazowej) odpal auto na benzynie i pozwol mu sie rozgrzac. jak bedzie OK to oznacza ze komp gazowy "syfi"

dobrze byloby tez podpiac sie pod VAG. niestety digifant czesto sie sypie oslabiony.gif

Napisano
  • Autor

ale dlaczego jak sie nagrzeje (70 stopni) to wszystko jest ok?? znaczy obroty falują ale nieznacznie, nie spadaja raczej poniżej 800, próbowałem odłączać klemę ale na 10 minut i nie wyjmowałem bezpiecznika od gazu, kontroler lambda to STAG -100, gaz zakładany podobno w dobrym zakładzie frown.gif

Napisano

> ale dlaczego jak sie nagrzeje (70 stopni) to wszystko jest ok??

> znaczy obroty falują ale nieznacznie, nie spadaja raczej poniżej

> 800, próbowałem odłączać klemę ale na 10 minut i nie wyjmowałem

> bezpiecznika od gazu, kontroler lambda to STAG -100, gaz

> zakładany podobno w dobrym zakładzie

poczytaj to : klik nie wyglada rozowo crazy.gif

Napisano
  • Autor

czytałem czytałem, chyba powinien poczytać to mój mechanik bo ja zielony jestem, póki co jeździ kopa ma, ojczulek hondą 1.4 90 km nie ma startu, tylko to troche wkurzające, wymienie pewnie przewody WN, naleje pół baku dobrej wschodniej benzyny + polepszacz, aaa sam nie wiem

reasumując co powinienem zrobic?? jest jakieś rozwiązanie jakiś białe światełko w tunelu?, nie powiem załamałeś mnie troche

czy wymiana przepływimierza (chyba tak sie to nazywa, pisze na nim VDO 035133455F) może pomóc???

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.