Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

skrzynia Seicento

Featured Replies

Napisano

WItam

Problem mam w seju 2000r spi 1100 sporting. A więc problem zaczął się dwa miesiace temu zgrzyty jak by tarcie metalu o metal zdiagnozowane przez mechanika niby jako "skrzynia do wymiany" no to kupiłam uzywke oczywiście i wymianiłam. No i niespodzianka minął miesiąc i w "nowej" to samo! Silne głosne zgrzyty na 1-2 i 3 biegu, dzwięk wychodzi z lewej strony z przodu nad nadkolem. Czy to mozliwe , ze to taka sama awaria??? dzwiek rozdziela się na dwa jak by bo jak auto stoi jest cichszy i nie ma go na wciśnietym sprzęgle jak sie jedzie to aż strach tak wali. Ps sprzegło wymienione 3 mies temu w komplecie

Napisano

U mnie jest zgrzyt na 1 i 2. Przy wyższych obrotach. U mnie padł synchronizator. Nie zrozumiałem tego jak nie ma zgrzytu z wciśniętym sprzęgłem ?? Zmieniasz biegi bez sprzęgła ??

Napisano
  • Autor

jak stoje jest szum (może bardziej niz zgrzyt) kiedy wcisne sprzegło znika. Natomiast zgrzyty przy jeżdzie nie są zależne od zmiany biegów ale czym wiecej gazu daje tym gorzej jest takie mam wrazenie. Moze to byc to samo co u ciebie?

Napisano

> jak stoje jest szum (może bardziej niz zgrzyt) kiedy wcisne sprzegło

> znika. Natomiast zgrzyty przy jeżdzie nie są zależne od zmiany

> biegów ale czym wiecej gazu daje tym gorzej jest takie mam

> wrazenie. Moze to byc to samo co u ciebie?

A mnie to pasuje na łożysko oprowe sprzęgła.

Napisano

łozysko oporowe i docisk do kompletu-tak bym to widzial.

Napisano

> łozysko oporowe i docisk do kompletu-tak bym to widzial.

Kurna, ludzie powtarzacie zawsze to samo: szum jak sprzeglo w gorze, znika po wcisnieciu sprzegla -> lozysko oporowe. Teoretycznie to z lozyskiem oporowym powinno byc na odwrot, bo ono ma prawo pracowac/szumiec tylko jak sprzeglo jest wcisniete. Ja sie tez tymi waszymi radami zasugerowalem i wymienilem komplet sprzegla (dobrze, ze i tak trzeba bylo je wymienic) i gowno pomoglo, prawda jest taka, ze to lozyska w skrzyni sa wysrane, a w kazdym razie nie domagaja. Biorac pod uwage ilosc postow na ten temat trzeba zalozyc, ze TTTM, ja jezdze tak juz 45tys. i nie pogarsza sie to az tak bardzo (aczkolwiek wiedze, ze koniec skrzynia nadchodzi malymi krokami z innych powodow).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.