Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

CB-Radyjko w VW

Featured Replies

Napisano

Jestem na stadium przedzakupowym radyjka i tak sie zastanawiam gdzie je najlepiej usadowic, moze ktos z Was podzieli sie swoimi patentami na CB w Vwejach smile.gif Jest wiele opcji, ale ktora bedzie najlepsza???

Napisano

> Jestem na stadium przedzakupowym radyjka i tak sie zastanawiam gdzie

> je najlepiej usadowic, moze ktos z Was podzieli sie swoimi

> patentami na CB w Vwejach Jest wiele opcji, ale ktora bedzie

> najlepsza???

Mam cb w swoim golfie, antena magnesówka i jakies stare radio midland. Jak dorwę aparat to zapodam fotki.

Napisano

> najlepsza???

Ja mam Unidena PRO 520. Wymontowałem półeczkę z pod radia, radio dałem w miejsce półeczki a CB powyżej. Ponieważ początkowo miałem zaślepkę w miejscu radia - wyciąłem w niej otwór na CB i wszystko wygląda w miarę OK. Niestety prosta wtyczka od anteny spowodowała, że radio musi być nieco z boku od osi konsoli, ale dzięki temu pozostaje miejsce na zamocowanie uchwytu do gruszki.

Ponieważ montaż odbywał się w pośpiechu, radio do dziś wisi na opaskach zaciskowych, ale ciasno spasowana zaślepka pięknie stabilizuje całe radio. Zamknięcie głośnika za zaślepką nie wpłynęło negatywnie na słyszalność radia.

Przeniesienie radia CD poniżej CB było podyktowane tym, że obok CB miał byś jeszcze uchwyt do tel komórkowego - minusem tego jest to, że przewód od mikrofonu zasłania troszkę radio i aby wyjąć płytę CD trzeba odsunąć nieco przewód od mikrofonu.

Przy okazji - widziałem kiedyś na Allegro gotowe ramki do różnych modeli CB pasujące w miejsce zwykłego radia - ale wszystkie miały otwór umieszczony centralnie - trzeba wtedy sprawdzić jak wychodzi z radia kabel antenowy i co jest w aucie za radiem - u mnie niestety tak to pasuje, że gdybym radio umieścił centralnie musiało by znacznie więcej wystawać z konsoli. Może wtedy pomogła by kątowa wtyczka od kabla antenowego.

Napisano

tak to u mnie wygląda:

280251825-DSCN3818a.jpg

280251825-DSCN3819a.jpg

280251825-DSCN3820a.jpg

post-32343-14352490452419_thumb.jpg

Napisano

> najlepsza???

Witam w VW Passat B4 swojego Unidena zamontowałem w konsoli środkowej na samym dole. W niczym nie przeszkadzało i było widoczne i łatwo dostępne (również dla amatorów cudzej własności) ale jakoś sobie radziłem. Natomiast w B5 zamontowałem pod podłokietnikiem. Myslałem że bedzie utudniona obsługa ale nie. I nawet nie jest takie widoczne.

Co do anteny to w B4 miałem na uchwycie naklapowym, natomiast w B5 żadnego nie mogłem dopasować, relingowy w żaden sposób nie przypadł mi do gustu więc został magnes.

Pzdr

Napisano

ja w swoim Golfie Mk3 mialem radyjko niezainstalowane na stale, chowalem, jak parkowalem auto. Radyjko podczas pracy lezalo sobie na poleczce przed dzwignia zmiany biegow, gruszka na fotelu pasazera (zazwyczaj jezdze sam). Antena to magnesowka, na kocu auta stawiana tuz przed tylna klapa. Kabel od anteny poprowadzony z bagaznika pod wewnetrzna oslona prawego progu, a spod fotela pasazera wyciagalo sie koncowke kabla, jak sie chcialo zmontowac radyjko do uzytku. smile.gif rozwiazanie sie sprawdzalo, teraz juz nie mam radyjka, bo tamto bylo pozyczone. smile.gif ale swojego sie tez dorobie, po kolei, najpierw wymienie skrzynie biegow, a potem dopiero zainwestuje w CB... zlosnik.gif

Napisano

W Passacie B5 wsadziłem CB w tą półkę co jest pod schowkiem pasażera. Obsługa nie jest utrudniona bo kanały mogę zmieniać w "gruszce" (mam TTi) a radyjko nie jest tak widoczne. Samą gruszkę mam przymocowaną na tej podstawce która jest przymocowana do kokpitu (orginalnie pod telefon Nokia).

Napisano

Tu można podpatrzeć jak inni mają zamontowane >>kliken<< lub >>kliken<< .

Napisano
  • Autor

z tym podlokietnikiem dobra sprawa zeby.GIF:D:D

Napisano

> z tym podlokietnikiem dobra sprawa zeby.GIF:D

Jak będę miał chwilke to wrzuce fotki.

Pzdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.