Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

"ssanie" zbyt duze obroty

Featured Replies

Napisano

Witam, ostatnio pojawiły się problemy z obrotami silnika zaraz po uruchomieniu. Po odpaleniu silnik wchodzi na okolo 2 - 2.4 tys obr kiedys nawet przy minus 10 st.C na ssaniu obroty mial okolo 1,3 - 1,4 tys, dodam że krokowca wyczysciłem wczoraj, niby spoko, rano tez fajnie obroty w normie a teraz po pracy wsiadam odpalam a tu zas 2300 ! no szlak mnie trafia bo żre benzynke mimo ze temp +4, powiedzcie co jeszcze wyczyscic, moze cos wymienic ? wszelkie sugestie mile widziane smile.gif

A jeszcze jedno pytanie czy samo badanie analizatorem spalin, pomoze ustalic co moze byc przyczyna duzego spalania ? ( pytanie teoretyczne)

Z góry dzięki za odpowiedzi.

Napisano

Znajdz sobie i poczytaj posty o uszkodzonej wiazce przewodow idacych z ECU do krokowca i czujnika TPS. Zdaje sie, ze jakis czas temu patre cos takiego opisywal. W naszych silnikach to jest bardzo czesta przyczyna falowania obrotow.

Napisano
  • Autor

a jestem w stanie sam to wymienic ? ile moze kosztowac to cos ?

Napisano

> a jestem w stanie sam to wymienic ? ile moze kosztowac to cos ?

Znalazles tamte watki? Czytales?

Najpierw sprawdz czy to na pewno jest ta przyczyna. U mnie bylo tak, ze jak poruszalem wtyczka i przewodem od TPSu (nawet na pracujacym silniku), to obroty od razu ustawialy sie na wlasciwym poziomie. Musisz to sprawdzic, jesli u Ciebie beda podobne objawy, to masz juz przyczyne.

Czy jestes w stanie sam to zrobic? Nie wiem. Jesli nie masz dwoch lewych rak i umniesz trzymac lutownice, to na pewno sobie poradzisz.

A co do kosztow, to mnie to kosztowalo cale 50gr. (wydebilem wtyczke od TPSu wraz z kawalkiem przewodow ze szrotu). Nowe kable do przedluzenia mialem, wiec to byly jedyne koszta. No i nie licze jeszcze boozing.gif po udanej robocie zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.