Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

LPG w Peugeot 307 1,6 16V

Featured Replies

Napisano

Witam.

Chciałbym zapytać czy ma ktoś LPG w 307 1,6 16V?

Zastanawiam się czy założyć, bo mam doświadczenia z Gazem w moich poprzednich autkach i nie koniecznie dobre doświadczenia. Dlatego pytam jak się to sprawuje w Peugeocie.

Dziękuję, pozdrawiam

Napisano

Mam zagazowaną Cytrynę 1,6 16V - to bliska krewniaczka Peugeota. Jak na razie jestem bardzo zadowolony. Żadnego spadku mocy, przełącza się bezboleśnie - żadnych szarpnięć czy czegoś w tym stylu. Instalacja sekwencyjna Stag 300.

Napisano

a ile ci pali i ile jeździsz, że chcesz to ustrojstwo montować?

Napisano
  • Autor

> a ile ci pali i ile jeździsz, że chcesz to ustrojstwo montować?

Komp wskazuje w trasie od 6,7-7,7l, a w mieście od 9,9-10,7l.

Nie jest tak dużo, ale jednak benzyna droższa.

Jeżdze sporo, ok 20-25 tyś rocznie, więc za rok by się zwróciło.

Tylko szkoda mi autka, bo miałem już gaz w poprzednich moich samochodach i zauważyłem, że dopóki jeździł na benzynie, to ten silnik i równiej pracował i nie brał oleju, a poza tym z gazem zawsze miałem jakiś problem, to gasł na wolnych, to dużo palił, to się zamulał, to miał duży spadek mocy w stosunku do benzyny. Coprawda były to instalecje 1 i 2 generacji, a tutaj bym założył wtrysk, ale mam mieszane uczucia i szkoda mi autka. Poza tym, komp już by nie pokazywał ilości paliwa w zbiorniku, prawidłowego spalania. Dlatego się zastanawaiam, czy warto?

Napisano

Spytałem Cię dlatego, ponieważ jestem przeciwny LPG w samochodach i niestety jest to oparte własnymi doświadczeniami z samochodami z instalacją LPG, ostatni (Felicja 1,3) sprzedałem właśnie dlatego, że gaz mi doprowadził silnik do ruiny (branie oleju, strzelanie aż filtr powietrza paliło, zamarzające parowniki, odpalanie na benzynie zimą dotankowywałem nawet za 100zł/m-c benzyny, droższe przeglądy, tankowanie co 300km, a w razie braku stacji LPG i tak trzeba było na benzynie dojechać, co jakiś czas jakaś rurka od instalacji LPG pękała, gasł na skrzyżowaniach a po strzale trzeba było odczekać nim odpali, dużo częstsze wizyty u mechaników i więcej zjedzonych nerwów) to tylko niektóre przygody z LPG przez które z dużym oddechem ulgi sprzedawałem to auto. To tylko moja prywatna opinia, mamy jeszcze troche służbowych na gazie (resztki) i tragedia z nimi, nikt nie chce tym jeździć. Ja więcej gazu do auta nie założe i z gazem nie kupie. To co mam włożyć w LPG wole dołożyć i kupić diesla, albo jeździc na benzynie jak mnie bedzie stać. A jak nie bedzie mnie stać to kupie mniejszą benzyne a gazu i tak nie założe. To tylko moja opinia. Nie są to puste słowa lecz poparte moim doświadczeniem. Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

Ja aż tak złych doświadczeń z gazem nie miałem, ale wiem, cos o tym, dlatego się zastanawiam właśnie, bo szkoda mi autka.

Napisano

> Ja aż tak złych doświadczeń z gazem nie miałem, ale wiem, cos o tym,

> dlatego się zastanawiam właśnie, bo szkoda mi autka.

miałem fiata 125,poloneza ,daewoo nubira, teraz scenica ,wszystko sam zagazowałem ,żadnych przykrych niespodzianek,wszystko chodziło jak należy ,trzeba tylko dbac o przewody i swiece

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.