Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

brak ładowania i wspomagania jednocześnie

Featured Replies

Napisano

Witam Koledzy. Dziś rano zaskoczyło mnie auto. Nie zapalił. Rozładowany akumulator. Wieczorem było wszystko ok. Odpaliłem od innego akumulatora przez kable i okazuje się po zwiększeniu obrotów zapaliła się kontrolka od ładowania i pali się non stop. Następnie stwierdziłem, że nie działa również wspomaganie (ciężko kręci się kierownicą). Poza tym żadne kontrolki się nie palą. Proszę Was o pomoc. Czy to padła pompa od wspomagania czy też może sprawa sterowania pompą. Pozdrawiam i dziękuję z góry za życzliwość i szybką poradę.

Napisano

> Witam Koledzy. Dziś rano zaskoczyło mnie auto. Nie zapalił.

> Rozładowany akumulator. Wieczorem było wszystko ok. Odpaliłem od

> innego akumulatora przez kable i okazuje się po zwiększeniu

> obrotów zapaliła się kontrolka od ładowania i pali się non stop.

> Następnie stwierdziłem, że nie działa również wspomaganie

> (ciężko kręci się kierownicą). Poza tym żadne kontrolki się nie

> palą. Proszę Was o pomoc. Czy to padła pompa od wspomagania czy

> też może sprawa sterowania pompą. Pozdrawiam i dziękuję z góry

> za życzliwość i szybką poradę.

teraz to już nie wiadomo co padło bo przy odpalaniu z akumulatora astry II może paść pompa wspomagania która jest elektryczna [przepięcie] i tego Ci nie życzę, może też być padnięty alternator/pasek micro/napinacz paska micro i nie daje napięcia na pompę dlatego nie masz wspomagania, mogą być obie rzeczy naraz, i jeszcze pewnie parę innych spraw, trzeba zobaczyć przede wszystkim co się dzieje ze pali się lampka ładowania, jak się z tym zrobi trzeba zobaczyć czy wspomaganie działa,

brat

Napisano

astra g ma pompę wspomagania hydroelektryczną czy jakoś tak i bez ładowania nie będzie chodzić. Tak więc najpierw przyjrzyj się alternatorowi czemu nie ładuje. Jak rozwiążesz ten problem to się okaże czy pompa jest ok czy nie.

Napisano
  • Autor

> astra g ma pompę wspomagania hydroelektryczną czy jakoś tak i bez

> ładowania nie będzie chodzić. Tak więc najpierw przyjrzyj się

> alternatorowi czemu nie ładuje. Jak rozwiążesz ten problem to

> się okaże czy pompa jest ok czy nie.

Dziękuję za te informacje. Chciałbym dopowiedzieć, że po uruchomieniu auta wszystkie odbiorniki prądu działały poprawnie, światła, radio itd. także nie wiem czy to wina alternatora czy może samej pompy. Dzięki.

Napisano

> Dziękuję za te informacje. Chciałbym dopowiedzieć, że po uruchomieniu

> auta wszystkie odbiorniki prądu działały poprawnie, światła,

> radio itd. także nie wiem czy to wina alternatora czy może samej

> pompy. Dzięki.

Zmierz napięcie na akumulatorze, przy pracującym silniku i przy włączonych / wyłączonych odbiornikach.

Elektrohydrauliczne wspomaganie nie będzie działąć gdy za małe napięcie / niewystarczające ładowanie.

Napisano

> Dziękuję za te informacje. Chciałbym dopowiedzieć, że po uruchomieniu

> auta wszystkie odbiorniki prądu działały poprawnie, światła,

> radio itd. także nie wiem czy to wina alternatora czy może samej

> pompy. Dzięki.

Sprawdź alternator. Miałem to samo brak wspomagania, kontrolka ładowania, rozładowany akumulator. Okazało się że padła dioda w alternatorze, naprawa nie wyniosła dużo. Ja bym obstawiał coś z alternatorem.

Pozdrawiam waytogo.gif

Napisano

Zjawisko wyłaczenia pompy wspomagania jest jak najbardziej możliwe, wynika to z układu sterowania pompa, ktora zabezpiecza akumulator przed zniszczeniem. Zobacz sobie jaki masz bezpiecznik na wspomaganiu tam jest chyba 40A, to troche nizszy jest pobor pradu, takze chwila jazdy i nie ma akumulatora. Daj do naprawy alternator i wszystko wroci do normy. Nie polecam alternatorów z allegro, gwarancja jest tylko na papierze gdyz jak cos nawali to mowia zebys wysłał do nich alternator, jak sprawdza to zadecyduja czy ja uznaja czy nie. Pytam sie a co z autem, bez alternatora nie mozna jezdzic, to mi powiedziano ze takie sa warunki i brak alternatora to moj problem. Wydalem 150 na naprawe bo sobie sam wymontowałem i olalem tych wspanialych gosci. Jakbym wiedzial wczesniej to bym od razu dal do elektryka.

Napisano
  • Autor

Witam ponownie, wymieniłem alternator (używka) wszystko wróciło do normy. Muszę jednak naprawić wymieniony alternator, poinformuję Kolegów co w nim padło. Oby to była dioda. Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.