Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

siłownik w tylnej klapie CC

Featured Replies

Napisano

koledzy może ktoś z was ma siłownik w tylnej klapie w Cinquecento , i mógłby dać manual, foty, itp. jak go umieścić i zamontować tak aby, można było otworzyć bagażnik, przez naciśnięcie przycisku na klapie. Orginalnie tak właśnie działa centralny w cc i też chciałbym u siebie tak zrobić, fiatowski siłownik jest nie do zdobycia, a jeśli już to kosztuje straszne pieniądze.

Zakupiłem kawał czasu temu uniwersalny taki na 4 drzwi, 2 siłowniczki już są na drzwiach i chodzi to pięknie, teraz chciałbym na klapę, kable już podciągnąłem od centralki do tylnego pasa i teraz potrzebuje jakiegoś opisu montażu.

Napisano

> koledzy może ktoś z was ma siłownik w tylnej klapie w Cinquecento , i

> mógłby dać manual, foty, itp. jak go umieścić i zamontować tak

> aby, można było otworzyć bagażnik, przez naciśnięcie przycisku

> na klapie. Orginalnie tak właśnie działa centralny w cc i też

> chciałbym u siebie tak zrobić, fiatowski siłownik jest nie do

> zdobycia, a jeśli już to kosztuje straszne pieniądze.

> Zakupiłem wcześniej uniwersalny taki na 4 drzwi, 2 siłowniczki już są

> na drzwiach i chodzi to pięknie, teraz chciałbym na klapę, kable

> już podciągnąłem od centralki do tylnego pasa i teraz potrzebuje

> jakiegoś opisu montażu.

manuala masz na centomania.pl

Napisano
  • Autor

> manuala masz na centomania.pl

Właśnie tam nie ma. icon_rolleyes.gif

Chodzi, żeby siłownik mieścił się w klapie a nie w pasie tylnym i był połączony z 2 siłownikami w drzwiach.

Napisano

> Właśnie tam nie ma.

> Chodzi, żeby siłownik mieścił się w klapie a nie w pasie tylnym i był

> połączony z 2 siłownikami w drzwiach.

yhm, probowalem takie coś zrobić ale nie bardzo się da, te uniwersalne siłowniki nie mają siły żeby 'pociagnac' tą dźwigienke od zamka ktrórą normalnie wciska się palcem, ja zamontowałem sobie na belce zatrzask od vanny podpiołem siłownik i lata

Napisano
  • Autor

Trochę odkurZam temat, zaczęty tutaj: http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=0&a...&PHPSESSID=

ponieważ udało mi się wreszcie skompletować te styki na klapę. Już nawet w ASO tego nie mają. sick.gif

Z tego co mi pisał kawał czasu temu kolega Psychik, to taki uniwersalny powinien dać rade, żeby ciągnąc i odpychać ten dyndzel w zamku. Tylko problemem jest jak uformować i umieścić pręt, żeby, mógł poruszać ten dyndzel. hmm.gif

Napisano

> Trochę odkurZam temat, zaczęty tutaj:

> http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=0&a...&PHPSESSID=

> ponieważ udało mi się wreszcie skompletować te styki na klapę. Już

> nawet w ASO tego nie mają.

> Z tego co mi pisał kawał czasu temu kolega Psychik, to taki

> uniwersalny powinien dać rade, żeby ciągnąc i odpychać ten

> dyndzel w zamku. Tylko problemem jest jak uformować i umieścić

> pręt, żeby, mógł poruszać ten dyndzel.

czekaj to ty chcesz tylko silownikiem zrobic to co teraz robisz kluczykiem tak ? niechcesz zeby Ci otiwerala sie (odskakiwała) klapa??

Napisano
  • Autor

> czekaj to ty chcesz tylko silownikiem zrobic to co teraz robisz

> kluczykiem tak ? niechcesz zeby Ci otiwerala sie (odskakiwała)

> klapa??

Dokładnie, jak nacisnę na przycisk na pilocie to żeby mi się wszystkie 3 zamki odblokowały, a bagażnik mógłbym otworzyć dopiero po naciśnięciu przycisku do połowy w obudowie zamka, identycznie jak po kręceniu kluczykiem. wink.gif

Napisano

to kolega ma skleroze, czy tylko gitare zawraca?

[LiNK]

przeca tam zostalo juz wszystko napisane. czego jeszcze nie wiesz?

Napisano
  • Autor

> to kolega ma skleroze, czy tylko gitare zawraca?

> [LiNK]

> przeca tam zostalo juz wszystko napisane. czego jeszcze nie wiesz?

i jedno i drugie grinser006.gif

A tak poważniej

zrobilem ucho założyłem na ten wystający kołek w zamku i są 2 problemy:

1. nie da się otworzyć przyciskiem w zamku, nie mogę do końca go wcisnąć, właśnie ten pręt blokuje się na klapie, a muszę go wcisnąć tak żeby ten dyndzel, nacisnął na tą cześć plastikową w zamku i odblokował uchwyt.

2. standardowy siłownik chyba ma inny zasieg, bo ten uniwersalny nie wypycha mi tego dzyndzla na taką odległość, jak przy kręceniu kluczem.

I dlatego potrzebuje patentu, powiązania siłownika z tą częścią. Jak nie standardowym prętem (jeśli już to jak ma być on wygięty, i jaką ma mieć oglęgłość), to ewentualnie czym? skromny.gif

Napisano
ja mam uniwersalny silownik + dogiety troche drut/szpryche jaka byla w komplecie i jakas blaszke zaczepiona do takiego wystajacego kolka na zamku. nie bylo duzych problemow z tym.
Napisano
  • Autor

> ja mam uniwersalny silownik + dogiety troche drut/szpryche jaka byla

> w komplecie i jakas blaszke zaczepiona do takiego wystajacego

> kolka na zamku. nie bylo duzych problemow z tym.

zgadza się z tyłu jest taki cypelek wystający, jakby tam zamocować pręt wtedy nie kolidował by on z blachą, bo jak się przesuwa to tam jest duży odstęp, tylko kwestia umocowania go na tej główce. hmm.gif

Luknełem w Epera i widze, że ten pręt jest jakby zakończony właśnie specjalnie na główkę, jest tam takie kółeczko na końcu. Przejdę się jutro do ASO, może mają orginalny ten drążek od siłownika. A jak nie to będę kombinował. grinser006.gif

Napisano
  • Autor

dostałem ten drążek kosztował 1,2zł grinser006.gif

Na samym końcu w plastiku ma taki otworek, specjalnie na ten wystający bolec w zamku.

Do uniwersalnego siłownika długością nie pasował, trzeba było przyciąć i odpowiednio zagiąć, ale teraz central gra i to jak. 893goodvibes.gif

Napisano
dzieki za info. tez sie wybiore do ASO, bo moje rozwiazanie nie jest takie fajne jak seryjne smile.gif
Napisano
  • Autor

> dzieki za info. tez sie wybiore do ASO, bo moje rozwiazanie nie jest

> takie fajne jak seryjne

No nie ma problemu 20.GIF

Nie wiem jak z dostępnością tego ustrojstwa, (tą jedną cześć styku na klapę nie dostałem w ASO - nie produkują, inną drogą zdobyłem), ale ten koleś co sprzedaje, zerkając w program powiedział mi że nie ma na stanie tego drążka, ewentualnie na zamówienie ściągnie. Ale jeszcze coś mu tam zaświtało, poszedł na magazyn poszperał (czekałem 10min) i wysupłał ostatni, dla stałego klienta. Miałem szczęście! wink.gif

Właśnie orginalne mocowania są lepsze niż te druciane, coś zawsze nie pasuje idealnie, i trzeba kombinować. oslabiony.gif

Jeśli uda ci się kupić ten drążek, to może ci wejdzie. Jeśli nie to trzeba będzie go skrócić i będzie banglało jak trza! biglaugh.gif

Dzięki za wszystkie rady! 20.GIFok.gifwaytogo.gif

Napisano

> Właśnie tam nie ma.

Czyli chcesz zrobić centralny zamek czy otwieranie na przycisk? Bo jedno drugie wyklucza.

Napisano

> dostałem ten drążek kosztował 12zł

Kurde gdzie to kupowałeś? Ja dziś zamówiłem w Fiacie i kosztował 1,55 PLN.

Napisano
  • Autor

> Właśnie tam nie ma.

Czyli chcesz zrobić centralny zamek czy otwieranie na przycisk? Bo jedno drugie wyklucza.

Już zrobiłem cool.gif

A obsługuje to tak: zlosnik.gif

Naciskam przycisk na pilocie "otwórz" i wszystkie 3 zamki mi się odblokowują (2 w drzwiach i 1 na klapie), podchodzę do bagażnika, naciskam przycisk w zamku, i otwieram bagażnik, naciskam "zamknij" i wszystkie zamki mi się blokują. 893goodvibes.gif

> Kurde gdzie to kupowałeś? Ja dziś zamówiłem w Fiacie i kosztował 1,55

> PLN.

Kurde za szybko mi się pisało i zgubiłem przecinek/kropkę. pad.gif Przepraszam! 1,20zł miało być! waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.