Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

prosze o opinię...

Featured Replies

Napisano

witam,

od dłuzszego czasu szukam nowego auta dla siebie...

wprawdzie francuskiego nie brałem pod uwagę (te okropne opinie smile.gif ), ale wpadł mi w oko ten egzemplarz:

http://moto.gratka.pl/tresc/citroen-xsar...2d0f520&s=2

zupełnie nie znam modelu, dlatego prosze o wszelkie sugestie i rady, jak wyglada eksploatacja etc.

pozdrawiam

Napisano

Ja jestem swiezo po zakupie takiego auta, tylko, ze z listopada 2004. To, co kierowalo mna przy zakupie byla stosunek ceny do wyposazenia. To akurat nie rozczarowywuje i jest bardzo dobry. Kolejna bardzo wazna rzecza byl silnik - prosta konstrukcja, uturbiona bez zmiennej geometrii czy filtra czasteczek stalych, plus tanie (w porownaniuz fordami) kolo dwumasoe, ktore to podobno w kazdym wspolczesnym dieselu lubi sie sypac - czyli prosty silnik i niskie koszty eksploatacyjne. Ogolnie, auto jak auto, aczkolwiek dla mnie jakosc materialow jest dosc niska, spasowanie materialow slabe, etc. (moja opinia). Co do silnika - dosc cichy, nie najgorzej sie wkreca na obroty i czasem idzie tym pogonic - aczkolwiek to MPV, wiec wynikow super nie mozna oczekiwac. Ostatnio testowalem auto na takiej fanej gorce u mnie, i sprawowalo sie lepiej od benzyny 1.8 16V (115KM, 160Nm). Jesli znajdziesz zadbany model, to moze i warto, ale jak nie potrzebujesz MPVala, to czemu nie poszukac xsary z takim silnikiem? Jak musi byc MPV, to chyba nic lepszego za te cene nie znajdziesz - auto duze w srodku, nawet wygodne. Zastanow sie jednak, ile robisz kilometorw i czy warto dokladac do diesela - jesli duzo jezdzisz w miescie, to z tym silnikiem kiepsko sie jezdzi - zdecydowanie wolalem benzyne 1.8 (ok, palila 8.5/100 podczas gdy xsara pali 6.2/100). Aczkolwiek nadal stwierdzam, ze do turlania sie po miescie wole benzyne zony - brave 1.2 16V (80KM). Co innego trasa - Xsara dobrze sie tam czuje, chociaz najlepiej to na autostradach biglaugh.gif

Napisano

> witam,

> pozdrawiam

bardzo fajne autko kolega Lukaszeczek opisal dosc dokladnie i bez zbednego owijania w bawelne co i jak jest w tym autku...

trzeba sie dodatkowo przyzwyczaic do tego ze auto nie ma obrotomierza... poza tym mozna je dosc tanio okolo 1500-1700 PLN "zaczipowac" i z 90 KM robi sie jakies 108-118 i okolo 270 Nm o ile mnie pamiec nie myli bezpieczne dla sprzegla i innych podzespolow jest to 108 KM przynajmniej tyle jest w Pikusiu, ktorego ujezdzam... i tyle jest odkad autko przejechalo 5 kkm smile.gif czyli prawie od samego poczatku...

pozdr.

M.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.