Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymiana aku i kolumny kierowniczej

Featured Replies

Napisano

Witam

Dość długo nie zaglądałem ponieważ ruszaliśmy z kącikiem drugiej marki której samochód posiadam, ale do sedna sprawy: przy przebiegu niespełna 34kkm własnie w moim GP siadło wspomaganie ( działało ale jakby cały czas na City i coś brzęczało w nim przy lekkim skręcie kierownicy), zgłosiłem się do ASO, i po weryfikacji wymieniono cała kolumnę kierowniczą. Zgłaszałem też już kilka razy wcześniej wariowanie elektroniki ( zapalam po nocy samochód a to wskaźnik temp. na max. w prawo i komunikat na wyświetlaczu zbyt wysoka temp. wyłącz silnik) powymianie softu w body komp. i naładowaniu aku był spokój na jakiś miesiąc i potem powtórka z rozrywki, przy okazji wizyty z wspomaganiem zgłosiłem im tę przypadłość kropka ponownie, zmierzyli prąd jaki pobiera rozrusznik wyszło coś około 400 a aku. miał na rozruchu 350, po czym wymienili mi aku na nową centre ( przy rozruchu ma teraz 450) i przypadłość zniknęła. Kropek w maju skończy dwa lata, od roku jeździ nim mój tato ja przesiadłem się na Suzuki SX4. przebieg około 34kkm, ja przez ten rok nakręciłem już SX4 30kkm a tato kropkiem tylko 7kkm ( przekazałem mu go gdy miał 27kkm).

Reasumując rzeczy wymienione w moim GP prze ten okres: 2x listwa ( przekładnia kierownicza), listwa z spryskiwaczami na masce, akumulator, kolumna kierownicza, uchwyt albo raczej guma od mocowania obudowy filtra powietrza do podłużnicy w komorze silnika, soft w body komputerze.

Na razie tyle czy dużo? wnioski wysuńcie sami. Ja jestem z niego nadal zadowolony i nie żałuję dokonanego zakupu.

Napisano

zdarzyło się już kilka razy tutaj, że ludzie zgłaszali błąd przegrzanego silnika w GP, wina tego błędu leży po stronie zbyt małego aku, który był/jest montowany w GP. Także w kwestii tego problemu myślę, że ASO postąpiło właściwie i ten problem nie powinien Cię już dręczyć. Osobiście w moim FLu miałem aku MM 44Ah no i trochę niedomagał, do tego w końcowym okresie użytkowania przyczynił się altek który pękł i padł całkowicie. Do czego zmierzam, aku wymieniłem na 50Ah, Centra Futura (plus chyba) i jestem zadowolony. Autko lepiej kręci, ogólnie powiem, że jest lepiej ok.gif. Posądzam, że akumulatory w Fiatach są liczone typowo pod klimat Włoski, a tam temperatury są troszkę wyższe, także problem powiedzmy pracy aku w temperaturach "-" jest mniej znany

Powodzenia i bezawaryjności 20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.