Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

fotelik na srodku...

Featured Replies

Napisano

Witajcie.

W zwiazku z planowanym powiekszeniem stanu osobowego bedziemy zmieniali auto. Rozwazamy kilka mozliwosci: xsara picasso, scenic/ grand scenic i multipla. Czy orientujecie sie, czy w xsara picasso lub scenic na srodkowym siedzeniu wejdzie fotelik ze szkrabem, czy tylko moge go zalozyc na skrajnych siedzeniach. Srodkowe siedzenie sprawia wrazenie mniejszego, i jakos nie mam do konca pewnosci.

Pozdrowionka

Aspro

Napisano

Z tego co wiem, to Scenic ma środkowy fotel nieco węższy, ale myślę, że nie jest to przeszkodą do zamocowania fotelika. Natomiast Picasso ma wszystkie 3 fotele o tej samej szerokości. Wszystkie fotele (łącznie z przednim) mają mocowanie Isofix więc jeśli stać Cię na taki fotelik, to bez trudu sobie zamontujesz. Zwykłe foteliki oczywiście też zamontujesz i ja z dwoma szkrabami jeżdżę w ten sposób, że starszy 4,5 latek ma fotelik za mną (czyli kierowcą), młodszy półroczniak na środkowym fotelu, a moja zwykle siedzi na ostatnim wolnym i dociąża tylną belkę. zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

A z zupelnie innej beczki... Tylne siedzenia w xsarze sprawiaja wrazenie dosc malo wygodnych. Czy szacowna polowica narzeka na brak miejsca z tylu? Jak ogolne wrazenia zwiazane z tym autem? W Twoim profilu piszesz o awaryjnosci, czy az tak zle?

Napisano

> Wszystkie fotele (łącznie z przednim) mają mocowanie Isofix więc jeśli

> stać Cię na taki fotelik, to bez trudu sobie zamontujesz.

Hmm, jestes pewny, ze wszystkie sa na isofixie? Bo na tylnych u mnie srodkowy wygladal, ze isofixa nie ma, no i przedni tez... hmm.gif

EDIT

Sprawdzilem w manualu - na srodkowym nie mozna, z przodu niby mozna ok.gif

Napisano
  • Autor

Czy to oznacza ze fotelik tylko na skrajnych, czy ze ISOFIX tylko na skrajnych?

> Sprawdzilem w manualu - na srodkowym nie mozna, z przodu niby mozna

Napisano

> Czy to oznacza ze fotelik tylko na skrajnych, czy ze ISOFIX tylko na

> skrajnych?

> > Sprawdzilem w manualu - na srodkowym nie mozna, z przodu niby mozna

znaczy, ze isofix jest z tylu na skrajnych

Napisano

Z przodu na 100% można, natomiast z tyłu na pewno na zewnętrznych, a na środkowym, to muszę sprawdzić. Ja używam zwykłych fotelików więc mocowanie Isofix nie było mi potrzebne choć przyznam, że to fajne rozwiązanie. Tylko czemu foteliki z tym patentem są dużo droższe? niewiem.gif

Napisano

Bez problemów - córa jeździ na środku i jest bardzo zadowolona smile.gif

Napisano

> Czy szacowna polowica narzeka na brak miejsca z tylu?

To zależy od rozmiarów połowicy wink.gif270751858-jezyk.gif

Napisano

Szanowna połowica nie narzeka i mówi, że jeździ się OK, a dodam od razu, że do anorektyczek nie należy. zlosnik.gif O wrażeniach z jazdy Picasso było dużo na forum więc trochę inwencji własnej, archiwum, te sprawy i będziesz miał lekturę. Jeśli chodzi o mój profil, to napisałem, że kupiłem francuza aby w końcu przekonać się o legendarnej awaryjności, bo nie wiem jak tam u Ciebie na końcu świata zlosnik.gif, ale tutaj krążą stereotypy typu: auto niemieckie, to jest klasa, natomiast jakiś koreańczyk czy francuz, to dopiero badziewie. No i chyba będę musiał zmienić profil, bo jak zwykle bywa w takich przypadkach, legendarna awaryjność okazała się mitem, bo zarówno koreaniec (a jeździłem dwoma) jak i francuz nie odbiegają specjalnie ani w jedną ani w drugą stronę z awaryjnością. Przez prawie rok używania Picasso wymieniłem jedną żarówkę od pozycyjnych no i teraz profilaktycznie będę wymieniał pompę paliwową w baku, bo działa co prawda, ale czasem podejrzanie głośno buczy więc wolę zrobić to zawczasu.

Napisano
  • Autor

Tu tez sie francuzow nie kupuje, ale nie z powodu awaryjnosci, tylko nie bo nie i juz... My od wielu lat jezdzimy francuzami, bo i dwa clio, dwie meganki i 406 zaliczone. Szczerze mowiac jak doszedlem, ze 406 to "srednia wyzsza" a xsara "srednia nizsza" zaczalem szukac problemow. Na chwile obecna rozwazamy scenica i xsare, bo xsara moze byc z tempomatem i klimatronikiem, a scenic jest jakby bezpieczniejszy. Dwoch kupowac nie bede

Napisano

>

-----kolega ma racje ze cytrynka ma wieksze siedzenia ale ja mam zamontowany fotelik na srodkowym i jest ok choc jest gorzej zamontowac dziecko grinser006.gif i czesto wyjety mam srodkowy fotel i przesuniety boczny do srodka <prawy i lewy fotel >i tu jest wtedy

bespiecznie bo daleko od drzwi i bardzo wygodnie dla zonki z mocowaniem dziecka pub2.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.