Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Peugeot 307 2,0 HDI z 2003 roku

Featured Replies

Napisano

Koledzy potrzebuję szybko wszelkie informacje na temat samochodu Peugeot 307 2,0 HDI kombi z 2003 roku. Wszelkie bolączki tego samochodu i zalety. Na co zwrócić uwagę podczas oglądania autka i jak z jakością tego samochodu. Mam okazje tanio kupić coś takiego i zastanawiam się czy warto. Obiło mi sie o uszy, że tylna belka jest wadliwa, prawda to? A jak z elektryką i ogólnie mechaniką?

Dzięki za wszelkie info.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Dzieki za wszelkie informacje koledzy. Mnogo ich...

Napisano

> Dzieki za wszelkie informacje koledzy. Mnogo ich...

A to do tego piłeś w drugim wątku oink.gif

Znajomy miał 307ke z 2.0 HDI. Przejechałem się nim i zachowanie silnika nie różniło się od mojego. Ameryki nie odkryłem bo to te same silniki ale różnie to bywa przy innej konstrukcji nadwozia. Tak że silnik polecam. Zupełnie jak nie diesel.

Autko samo w sobie fajne, pakowne (miał kombiaka). Zdążył je poużywać około pół roku i którejś nocy zniknęło sprzed domu. Anyway... przez ten czas nie miał żadnej usterki.

Napisano
  • Autor

mam możliwość kupić własnie takiego peżocika jak pisałem wyżej za niecałe 14 tysi z firmy. Tylko słychac jakieś stuki w zawieszeniu i nie wiem dokładnie skąd one dochodzą, bo są trudne do zlokalizowania a słyszałem, ze w tych autkach wadliwa jest tylna belka.

Ale i tak uważam, że za te pieniądze warto kupić to autko.

Dzieki Kolego za opinię. W końcu Ktoś coś napisał zlosnik.gif

Pozdrawiam i miłego weekendu życzę.

Napisano

> mam możliwość kupić własnie takiego peżocika jak pisałem wyżej za

> niecałe 14 tysi z firmy. Tylko słychac jakieś stuki w

> zawieszeniu i nie wiem dokładnie skąd one dochodzą, bo są trudne

> do zlokalizowania a słyszałem, ze w tych autkach wadliwa jest

> tylna belka.

> Ale i tak uważam, że za te pieniądze warto kupić to autko.

> Dzieki Kolego za opinię. W końcu Ktoś coś napisał

> Pozdrawiam i miłego weekendu życzę.

Kolego jeśli chodzi o zawieszenie to z tyłu raczej nie ma co pukać... Tam juz nie ma takiej belki jak np. w 206 czy Partnerze. W 307 w zawieszeniu z przodu to najcześciej łączniki stabilizatorów, ewentualnie sworznie albo tuleje wahaczy.... także raczej malo kosztowne naprawy.... Wada 2,0 HDi są koła zamachowe, dwumasowe....lubią się sypać... słychać wtedy taki charakterystyczny pisk przy gaszeniu i uruchamianiu silnika.

A tak ogólnie to myśle, że autko godne polecenia....

Napisano

Również polecam.

Mam 307 SW, ale 1,616 V, też z firmy. Autko z przebiegiem 122000 i wygląda jak nowe. Jeżdżę nim narazie miesiąc i zrobiłem ok 3000 tyś i żadnych problemów. Jedynie to, że wlałem szlam a nie paliwo na orlenie i komp wyświetlił usterkę silnika (uszkodzony kat.), ale podjechałem na kompa i ją wyłączyli i jest znowu ok.

Jeśli chodzi o diesla, to radzę lać dobre paliwo (shell), bo HDi sa na to czułe, no i koło dwu masowe, ale to są przypadłości każdego nowoczesnego diesla z comonrail, nie tylko w peugeocie.

Zawieszenie bdb, ostatnio byłem na przeglądzie, to amorki po 120 tyś maja po 80%, żadnych luzów, stuków, kompletnie nic., hamulce super. Na pewno tylne belki nie są awaryjne, bo nie ma co sie tam psuć.

Komfort jazdy na wysokim poziomie, kombi ma zwiększony o 10 cm rozstaw osi, więc miejsca wewnątrz też aż za wiele.

Ja jestem ogólnie z autka zadowolony, myślę, że też będziesz, a zwłaszcza za taka kasę.

Napisano
  • Autor

Dzięki Kolego za Twoją opinię.

Pozdrawiam i życzę bezproblemowej i bezpiecznej jazdy.

Marek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.