Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

problemy z MK1

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich,

od pewnego czasu mam problemy z moim kropkiem- mk1 1.2 75km. Autko szarpie, osiagi tez jakies slabsze, czasem nie odpala, dosyc sie dusi, po czym zapala sie nachwile kontrola od wtryskow.

Jak dotad komp byl badany na kompie, wszystko ok. Wymienilem kable bo byly widac iskierki. Obawiam sie ze to moga byc wtryski, bo tez potrafii niezle spalic, a nie wiem czego to wina... Moze altek tez juz mowi papa??

Kompletnie nie wiem co sie dzieje :/

Pomozcie koledzy crazy.gif

Napisano

raczej nie altek. mam taką sama wersje auta i silnikowo jest OK, i zawsze taka była. A altek mam juz trzeci (padły dwa). Nigdy przy padajacym i padnietym altku nie było problemów z silnikiem.

Napisano

Wymień przewody wysokiego , najczęściej padają oryginały i inne podroby , daj sobie ngk i świece też powinno pomóc

Napisano
  • Autor

przewody wysokiego nap. wymienione, swiece dzis wymienie, ale czy cos jeszcze moze byc wina?

Napisano
  • Autor

1Marek1 ile Ci Twoj kropas pali? Jak zalewam za 50zl starcza mi na jakies 150km - to chyba ciut za duzo co? Moze cos musialbym wyregulowac?

Napisano

> 1Marek1 ile Ci Twoj kropas pali? Jak zalewam za 50zl starcza mi na

> jakies 150km - to chyba ciut za duzo co? Moze cos musialbym

> wyregulowac?

Mi pali 6,3- 7,0 l/100 przy dość dynamicznej trasie. 60 % to trasa, 40% to miasto (Kraków). Przekroczenie 7,0 zdarza się sporadycznie i dotyczy długiej jazdy autostrada (wypady A4 do Wrocławia). Inaczej mówiąc na pełnym baku robie ponad 600 km i wlewam troche ponad 40 litrów. Twoje 50zł/150 km to przyjmując 4,5 zł/l Pb 95 wychodzi...hm....33 zł/100km, a to jest...hm...7,33 litra/100km. Jak nie jesteś drogowym ślimakiem to jest OK.

Napisano

> Mi pali 6,3- 7,0 l/100 przy dość dynamicznej trasie. 60 % to trasa,

> 40% to miasto (Kraków). Przekroczenie 7,0 zdarza się

> sporadycznie i dotyczy długiej jazdy autostrada (wypady A4 do

> Wrocławia). Inaczej mówiąc na pełnym baku robie ponad 600 km i

> wlewam troche ponad 40 litrów. Twoje 50zł/150 km to przyjmując

> 4,5 zł/l Pb 95 wychodzi...hm....33 zł/100km, a to

> jest...hm...7,33 litra/100km. Jak nie jesteś drogowym ślimakiem

> to jest OK.

tak mi w mieście spala około 7.5 litra jak go troszkę pod gonie smile.gif , a normalna jazda w mieście 7 litrów i trasa 5 litrów także OK

Napisano

> a co mozna wyregulowac w takich silnikach zeby spalanie bylo

> mniejsze?

Mniejsze? Przecież i tak mało Ci pali. Mój średnio na 10.5l paliwa 98 oktanowego przejeżdza 120km

Napisano

> 1Marek1 ile Ci Twoj kropas pali? Jak zalewam za 50zl starcza mi na

> jakies 150km - to chyba ciut za duzo co? Moze cos musialbym

> wyregulowac?

Wyjątkowo niemiarodajna metoda obliczania spalania, ale i tak w porównaniu z moim to pali tyle co nic... po mieście przekroczyć 10l/100km to żaden problem wink.gif W trasie poniżej 6,5l/100km ale nie mniej niż 6. Na pewno wtryski mi leją a i silnik nadałby się do remontu, ale nawet przy pełni sprawnym silniku po mieście raczej nie zejdzie się poniżej 8l/100km przy normalnej jeździe (tzn. takiej, żeby ruszając spod świateł na skrzyżowaniu ktoś oprócz nas zdążył jeszcze za nami przejechać wink.gif ).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.