Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wypadanie zapłonu i błędy przepustnicy

Featured Replies

Napisano

Wiem że to kącik Astry ale silnik ktpory jest u mnie montowano też w Astrze wiec wątek umieszczam na obu kącikach. Od kilku miesięcy mam problem szukałem na forach ale wszedzie problem dotyczy wolnych obrotów u mnie występuje w sytuacji kiedy jadę na 5 biegu pod górke auto ma ciężko dodaję gazu i się zaczyna , samochód zaczyna skakać i szarpać po chwili jak nie zdejmę nogi z gazu komputer wyłącza jeden czasami dwa cylindry, po podłączeniu komputera zczytałem 5 błędów trzy to błędy wypadania zapłonu na 2,3,4 cylindrze oraz dwa błędy przepustnicy P1525 - Throttle Body ServiceRequired oraz P1550 - electronic throttle system (ETS) - in emergency mode. Wymieniłem już świece , listwę DIS filtry i nic cały czas to samo. Samochód to Opel Zafira silnik Z18XE i gaz sekwencja BRC Fly Sequent z dodatkowym czujnikiem ciśniania gazu . Dodam iż na bęzynie jest cud miód a na gazie szajba.

Napisano

Trzeba by zacząć od wypadania zapłonów. Jeżeli na benzynie oK, i układ zapłonowy został przeserwisowany, to rzyczyna problemów prawdopodobnie tkwi w niewłąściwym dawkowanieu gazu. Zły skład mieszanki powoduje wypadania zapłonów, sterownik to wykrywa i wyłącza te cylindy z użycia aż do powtórnego odpalenia. To standardowa procedura w sterownikach silników spełniających którąś-tam normę.

Trzeba by się podłączyć z interfejsem gazowym i dokonać pomiaró w trasie przy wystę powanieu tego problemu. Może wydajność wtryskiwaczy niewłaściwa, dysze za małe, może ciśnienie gazu itp.. A może tylko kwesta ustawienia mapy. Generalnie do gazownika kumatego wink.gif

Trzeba by się jeszcze przyjżeć czy instalacja jest poprawnie zamontowana, miejsce wkręcenia dysz w kolektor ssący i długości przewodóww gazowych.

Wydaje mi się, że błąd przepustnicy jest wynikiem poprzednich.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.