Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Hamulce

Featured Replies

Napisano

Mam problem drodzy puntomaniacy co może być przyczyną przedwczesnego zużywania się klocków hamulcowych w prawym kole?

W prawym kole nie ma już w ogóle wykładziny klocka natomiast w lewym mam połowę klocka hamulcowego. Może ktoś z Was miał już taką sytuację i wie jak jej zaradzić.

Napisano

> Mam problem drodzy puntomaniacy co może być przyczyną przedwczesnego zużywania się klocków hamulcowych w prawym kole? W prawym kole nie ma już w ogóle wykładziny klocka natomiast w lewym mam połowę klocka hamulcowego. Może ktoś z Was miał już taką sytuację i wie jak jej zaradzić.

a nie grzeje ci się to koło gdzie szybciej zużywają się klocki? Może zacisk nie teges, klocki nie pływają tylko cały czas trą i dostają tym sposobem w d....... Równo hamuje czy ściaga w którąś stronę? A jak tam tarcze identycznie wyglądają po obu stronach?

Napisano
  • Autor

> a nie grzeje ci się to koło gdzie szybciej zużywają się klocki? Może

> zacisk nie teges, klocki nie pływają tylko cały czas trą i

> dostają tym sposobem w d....... Równo hamuje czy ściaga w którąś

> stronę? A jak tam tarcze identycznie wyglądają po obu stronach?

Nie wie wiem czy się grzeje nie sprawdzałem nigdy a przez kołpaki chyba ciężko wymacać. Zacisk na pewno coś nie teges, teraz jak nie ma już okładziny to słychać rytmiczne ocieranie klocka a w zasadzie metalu o tarczę. Ściągać nie ściąga. Na rolkach było kilka procent różnicy miedzy lewym a prawym kołem. Co do tarcz to chodzi o zewnętrzną i wewnętrzną powierzchnie czy lewa prawa? confused.gif

Napisano

> Nie wie wiem czy się grzeje nie sprawdzałem nigdy a przez kołpaki

> chyba ciężko wymacać. Zacisk na pewno coś nie teges, teraz jak

> nie ma już okładziny to słychać rytmiczne ocieranie klocka a w

> zasadzie metalu o tarczę. Ściągać nie ściąga. Na rolkach było

> kilka procent różnicy miedzy lewym a prawym kołem. Co do tarcz

> to chodzi o zewnętrzną i wewnętrzną powierzchnie czy lewa prawa?

Prawdopodobnie klocki są zapieczone w prowadnicy w zacisku. Przed założeniem nowego klocka wyczyść dokładnie całą oprawę zacisku z rdzy. Możesz nasmarować cienko smarem stałym prowadnice, tylko ostrożnie, aby smar nie dostał się na okładziny klocka waytogo.gif

Napisano

Ja bym rozebrał zacisk, wymienił uszczelkę tłoczka ( przy okazji sprawdził jego stan ), wszystko oczyścił, założył spowrotem z nowymi klockami i wymienił płyn - ten pewnie od ciągłego przegrzewania się nie jest w najlepszej kondycji...

jak już wyciągniesz i będziesz miał na stole to wymień odpowietrznik smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.