Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czyzby katalizator do wymiany??

Featured Replies

Napisano

Witam ponownie dochodzę do wniosku że moje Uno ma mnie już dość albo że po 9 latach eksploatacji zbliża się okres częstszych napraw. Problem tkwi w tym że podczas jazdy z prędkością około 100-120 km/h po odjęciu nogi z gazu słychać dziwne metaliczne brzęczenie pod autem w okolicach katalizatora. Podobny dźwięk słyszałem gdy podczas ulewy wjechałem do większej kałuży. Podejrzewm iż katalizator mógł podziękować za współpracę. Podczas przeglądu auta na kanale katalizator na zewnątrz wydaje sie nieuszkodzony. Do tego zauwazyłem wycieki oleju z półosi po prawej stronie od skrzyni biegów patrząc spod auta w kierunku przodu samochodu. Czy ktoś miał podobne problemy i jakie koszty w wyniku tego poniósł bo szykuje mi się wizyta u mechanika a ostatnio mój uniacz czesto bywa na warsztacie. Pozdrawiam wszystkich :-)

Napisano

ja wyciąłem katalizator i wspawałem kawałek rurki zlosnik.gif

Napisano

Wejdż pod auto i sprawdż po prostu czy żadna śrubka, czy nakrętka nie poluzowała się od mocowania kata czy tłumika{brzęczenie}, ktoś niedawno tez miał takie coś. hmm.gif

A wyciek to, na uszczelniaczu w skrzyni, mam to samo oslabiony.gif, ale narazie tak jeżdże biglaugh.gif, koszt może nie za duży, ale roboty więcej. hmm.gif

A i napisz w profilu jaki masz silnik ok.gif, to naprawde ułatwi sprawe na przyszłość. 20.GIF

Napisano

Mi też tak brzęczało w tym miejscu, dopóki nie zajrzałem pod auto i stwierdziłem że w osłonę katalizatora wpadł jakimś cudem mały kamień hmm.gif a jako że był większy od otworów w osłonie to tym powodował właśnie drażniące brzęczenie. zlosnik.gif

Napisano

> Do tego zauwazyłem wycieki oleju z półosi po prawej stronie od

> skrzyni biegów patrząc spod auta w kierunku przodu samochodu.

> Czy ktoś miał podobne problemy i jakie koszty w wyniku tego

> poniósł bo szykuje mi się wizyta u mechanika a ostatnio mój

> uniacz czesto bywa na warsztacie. Pozdrawiam wszystkich :-)

Uszczelniacz półosi ok 35zł na jedną stronę + koszt mechanika 45zł, tyle biorą w Kielcach (doradzam wymianę obu uszczelniaczy, to tak aby zmniejszyć częstość wizyt w warsztacie rotfl.gif )

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.