Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zakup omegi C 2002r 2,6automat

Featured Replies

Napisano

witam

Zastanawiam się nad zakupem omegi C w UK (tu mieszkam). Dziś oglądałem jedną z silnikiem 2,6, automat, 2xklima...ogólnie full wypas.

Podczas jazdy próbnej nie zauważyłem nic niepokojącego: zadnych stuków, skrzynia pracuje bardzo gładko, nie szrpie (praktycznie nie czuć zmiany biegów), silnik jest cichy, nie kopci, nie ma żadnych wycieków. Auto bardzo zadbane, jeździło jako niby limuzyna, jeździł nią szofej, woził przedstawicieli i klijentów firmy na spotkania na terenie całego UK, z tąd przebieg 186tyś mil. Mimo przebiegu aytko jest w super stanie.

Teraz pytanie, czy warto?? co mogę jeszcze sprawdzić??

Przebiej jest duży (co sprawia, że cena jest niska), ale auto jest w najlepszym stanie z tych, które ogladałem.

Napisano

Mam wrażenie, że oczekujesz żebyśmy zapewnili cię, że to dobry wybór bo decyzję już podjąłeś wink.gif

Napisano
  • Autor

> Mam wrażenie, że oczekujesz żebyśmy zapewnili cię, że to dobry wybór

> bo decyzję już podjąłeś

Nie zupełnie... planowałem kupić auto do 5000GBP, ale jechałem z kolegą jego omegą i auto przypadło mi do gustu, do tego ceny w UK sa bardzo atrakcyjne (ta omega jest wystawiona za 1850GBP, ale myślę, że nie zapłaciłbym więcej niż 1600, co daje mniej wiecej 8000pln) i wymyśliłem, że kupię omegę, a resztę kasy na razie odłożę....

auto jest spoko, ale ja za dużo nie wiem o omegach, nie wiem, na co zwracac uwagę, jak są wytrzymałe. Do tej pory z GM miałem astrę z 92roku i mimo dużego przebiegu nigdy mnie nie zawiodła. Jeśli omegi są tak samo trwałe, to może ją kupie.

Oglądałem jeszcze saby 93 (super silniki 2,0T grinser006.gif), volvo s60.

Auto ma być prezentem dla brata (będzie moje-drugie auto- ale on będzie je używał-głównie trasy) więc nie chciałbym upic jakiejs padczki, co by nie stawać gdzieś na europejskich autostradach i czekać na holownik

Napisano

Generalnie chyba z takich typówek co je trapi to czujnik położenia wału, nic innego na szybko nie kojarzę, generalnie samochód warty polecenia waytogo.gif

Napisano

> Generalnie chyba z takich typówek co je trapi to czujnik położenia

> wału, nic innego na szybko nie kojarzę, generalnie samochód

> warty polecenia

Samochod moze i wart polecenie bardzo komgfortowy za niewielka kase. Ale warto poczytac np forum vectry tam nieberadzo polecaja ten silnik.

Lepsza konstrukcja byl ponoc 2,5 v6. lub najwiekszy 3.0 lub 3.2 juz niepamietam dokladnie.

Napisano

jak bym mial sie sugerowac tym co pisza na necie o omedze , w zyciu bym tego auta nie kupił , a póki co ...jezdze juz drugim egzemplarzem i sobie chwale ...

Napisano

2,6 jest nie do koca udany, tez ogladalem taka ome super autko

Napisano

> jak bym mial sie sugerowac tym co pisza na necie o omedze , w zyciu

> bym tego auta nie kupił , a póki co ...jezdze juz drugim

> egzemplarzem i sobie chwale ...

nie pisze o samochodzie tylko o silniku bo to taki sam niewypal jak 2.2 w benzynie.

Napisano

samochód to i silnik wiec ja piszac to co pisze , mam na mysli wszystko ,

Mialem też merca A clase z silnikiem 1.4 super autko !! zero problemów a co pisza na necie ? hehe.gif

Napisano

Kolego trochę mniej sarkastycznie. Na forum nikt nie będzie pisał przecież "O przejechałem kolejne 10 tyś km bezawaryjnie". Na forach pisze się o problemach, są np. silniki w których częściej występują problemy niż w innych, ale nie jest to tak że to się ujawnia w 100% egzemplarzy, a nawet w 50%, tylko w mniejszej ilości. Więc nie wyśmiewał bym się tak z tego.

Napisano

> samochód to i silnik wiec ja piszac to co pisze , mam na mysli

> wszystko ,

> Mialem też merca A clase z silnikiem 1.4 super autko !! zero

> problemów a co pisza na necie ?

Moze Ty tak spogladasz na samochod. Dla mnie Omega to calkiem fajne auto ale wlasnie z silnikiem 2.6 niekupilbym go.

Poszukalbym czegos troszke mocniejszego. Taki jest sens mojej wypowiedzi a co Tobie chodzi po glowie to juz Twoja sprawa.

Po z takim spojrzeniem rozumiem ze powionno sie skreslic cale auto z powodu tego ze jedna z jednostek napedowych jest bardziej zawodna i problemowa od innych.

Napisano

ja niczego nie wysmiewam , a juz napewno nie omege którą sam mam przeciez , wysmiewam jedynie to co piszą bo opiera sie to jak mniemam tylko na tym, ze ktos kupił chebelka , dobry egzemplarz - kazdy bedzie jezdził i bedziesz z niego zadowolony. Wyrazam tez tu swoje prywatne opinie opartne na tym z czym mialem stycznosc, albo znajac kogoś i jego auto .Tak wiec mam znajomych którzy mieli omege z silnikiem 2.6 zrobili nią od nowosci 150 tys km bez zadnych kłopotów , mam też sasiada co mial lagune 1.8 benzyna zrobił nią 160 tys do sprzedzay i zawiechy nie ruszał , raz mial problem tylko gdzie to w serwisie chcieli mu wymienic wtryski za 5 tys zł grinser006.gif zabral z tamtad samochód zatankował paliwa i problem zniknoł laguna była z 2002 roku . ja wiem , ze to są tylko dwa przyklady , ale moge ich dac wiecej , tylko po co ? istnieje cos takiego jak pech - tu zgoda , ale w wiekszosci to raczej wina eksploatacji , ze wystepują problemy , ja tak mysle - inni moga inaczej i moga tu to napisac

Wiec sie prosze na mnie nie gniewac - pozdrawiam

Napisano

A ja dodam jedynie ze nie ma takiego autka jak omega C jest omega B po lifcie.

Napisano
  • Autor

> A ja dodam jedynie ze nie ma takiego autka jak omega C jest omega B

> po lifcie.

Dzięki za info... w ogłoszeniach tak pisali, to przepisałem.

Zdecydowałem, że nie kupię tego auta-jak zrobimy nim jeszcze kilkadziesiąt tysięcy, to kto to później kupi?? oslabiony.gif

Jutro braciszek jedzie oglądać podobną z silnikem 3,2 ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.